Skocz do zawartości

Ponowna rejestracja domeny

frozenek

Rekomendowane odpowiedzi

1 godzinę temu, frozenek napisał:

Ale chodzi mi bardziej o to czy po tych 40 dniach jakis automat mi nie zaparkuje/kupi domeny

Po 40 dniach domena wraca do rejestracji co oznacza że każdy może ją kupić.Jeśli dobrze rozumiem chciałbyś jej nie przedłużać, a poczekać 40 dni i ponownie ją kupić?

Jeśli tak to jest ryzyko bo ktoś może ją kupić sekundę po tym jak minie 40 dni.

Pozycjonowanie, audyt stron www i inne usługi SEO.

A czy domena która miała kilka lat nie została opłacona i ktoś ja kupił jako wolną po jakiś miesiącu od wygaśnięcia, ma w sobie jakąś "moc" ? Bo niby przerwa w rejestracji trwała przykładowo miesiąc.

1 godzinę temu, grzendi napisał:

A czy domena która miała kilka lat nie została opłacona i ktoś ja kupił jako wolną po jakiś miesiącu od wygaśnięcia, ma w sobie jakąś "moc" ?

W tej branży nie ma głupich / i przypadku - jak by miała "moc" to była by kupiona 6 sekund po zwolnieniu

Robimy nadruki na kubkach, poduszkach i innych gadżetach - alenadruk.pl

@frozenek W pierwszym poście podkreśliłeś, że nie chcesz jej stracić więc ja bym nie ryzykował. Każdy będzie mógł ją zarejestrować jak trafi do puli domen wolnych nawet po ułamku sekundy.

Nie wiesz w co zainwestować pieniądze ? Wejdź na DKW.pl i zobacz sprawdzone sposoby na zarabianie pieniędzy oraz jak zarabiać na grach ! Masz problemy finansowe i potrzebujesz gotówki?Ten portal finansowy pomoże Ci wybrnąć z problemów!

U niektórych rejestratorów jak nazwa.pl za przedłużenie domeny po wygaśnięciu, czyli w okresie przejściowym trzeba dodatkowo "bezahlen" :angry:

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

21 godzin temu, stania.info napisał:

W tej branży nie ma głupich / i przypadku - jak by miała "moc" to była by kupiona 6 sekund po zwolnieniu

Czyli rozumiem, że domena która już coś "osiągnęła" ma potencjał po ponownej rejestracji.

1 godzinę temu, grzendi napisał:

Czyli rozumiem, że domena która już coś "osiągnęła" ma potencjał po ponownej rejestracji.

Jak by była warta zachodu, nie była by do ponownej rejestracji / została by przechwycona w kilka sekund

Robimy nadruki na kubkach, poduszkach i innych gadżetach - alenadruk.pl

Dnia 15.01.2018 o 19:51, frozenek napisał:

Posiadam domene na nazwa.pl domena .eu

Nie mam zamiaru jej przedłużać bo po prostu sie nie opłaca, ale jednoczesnie nie chialbym jej stracic.

Nie chcesz przedłużać i nie chcesz stracić. Piszesz jak kobieta. :D Brak przedłużenia domeny (o ile jest wartościowa i z ruchem) równa sie utrata tejże.  Jesli pytasz to nie znasz opcji przechwycenia po okresie wygaszania.

2 najlepsze dla ciebie rozwiązania.

1. Przedłuż domenę przed końcem wygaszania.

2. Olei domenę całkowicie.

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności