Skocz do zawartości

Za co placa google

berto

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich,

Moja przygoda z google AdSense dopiero sie zaczyan i wybaczcie to podstawowe pytanie. Dodale AdSense do jednej z moich stron podczas tego procesu bylo sporo typow rekla m do wyboru duze, male jednoreklamowe lub kilku. Powiedzcie mi czy sa roznice w kwocie jaka google placa za wybranie roznych rodzajow reklam. Domyslam sie ze wieksza reklama jest drozsza od malego baneru.

Sa limity na 3 takie okienka czy macie jakies propozycje jaka najlepsza opcje wybrac?

Czy jest sens zainstalowac to okienko wyszukiwarki google?

Pozdrawiam i prosze o pomoc

W/g mnei okienko jest do bani

wiem ze za linki płaca mniej niz za reklamy z opisem

Pozycjonowanie i reklama Reklamedia.pl - Pozycjonowanie - Reklamy Porady, opinie, newsy i przemyślenia o SEO. Zapraszam

W/g mnei okienko jest do bani

wiem ze za linki płaca mniej niz za reklamy z opisem

Zgadzam się - okienko z wyszukiwaniem jest do bani. Mało na tym zarabiam... ale stosuję to jako dodatek do wbudowanej wyszukiwarki na stronie - właściwie tylko w takim wypadku warto coś takiego wstawiać bo to jest dodatkowy sposób zarabiania.

Reklamy z opisem, dobrze umiejscowione dają naprawdę dobre wyniki. Jak narazie udało mi się wycisnąć około 3USD dzienie - wiem, że niewiele ale zawsze to już coś.

Pozdrawiam

ps. 3USD na 1500 uu dzienie

Tyle lat minęło a ja nadal działam w SEO
-----

Wykonuję Link Building z tematycznych artykułów sponsorowanych

polinfor, taki tekst "3$ dziennie" nic nikomu nie mówi, bo wszystko, jak wiadomo, zależy od ilości wejść na stronę i kliknięć w reklamy, dlatego wynik 3$ dla jednych to mało, dla innych dużo...

z moich obserwacji wynika, że mało ludzi zakłada "okienko wyszukiwarki google", widocznie bardziej dochodowe są zwykłe reklamy wkomponowane idealnie (albo prawie idealnie) w stronę.

Domyslam sie ze wieksza reklama jest drozsza od malego baneru.

Sa limity na 3 takie okienka czy macie jakies propozycje jaka najlepsza opcje wybrac?

Źle się domyślasz. Za wszystkie wielkości reklamy jest płatne tak samo.

Jakie limity na 3 okienka? Chodzi ci o jednostki reklamowe, bo jeśli tak to nie uważam aby 3 to było mało pod warunkiem że chce się miec na stronie coś więcej niż same reklamy.

Nie wiem czy okienko wyszukiwania jest dobre, myślę że może byc nie złe przy dobrej konfiguracji.

Dlaczego tak myślę? Bo wiele anglojęzycznych serwsiów korzysta z takiej formy częściej niż z innych form, może coś w tym jest.

z wielkosciami to bardziej chodzi o to iz skoro jest duza i pojawi sie kilka linkow na niej to wieksza szansa na klika... no i reklama linkowa [a nie opisowa] ma sens. w niektorych serwisach, gdzie jest ladnie wkomponowana w menu, niezle zarabia.

a 3dolce na 1500 unikow to jest nic...

Nauka angielskiego online - https://www.e-angielski.com

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności