Skocz do zawartości

ciekawa aukcja

joe_hunter

Rekomendowane odpowiedzi

duze prawdopodobienstwo ze tak jest.

Pytanie jeszcze czy w allegro mieli odnotowana sprzedaz za te 15 kola :peace:

w sumie mozna wystawic sprzedaz kupic i bajer idzie ze ta strona to warta.

Tak czy tak ten serwis nic w sobie nie posiada.

zysk 500 zl to jest poprostu smieszne i przy takim rodzaju serwisu to za to zebym go kupil powini doplacic jeszcze 3 K za zajmowanie sie tym.

Uwazam ze taki serwis powinien generowac jakis konkrety zysk idacy w tysiacach nie setkach.

Skoro nie generuje to nie jest wart.

Pozatym zysk oparty o sponsorow - poprostu smiech na sali.

Wartosc strony mozna wycenic tym jaki zysk generuje skoro tak niski to i wartosc nie duza

a postawienie czegos w podobie jest poprostu tygodniem pracy lacznie z downloadem ktory pozniej mozna wykorzystac do tworzenia nastepnych podobienstw hotscriptts i na tej samej pracy robic kase.

Czyli na cene ma wplyw ilosc zaindeksowanych cen?

Mam w planie sprzeadz domeny wojewodztwo.pl z cala zawartoscia czyli oryginalnym katalogiem

wynik z google:

https://www.google.pl/search?sourceid=navcl...:wojewodztwo.pl

Rezultaty od 1 - 10 z około 1,880,000 z wojewodztwo.pl z włączonym

Jaka cena bylaby wg was odpowiednia?

Prosze nie pisac, ze cena odpowiednia to taka ktora ktos zdecyduje sie zaplacic :peace:

Tak plus minus. Moze ktos z Was bylby zainteresoawny zakupem - oferty na PM

Obserowowałem i tym razem nowy właścicel wygląda mi wreszczie na kogoś kto kupił naprawdę, a nie podbijał cenę dla zmyły.

Obserwuję na allegro handel domenami i serwisami i przeraża mnie, że licytuja miedzy soboą wzajemnie tylko kumple. Niby sprzedają je po 20-50 000 (nawet chyba 400 000 było) a potem w whoisach nawet ID klienta się nie zmienia - serwis trafia z powrtotem na sprzedaż i jest okazja kupienia za pół ceny (ktoś kiedyś dał 50 000 a teraz tylko za 35 do kupienia :D.

Może tylko doszukuję się teroii spiskowych, ale proszę o wyjaśnienie:

all.gif

Po jakiego grzyba dwie osoby licytują minimalnie poniżej ceny minimalnej !?

6 lat bawiłem się w Allegro setki komentarzy (przez jakiś czas nawet byłem ss-manem) , ale nie znajduję innej przyczyny niż robienie sztucznego tłoku i podbijania ceny. Na szczeście ten co kupował głupi nie był :).

mrtn tak samo twierdziłem kilka postów wyżej, wycena to była, nic innego, oczywiście ten kto kupił ten serwis i zna się na tematyce 7000zł odzyska może nawet do końca roku.

tak ale mam wrażenie, że przekombinowują i to ostro w ten spsoób, serwis wart jest 4-5 K na pewno (przy 10 trzeba się zastanowić bo może warto w coś od początku włożyc). a przy pierszej próbie mam sprzedaży mam wrażenie że był ktoś kto kupiłby go nawet za ~9000 a tak wypadło 7. Ale to jescze nic przy tym ja na allegro pchali za 400 000 domenę wartą 100 zł coś w stylu harrods.pl (kto odrózni to od harlods.pl ??) . Dzisiaj na domenie nie ma nawet welcome :D czy już żart w stylu: BerkshireHathaway.pl (piwo temu kto wklepie to z palca bez błędu pierwszy raz po przeczytaniu :).

nie chodzi mi o ten przypadek, ale na uakcjach często się zdarza, że licytują osoby, które nie chcą kupić, albo więdzą że nie mają szans a i tak licytują, np. samochody, po co ktoś daje 5000 jak cena rynkowa wynosi 50.000 i wie że go nie kupi? tak samo gdy sprzedawca poda cenę minimalną to często znajdzie się % użytkowników, którzy sobie tak 'dla jaj' zalicytują troszeczkę poniżej...

podsumowując, to że ktoś licytuje ledwo poniżej ceny minimalnej, gdy jest ona podana przez sprzedawcę, nie znaczy, że jest to podstawiony user...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności