Skocz do zawartości

Google PR update

zez

Rekomendowane odpowiedzi

stare rzeczywiscie sie zmieniły, natomiast domenki które mają 1-2-3 tygodnie sie nie załapały, przynajmniej u mnie.

A moje półtoramiesięczne 'dziecko' również się nie załapało.

Uaktualnione BL można przeglądać pod tymi adresami:

https://66.102.7.99/

https://66.102.7.104/

Pozdrawiam

rankhouse-logo-top1.png

Pozycjonowanie stron Katowice - www.rankhouse.pl
tel.: 32 307 07 03 / mob.: +48 533 336 613

• Odpowiedzi 130
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

piszcie DC i ogolne tendencje, wnioski etc.

ale uprzedzam ze jak sie pojawią 3 strony wypowiedzi w stylu "i u mnie sie zmienił" " i u mnie tez oczko w góre" to wszystko poleci do kosza.

bezlitosny moderator. ....... może zrobić tak: dać się ludziom trochę wyszaleć, a potem jeśli wątek bez wartości to go usunąć (jesli baze zajmuje).

.... bo .... i u mnie sie zmienił ;):)

stare rzeczywiscie sie zmieniły, natomiast domenki które mają 1-2-3 tygodnie sie nie załapały, przynajmniej u mnie.

A moje półtoramiesięczne 'dziecko' również się nie załapało.

Pozdrawiam

fakt, narazie wygląda, że Gogle nadrobiło dopiero zaległości (update starych stron)... przynajmniej na ten czas tak widać, bo w moim przypadku nawet strona z maja i czerwca nie ruszyła (czyli kilkumiesieczna)

U mnie tez te swieze - jedna nawet chyba miesieczna sie nie zalapaly. W sumie jestem zadowolony. Wiekszosc stron poszla do gory na interesujace mnie frazy. Swoja droga w temacie jest blad :)

Zgadza się widzę na tych SERP'ach zmiany tylko na starych stronach a do tego tylko na 10%-20%. Nowe strony 0-1 UpdatePR bez zmian. Z tego co przygladalem sie ostatnim update widze, ze nowe strony ktore powstaly wczesniej niz 1 miesiac przed update nie byly brane pod uwage.

Żadna moja młodsza niż 3 miesiące domena nie bierze udziału w tym eksporcie, zmiany znalazłem tylko na starszych stronach. Z obcych stron to drastycznym przykładem jest www.linkorn.pl, który ma nadal zero mimo tego że jest mocno linkowany, ale strona jest raptem z końca lipca tego roku!

Ponieważ już znalazłem DC z niepełnymi danymi, to być może eksport obejmie również "młode" strony, choć mocno w to wątpię.

Tutaj będą zaj...iste trzy linki...

W moim przypadku Google chyba koryguje błąd, objawiający się rozdawaniem wysokiego PR od ręki. Strona o projektowaniu stron, czyli nie aktualizowana codziennie i z iloscia wejsc okolo 10 dziennie (wtedy) dostala po dwóch miesiącach wiszenia w internecie PR=4.

Podane wcześniej DC wskazują jednak na PR=3. Tak więc: kto dostał za nic temu teraz zabiorą. Albo patrząc z innej perspektywy: Google nadaje należny PR tak jakby prezentów wcześniej nie było. Mimo to strona poszła w górę, więc niezbyt mnie martwi PR :)

Potwierdzam. To raczej nowe PR, nie jakies pomyłki, bo dodstalem sporo z 0 na 2,3,4,5 :) + stare domeny skoczyły na PR=6 (sprzedam linki ;) )

Z 400 dc ktore moniotoruje nowe podają:

64.233.189.184

64.233.189.83

66.102.7.* (pełna klasa!)

66.249.89.* (pełna klasa!)

(niekltore z tych dc to jedne z wolniejszych dc.. hmm?)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności