Skocz do zawartości

googlebot a strony html w serwisie w php

weecioo

Rekomendowane odpowiedzi

założyłem na jednej ze swoich stron mod_rewrite, na forum i na katalog produktów który jest mocno rozbudowany. Ale- w forum roszerzenie adresów było *.php , w katalogu dałem odruchowo *.html - cały serwis w php. Jiii efekt był taki ze gbot zrył forum do ostatniego linka a katalog liznął raptem pare razy (z półtora miesiąca minęło, teraz zmieniłem na *.php).

I teraz- czy możliwe jest że gbot tak zareagował na obce ciała w serwisie pehapowym? czy po prostu taka jego fantazja? ktoś ma może jakieś doświadczenia z czymś takim?

I teraz- czy możliwe jest że gbot tak zareagował na obce ciała w serwisie pehapowym?

podejrzewam, ze gbot nie analizuje naglowkow http i nie porownuje ich do rozszerzenia docelowych zasobow

:-k

ktoś ma może jakieś doświadczenia z czymś takim?

przyznam, ze mam podobna sytuacje. chociaz na poczatku moje podejrzenia rzutowaly na inny problem. aale: od kiedy w serwisie przerobilem urle na 'statyczne' htmle, to gbot niedosc ze przychodzi rzadko, to maks. 150-200 linkow liznie. i porownujac obecny stan do stanu poprzedniego, wychodzi, ze jakas zaleznosc _moze_ istniec :shock:

a z moich (bardzo malych, bo jestem niemalze laikiem) doswiadczen wynika, ze google bardziej lubi duzo stronkek html niz jeden duzy np. index.php z jakims parametrem za nim ( index.php?costam=costam2 )

podobno google nie ma problemow ze znakami zapytania i indeksowaniem tego typu stron, ale wydaje mi sie ze ma nizsza skutecznosc :) choc moge sie oczywiscie mylic (w takim przypadku prosze o oswiecenie mnie)

To chyba zależy jakie forum.

Moje phpbb przez 3 lata istnienia (w oryginale, PR5) miało zaindeksowanych

124 stron!!!!

2 tygodnie temu zrobiłem mod_rewrite + kilka hacków nazwijmy to SEO i na dzień dziesiejszy mam 6300 podstron - przyklad

To się cały czas zmienia ponieważ gb, msn, i slurp siedzą praktycznie cały czas na forum.

Use Your wise mind, test imagination...

ja pozycjonuje kilka stron i z doswiadczen wiem ze

plik.php?costamcostam znacznie wolniej sie indeksuje niz plik.php czy

tez plik.htm, ale w koncu i tak chwyta ;]

Sprzedam IPHONE 13PRO MAX stan używany sprzedam iphone

praca za granicą, ogłoszenia sprawdzonych pracodawców: praca za granicą
dieta ketogeniczna, przepisy ketogeniczne? Jak wywołać stan ketozy dieta ketogeniczna

nie warto używać ?coś=nic

w ten sposób nie zapędzi się odpowiednio robotów do pracy

zobacz jak to robią profesjonaliści

ad.warszawa. pl

szopka. pl

petlaczasu. pl

9sekund .pl

katalog.trojmiasto. pl

(kolejność przypadkowa)

przeglądaj oczywiscie ognistym lisem z webdeveloper

linki ze stopki...

Niestety wiekszosc darmowych CMS-ow ma talie parametry w podstronach...

Moim zdaniem nie warto używać darmowych CMSów. Najlepiej napisać samemu. Najtrudniej zacząć. W miarę powstawania kolejnych projektów wzbogacasz swój warsztat o własne bliblioteki a za jakiś czas klocki same będą się układały.

To tak jak z matematyką. Zacznij od razu od programowania obiektowego, nie ma nic przyjemniejszego później niż programowanie w stylu...

$Dziewczyny=$BAZA->Zapodaj($dane,$styl,$warunek);

pozdrawiam

THANT

linki ze stopki...

NIestety ni emog sie z tym zgodzic.

Watek dotyczy googlebot'a wiec wypowiem sie na jego temat (jak jest z onetem, netsprintem i WP nie wiem).

Googlebot juz od ca. 5 lat swietnie sobie radzi z parametrami w url'ach i nie ma zadnej roznicy czy adresy sa statyczne czy dynamiczne.

Przykladem moze byc zapytanie site o webwweb.pl lub optymalizacja.com

Ten temat byl poruszany juz wiele razy na forum, ale stwierdzilem, ze nie mozna nowo przybylych forumowiczow wprowadzac w blad, wiec chcialem sprostowac wypowiedz kolegi Thant'a.

jak jest z onetem, netsprintem i WP nie wiem

onet nie potrafi zaindeksować query stringa (czyli od ? i dalej), wp sobie radzi z tym :)

Kup sobie nieruchomości Kraków albo apartamenty Zakopane. Obejrzyj też fotoblog Grzegorza Ziemiańskiego Nowa Huta na deser

onet nie potrafi zaindeksować query stringa (czyli od ? i dalej), wp sobie radzi z tym

Dzieki, wlasnie tak mi sie wydawalo, ale jezeli chodzi o temat googlebot's to jest inaczej.

P.S. Zmien swoj podpis tak aby bylo tylko 5 linkow, dzieki.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności