Skocz do zawartości

SE Ranking - najtańszy monitor linków i nie tylko

Lesiu

Rekomendowane odpowiedzi

Od dawna korzystam z artykułów sponsorowanych. Nie tylko przez WhitePress, bezpośrednio u wydawców również. Niestety ostatnio nasza copywriterka zauważyła, że niektórzy wydawcy (nierzetelni partnerzy) lecą w kulki i po pewnym czasie usuwają bądź zmieniają linka na nofollow przy jednoczesnym zachowaniu treści artykułu sponsorowanego. BTW, między innymi dlatego niebawem w WhitePress v2 będzie informacja, czy wydawca coś kombinuje po upływie roku od publikacji. To temat na odrębny wątek. Niemniej potrzebowałem narzędzia, które będzie monitorować opublikowane artykuły z linkami. Nie chciało mi się tego pisać samemu, szkoda czasu. Szkoda też czasu pracownika, by cyklicznie sprawdzał opublikowane artykuły sponsorowane. Najbardziej chciałem jakieś rozwiązanie serwerowe, czy to instalowane na własnym serwerze, czy jako SaaS. Pominąłem aplikacje okienkowe. Jest trochę tego typu narzędzi, ale ich ceny są z sufitu. Na szczęście udało się znaleźć coś rozsądnego i taniego zarazem.

https://seranking.com/?ga=183886 - link z ref*

SE Ranking składa się z wielu narzędzi/modułów, z czego jeden służy do monitoringu linków. Pokazuje między innymi, czy link został odnaleziony, podaje liczbę linków pod danym adresem, anchory, nofollow/dofollow, czy artykuł jest w indeksie google i wiele innych. To tylko jeden moduł opisywanego narzędzia. Poza tym ma moduł sprawdzania pozycji, analizy konkurencji, automatycznego audytu stron, keyword research, monitor zmian na stronach. Funkcjonalności wciąż dochodzą. SE Ranking można spiąć z Google Analytics oraz Google Search Console.

I teraz najlepsze - cena. Jeśli nie jest Ci potrzebny monitoring pozycji lub wystarczy Ci sprawdzanie pozycji raz na tydzień to najniższy pakiet kosztuje 4.20 USD/miesiąc. Jeśli chcesz pozycje sprawdzać co 3 dni to 5.60 USD/miesiąc, przy codziennym sprawdzaniu 7.00 USD/miesiąc. Ja nie znalazłem nic tańszego. Kupiłem już kilka pakietów dla kilku firm. Na razie te najmniejsze, bo wystarczy mi monitoring 1000 linków per konto.

Edycja: Uwaga, wywalczyłem kod promocyjny na 15% od dowolnego pakietu. Kod ma postać LESIU15. Tak więc było tanio, a jest jeszcze taniej :) Pamiętajcie, aby w formularzu zamówienia podać ten sam adres e-mail, na który zostało założone konto testowe.

Do samego monitoringu linków taniej wyjdzie zakup jednorazowy programu Darka niż abonamenty.

https://redv2.pl/monitoring-stron-i-linkow.html

Strona https://sklep-promar24.pl to sklep internetowy sprzedający dobre polskie zlewozmywaki.

Zgadza się płacić abonament za soft który w zasadzie nie zmienia bez sensu, się bo co może zmieć się przy monitorowaniu linków? Zero jedynkowa opcja link lub jest lub go nie ma. Więc labo kupić soft Darka który robi dodatkowo o wiele więcej lub Adama, który ma w swoim chkerze indeksacji opcje monitoringu linków. Jeden i drugi nie ma abonamentu.

Zgoda, jeśli ktoś chce mieć wersję standalone to system Darka wydaje się być sensowny. Nie zaprzeczam.

Natomiast SE Ranking to dużo więcej niż monitoring linków. Poza tym cena 4.20 USD/miesiąc to 14.34 PLN brutto, czyli w zasadzie ponad 2 lata (26 miesięcy) abonamentu SE Ranking. Ja tutaj nie mówię o abonamentach rodem z Linkbird, czy Raven Tools. Szukałem czegoś taniego.

@MaxPan zgadza się, link może być lub nie. Ale może też zmienić anchor lub może stać się linkiem nofollow. Może też zniknąć sam link, a może zniknąć razem z artykułem.

@MaxPan To co było w indexchecker to jest słabe teraz zrobiłem lepsze w check4web 

1m5mv094uqz2_t.jpg

gy8ci18anyhx_t.jpg

i nie zgodzę się z Tobą  że nie można nic ulepszyć przy monitorowaniu linków do naszych serwisów. Można i to dużo ja mam wszystko już zaplanowane ;) 

Niedługo udostępnię aktualizację dla wszystkich tylko czekam na info od testerów ;)

bilbord_opublikuj_mini.png

Dnia 17.01.2018 o 10:25, Mariusz napisał:

Do samego monitoringu linków taniej wyjdzie zakup jednorazowy programu Darka niż abonamenty.

https://redv2.pl/monitoring-stron-i-linkow.html

Aktualnie w promocji "Fryderyk"

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

• 11 miesięcy temu...
  • 7 miesięcy temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności