Skocz do zawartości

Locker czasowy

Awartis

Rekomendowane odpowiedzi

Moja strona ma bardzo duży współczynnik odrzuceń (ponad 40%). Jest to spowodowane tym, że znajdują się tam uploady plików. Mimo tego, że treść jest oryginalna i znajdują się tam informacje o danym pliku, to nikt tego nie czyta, tylko od razu przechodzi do pobierania, gdzie automatycznie przekierowuje na hosting (dlatego po dosłownie kilku sekundach wychodzą ze strony). Chciałem zablokować na jakiś czas element z przekierowaniem do pobierania żeby zwiększyć ilość spędzonego czasu na stronie przez użytkowników.

Widziałem tylko zapisz się na newsletter, po podaniu maila daje dostęp do pliku. Jak dobrze pamiętam to Bloom od ElegantThemes. A co do odrzuceń 40% to nie jest dużo :) zwłaszcza, że w taki sposób działa twoja strona. 

Jeśli rzeczywiście chcesz zaoszczędzić pieniądze na wtyczkach i motywach do WordPress oraz otrzymać roczny dostęp do najnowszej wersji Wtyczki lub Motywu do WordPress sprawdź ofertę Wphocus.com

Ale gdybym zastosował coś takiego i zmniejszył % odrzuceń, to pewnie przyniosłoby to efekt w postaci podwyższenia pozycji?

Ewentualnie jeżeli odnośnik otwierałby się w nowej karcie, to czy przebywanie na stronie liczyłoby się dalej aż do zamknięcia karty ze stroną?

Z tego co wiem, lecz mogę się mylić Google Analytics ma problem z procentem odrzuceń... Być może coś się zmieniło ostatnio lecz nie jestem specjalistą. Kiedyś było tak, że odrzucenia masz zawsze gdy użytkownik opuści stronę nie przechodząc na inną. Nie ważne ile czasu spędził, po prostu gdy po jednej stronie wyjdzie będzie liczone jako odrzucenie.  

Jeśli rzeczywiście chcesz zaoszczędzić pieniądze na wtyczkach i motywach do WordPress oraz otrzymać roczny dostęp do najnowszej wersji Wtyczki lub Motywu do WordPress sprawdź ofertę Wphocus.com

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności