Skocz do zawartości

Dziwne tytuły indeksowania

wsite

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Dzisiaj chciałem sprawdzić w google jak indeksują się moje artykuły, ku mojemu zaskoczeniu okazało się, że google indeksuje jakieś japońskie znaczki z dziwnym adresem...

df3a3b6b-2b0d-47df-a966-120921309798.png

Strona stoi na wordpress, jak wklejam dany artykuł na fb indeksuje normalnie. Wszelakie niepotrzebne wtyczki wyłączyłem..Co może być tego przyczyną? 

Strona

topolecam.com.pl

Dokładnie. Prawdopodobnie nie aktualizowałeś na bieżąco Wordpressa, wtyczek lub szablonów i taki jest tego efekt. Od razu polecam skorzystać z usług kogoś kto Ci to usunie profesjonalnie, bo usunięcie samych nadpisanych, podejrzanych plików w 95% nic nie daje.

Pliki na serwerze mogą być nowe (te od hakiera) i zainfekowane stare nawet data nadpisania może być stara, także trudno to znaleźć jeżeli nie miałaś zainstalowanego monitoru zmian. Jeżeli masz zewnętrznego backupa strony przed tym syfem to wyczyść wszystkie pliki z katalogu i dopiero wgraj starszą kopię to chyba najszybsza i najskuteczniejsza metoda

Tak jak napisałem wcześniej, możesz mieć sporo nowych plików i takzę sporo nowego kodu w starych plikach. W zależności od specyfiki złośliwego kodu usunięcie tego może być w miarę proste (usuwasz pliki i zły kod ze starych plików) po naprawdę trudne gdzie usunięcie jednego pliku powoduje powstanie jego kopii po czasie i to może być walka z wiatrakami jeżeli nie masz odpowiedniej wiedzy czy narzędzi. Najprostszym sposobem wtedy jest (ale tylko jak masz zewnętrzny backup) usunięcie wszystkich plików z katalogu

• 4 tygodnie później...

WP mimo wszystko że ma świetne wtyczki typu Yoast, ładnie się indeksuje i prosto obsługuje to niestety jak dla mnie osobiście jest nisko w rankingu. Chociażby przez swoje luki i problemy z hackami. Ciągłe aktualizacje powodują że kod puchnie, jeśli jest dedykowana skórka to po update wszystko się sypie. Może po prostu przełącz się z WP na coś innego?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności