Skocz do zawartości

Forum a reklamy

marcin_dance

Rekomendowane odpowiedzi

Jak to jest z wczepianeim reklam do forum

Bo nie mozna dawac reklam gdy strona jest chroniona hasłem

Rozumiem ze gdy ustawione jest czytanie forum bez logowania to jest to legalne

ale gdy reklama jest wstawiona w nagłówku forum to mozna je czytac bez zalogowania ale tez z zalogowaniem wiec pytanie?

Czy robot google wie ze reklama jest widoczna i dla jednych i dla drugich? Czy fakt ze ten sam blok reklamowy jest widoczny dla zarejestrowanych sprawia ze mogą sie przyczepić?

Pozycjonowanie i reklama Reklamedia.pl - Pozycjonowanie - Reklamy Porady, opinie, newsy i przemyślenia o SEO. Zapraszam

Wprowadzenie takiego zapisu w regolminie mialo zapewne wykluczyc sytuacje w ktorej boty ani ludziki z google nie sa w stanie zweryfikowac przy jakiej tresci pojawia sie reklama. Sytuacja na forum jest inna chyba ze czytanie tez jest zabronione gosciom a rejestracja tylko dla wybranych.

Moim zdaniem jezeli wiekszosc dzialow jest dostepna do czytania bez logowania to nie ma problemu.

Pozdrawiam, breja

wl4u3.gif

A jednak można.

Zauważyłem na jednym myślę dość znanym i bardzo dużym forum wielotematycznym reklamy Adsense w kategoriach tematycznych "miłość" i "sex" z tematami bardzo swobodnymi dotyczącymi sexu.

Forum generalnie jest jak napisałem bardzo rozbudowane i wielotematyczne niemniej jak to się ma do zasad Adsense dotyczących wyświetlania reklam na takich stronach. Roboty nie zauważają tematów i postów typu : sex oralny, sex...?

Myśle sam o takiej kategorii "miłość", "sex" u siebie w nowym projekcie, ale zastanawiam się czy warto ryzykować?

Forum generalnie jest jak napisałem bardzo rozbudowane i wielotematyczne niemniej jak to się ma do zasad Adsense dotyczących wyświetlania reklam na takich stronach. Roboty nie zauważają tematów i postów typu : sex oralny, sex...?

Nie moga blokowac strony tylko dlatego ze na znikomej czesci podstron jest slowo sex bo w takim wypadku nawet na duzych forach/stronach nie mogly by sie znajdowac reklamy taki onet wp gazeta.pl napewno maja nie raz takie slowa w swoich podstronach :]

poprostu dla g są równi i równiejsi

Ano sa mi przyslali kilkakrotnie ze blokuja reklamy na mojej X stronie bo lamie jakis tam punkt i ze bym bral pod uwage ze moga zablokowac konto nastepnym razem. Ale ze ta strona X jest to maly procent przychodow/odslon mojego konta gdzie mam kilkanascie stron wiec pewnie dlatego nie dostaje bana.

Pozdrawiam, breja

wl4u3.gif

• 3 tygodnie później...

nie ma problemu na forach - jest to legalne. jesli dzialy sa dostepne dla gosci.

co do "sex", "milosc".. jesli nikt na Ciebie nie nada - a o to w Polsce nietrudno - to jest legalne. w koncu rozmawianie o seksie nie jest przeznaczone tylko dla osob doroslych - a wg google nie mozna umieszczac reklam na stronach z trescia dla doroslych.

Forum Młodych .. :)

Walczę, aby wiedzieć więcej o seo ;)

2009-03 Powracam do walki :P

Odpowiedź brzmi: NIE. Boty nie będą w stanie przeczytać treści z members area.

pzdr.

omnia mea mecum porto

In general, it could be argued from the consumer point of view that the better the search engine is, the fewer advertisements will be needed for the consumer to find what they want.

• 2 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...

A co myslicie o reklamach umieszczonych tak jak na www.biznesforum.pl?

Czy to nie wprowadza użytkowników w błąd i nie grozi banem? Chodzi o reklamy imitujące tematy na forum. Jeśli chodzi o klikalność to moim zdaniem pomysł przedni, ale no właśnie czy Google nie będzie miało nic przeciwko?

forum2ok6.th.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności