Skocz do zawartości

8 osób, które najwięcej zarabiajš w programie Google AdSense

hooli

Rekomendowane odpowiedzi

Mar - zaciągnij 100 ludzi do roboty i już będzie tylko 34 lata pracy ;)

A tak na poważnie, to jaki jest sens chwalenia się ile się zarabia?

Ale generalnie chwalenie się zarobkami jest dla mnie czymś co robią dzieci w podstawowej szkole -

Dżentelmeni nie rozmawiają o pieniądzach ;)

Popieram w 100%. No ale tu duża częśc to dzieci...

Podniecają się tymi zerami, jakby im co z tego podniecania miało przybyć.

To straszna wada zazdrościć komuś majątku.

Może się przerodzić w chorobę, a wtedy to i kasa nie pomoże.

Sorry, nie odpowiadam na PMy

Piekielnie się zdziwiłem. Różnica między najbogatszym a najbiedniejszym spośród najbogatszych, jest 30-krotna. Zupełnie jak w społeczeństwach a'la Ameryka Południowa, gdzie 1% najbogatszych byłych gangsterów ma w rękach 98% majątku, a reszta żyje w skrajnej nędzy. Szok. Spodziewałem się 8-miu serwisów od 100 do 200 tys USD.

Do tego, na prawdę, 1 mln PLN miesięcznie to marny pieniądz przy takich serwisach. Przecież w wypadku #1, to jest NAJWIĘKSZY serwis randkowy na świecie i tylko 1 mln PLN miesięcznie. Za ile poszedł jeden z największych serwisów na świecie o tematyce "śmieszne filmy"? Żeby sobie pozwolić na kupno "śmiesznych filmików" (1650 mln USD za kupno), serwis "darmowe randki" (0,3 mln USD miesięcznie) musiałby pracować na AdSense 5500 miesięcy (458 lat). Z czym i do czego?

Ósmą najlepiej zarabiającą na reklamie kontekstowej osobą jest zaś... Osoba będąca autorem największego przewrotu w świecie pozycjonowania, w ślad za którą ruszyła na całym świecie wielka machina marketingowa, a za tym bardzo duże pieniądze - nawet odmieniło to całe oblicze polskiego SEO i pozwoliło paru osobom jechać na dożywotnie płatne wakacje.

I ta oto osoba, z tak wielkim potencjałem, znana chyba każemu pozycjonerowi siedzącemu w branży dłużej niż miesiąc, zarabia na AdSense ZALEDWIE 10.000 miesięcznie? Przecież 1/10-1/20 z tego ma każda osoba na tym forum, która wrzuci parę reklam kontekstowych na swoje qlwebodmozobibliowikispamy.

Wniosek byłby taki, że Google bazuje w 99% na pospolitym ruszeniu wśród "maluczkich", z których każdy zarabia po paręnaście-parędziesiąt dolarów. Jak zwykle pewnie sprawdza się 20-80 (20% partnerów generuje 80% pieniążków) - myślenie detalisty z dużym obrotem, czyli takiego wirtualnego supermarketu.

Natomiast podoba mi się tytuł artykułu i tym optymistycznym akcentem zakończę. ;)

Pozdrawiam, J.

Piekielnie się zdziwiłem. Różnica między najbogatszym a najbiedniejszym spośród najbogatszych, jest 30-krotna. Zupełnie jak w społeczeństwach a'la Ameryka Południowa, gdzie 1% najbogatszych byłych gangsterów ma w rękach 98% majątku, a reszta żyje w skrajnej nędzy. Szok.

Snucie jakichkolwiek analiz na podstawie tej listy to strata czasu ;)

Ósmą najlepiej zarabiającą na reklamie kontekstowej osobą jest zaś... Osoba będąca autorem największego przewrotu w świecie pozycjonowania, (...)

I ta oto osoba, z tak wielkim potencjałem, znana chyba każemu pozycjonerowi siedzącemu w branży dłużej niż miesiąc, zarabia na AdSense ZALEDWIE 10.000 miesięcznie?

No i ? Wg Ciebie powinien z okazji "wielkiego potencjału" dostawać jakiś bonus od Google, np 500% do każdego kliknięcia ?

BTW AdSense nie jest dla Shawna głównym źródłem zarobków.

Rozpoczęcie jest proste!

heh...

post tego bloga nie mial na celu pokazanie najwiekszych sum zarobionych w AS. sam autor zreszta zaznaczyl, ze tylko tyle znalazl.

post tego bloga mial na celu przyciagniecie jak najwiekszej liczby czytelnikow.

takie niby "pozycjonery", a na taka sztuczke marketnigu wirusowego dali sie nabrac... :D

Fabryka Spamu - mój SEO-blog

Polecam prosty CMS - PikoCMS do stawiania zaplecza.

Mendax ma racje. Sam na to dopiero wpadłem. My tu walczymy o traffic a oni tam co? To samo:))

A infa jest na drugim miescu.

Witam, co do tej listy z bloga, to jest to jakiś urywek, kilka osób wybranych i pokazanych przez autora strony, które nieźle zarabiają na adsense.

Czy w Polsce są możliwe zarobki z adsense na tym poziomie ?

Myślę że tak, choćby portal www.gazeta.pl u nich pod każdym artykułem znajduje się reklama googla.

Agora na tym nie traci :blink:

Wydaje mi się też, że sporo więcej wyciąga od chłopaka prowadzącego darmowy serwis z randkami www.PlentyOfFish.com.

Zawsze jest okazja na wysłanie komuś kartki

Konta Bankowe - porównaj i wybierz najlepsze

Konto Inteligo

• 3 tygodnie później...

Jak dla mnie bardziej ciekawy byłby ranking osób które zarabiają najwięcej na jednej stronie/reklamie. Tu tkwi całe sedno kontekstowości reklam ; ). Na ile treść, ułożenie, kolorystyka itd. wpływa na zarobki z danej strony w praktyce - nie jak to jest w samouczku googla ; ) Kto jest najlepszy w tym -to by mogło być ciekawe ...

To by tez pokazywało kierunek w którym powinno się dążyć przy projektowaniu swoich stron by móc z nich wycisnąć jak najwięcej. Jestem wielkim orendownikiem reklam które są dobrze dopasowane do potrzeb/zainteresowań klienta ; ).

takie niby "pozycjonery", a na taka sztuczke marketnigu wirusowego dali sie nabrac... :rotfl:

Nie wszyscy :P może dlatego że nie jestem pozycjonerem :spam:

Dokładnie mówiąc autor tego artykułu na początku chciał sprawdzić moc digg.com, okazało się jednak że link pojawił się jeszcze na kilku innych stronach (np. optymalizacja.com:) ) i oglądalność skoczyła do 20tyś UU w ciągu jednego dnia. Jego przychody z AdSense w tym dniu przekroczyły $1.000

Marketing wirusowy to sztuka :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności