Skocz do zawartości

Google PR update

zez

Rekomendowane odpowiedzi

No ja jedynie moge potwierdzić że z,,powszechnym" contenetem PR mi poleciał na dół, pomimo mocnego linkowania

Jednym słowem nie ma reguły. Googolem rządzi przypadek, albo odwrotnie. Oprócz wykonanej pracy po prostu trzeba mieć farta i baaardzo dużo cierpliwości. Też oglądam śmieci, które dostają PR za nic. A poważny "content" stoi w miejscu.

Tyle, że dla poważnego "contentu" ważniejsza jest pozycja niż jakiś tam PR.

Z ciekawostek: mam jedną domenę (2 lata), żaden śmietnik. Od roku PR ani rusz w górę. Natomiast systematycznie PR podstron idzie do góry. I teraz wygląda to tak, że główna strona ma ten sam PR4 co 50 podstron. Czyli 50xPR4, zaledwie kilka PR3 i żadnej podstrony niżej!

Nie pomagają linki do głównej z solidnych PR6 czy nawet 7.

A z kolei jeden z moich śmietników, przy 3 szt. backlinków też ma PR4.

I gdzie tu sprawiedliwość? Tylko tu co najwyżej można się poskarżyć, co zresztą nic nie da.

Sorry, nie odpowiadam na PMy

• Odpowiedzi 130
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Tyle, że dla poważnego "contentu" ważniejsza jest pozycja niż jakiś tam PR.

No, szkoda tylko, że takie samo zamieszanie jest w wynikach wyszukiwania...

Dokładnie to samo - jakieś strony śmieci są wysoko na oblegane frazy, słowa... a te strony, które były mocno obłożone linkami (inteligentnie ;)) i cały czas były wysoko spadły...

Pokażę wam tylko systemy wymiany linków.

kruzyk.1.gif

Specjalnie zaznaczyłem, że inteligentnie linki były rozkładane i planowane a strony spadły i to mocno... w sumie możnaby powiedzieć, że chaotycznie są ułożone teraz:) oczywiście nie na wszystkie frazy ale na kilka, które sprawdziłem i nawet widzę różnice w wynikach na frazy, którymi wyszukiwałem dane strony a mi się adresu nie chciało zapamiętywać ;)

Pokażę wam tylko systemy wymiany linków.

kruzyk.1.gif

Tak to jest jak roboty oceniają stony. Czego wymagać i tak są już całkiem inteligentne.

Ale ja w innej sprawie. Czy zauważyliście skoki pozycji na DC z nowymi PR i BL na frazy i słowa kluczowe? Bo u mnie zmian nie widać, mimo, że bardzo ich szukam :blush: tzn. na młodych domenach nic się nie ruszyło. Nie tylko PR, ale i pozycje linków. Jest to denerwujące o tyle, że pozycjonuje domenki od prawie 2 miechów i nic. Żadnych skoków. Tak jak weszły do indeksu po pierwszych odwiedzinach botów tak siedzą mimo ok. 100 unikalnych BL wykazywanych nawet w nowym exporcie.

Może dla odmiany w tym exporcie google pominie młode stony? :glupek2:

logosc.png

Nowa odsłona systemu!!! --- Radek Kubera na G+.--- Mój blog: radek.kubera.org

Sie okaże głównie w statsach. Ale na to trzeba poczekac, co z tego ze nawet połowa dc jest zmieniona? to tylko połowa :glupek2:

@scyzor

bo to pytanie nie na miejscu, nie wiem gdzi ejest czarodziejska kula, ale jak nie podasz adresu to niczego sie nie dowiesz.

Google ostatnio szaleje z tym rozdaniem pageranku. Muszę wam powiedzieć, że ten pr, który został przyznany przy aktualizacji może w ciągu niej sie jeszcze zmienić.

Ja mam tak wolnykraj.info. Dawniej był pr=4. Przy obecnej aktualizacji dostałem na początku pr=3 i pr=4(zależy od DC), następnie przydzielono mi pr=2(prawie wszystkie) i pr=4, a dzisiaj sprawdziłem i na 60% DC w iwebtool.com mam pr=4... Teraz pozostaje tylko wytrwale czekać

To i ja się wypowioem

Zawsze mam tak że u mnie jest inaczej tzn kiedy ogólnie Update jest dobrze oceniany i ludziska mają z tego w większości korzysci - to u mnie były spadki , filtry , strata PR.

Tym razem jest tak że : żadna domena nie dostała PR , ale za to Update BL - przyniósł super efekty i wszystkie strony poszły w górę, wyszły z filtrów i wogóle bardzo jestem zadowolony.

Oczywiscie sam fakt ze nie dostałem wyzszego PR - jest zastanawiający bo zdobywałem linki od 3 miechów.

I chiałbym miec ten pasek wreszcie wyzszy bo sie długo juz nie zmienia.

To musi byc zaplanowane i nie zalezy od strony ze po prostu niektóre IP nie dostaja nowego PR - i to jest dobra zmyłka bo wszyscy sie zastanawuiają co sie dzieje z algorytmem i snują nowe teorie.

Pozycjonowanie i reklama Reklamedia.pl - Pozycjonowanie - Reklamy Porady, opinie, newsy i przemyślenia o SEO. Zapraszam

Z takich ogólnych uwag to moim zdaniem albo jest to update PR w nowym stylu, albo (i tu nastąpi prowokacja :glupek2: ) wcale nie ma jeszcze update'u.

Zauważcie, że zwykle update PR następował momentalnie, tzn. toolbar był uaktualniany i już. Reszta DC dostosowywała się w ciągu paru godzin, góra paru dni.

A teraz mamy sytuację, w której od chyba 4 już dni mamy mieszanie, wiele DC pokazuje stary PR, a toolbar raz jest nowy, raz stary. Z tego co pamiętam była już taka sytuacja parę miesięcy temu, że wszystkim się zdawało, że to już, ale update jakby zatrzymał się w połowie i po tygodniu się cofnął. Nawet na słynnej liście:

https://www.seocompany.ca/pagerank/page-rank-update-list.html

zaznaczono wtedy ten update, a potem cofnięto.

Teraz też update jest już tam uwzględniony, ale jeśli faktycznie jest to update właściwy, to znaczy, że google zmienia styl (moim zdaniem na gorszy, bo lepiej zrobić coś raz a dobrze niż wlec przez tydzień i skakać w górę i w dół).

Moje domeny na sprzedaż znajdziesz tu: https://www.domeneus.pl

Ja zaobserwowałem jedynie to, że google chyba większą uwagę przykłada do ilości linków wychodzących ze strony.

Przykład-spadek: sadurski.com - miał przed update PR6 (przy bardzo dużej liczbie wychodzących linków) - teraz po update niektórych DC ma PR5 https://www.seochat.com/?go=1&option=co...mp;submit=Check

Przykład-wzrost: gryzonie.pl - przed update PR5 (było mało linków wychodzących, ale więcej niż obecnie) - po update PR6 https://www.seochat.com/?go=1&option=co...mp;submit=Check

A zniknęły jakieś 2 linki wychodzące ze strony - natomiast nowych linków przychodzących nie było prawie w ogóle - a jeśli były to większość z katalogów, więc nie były zbyt wartościowe...

Obserwuje zmiany dla domeny mojenoclegi.pl dziś od rana toolem https://livepr.raketforskning.com/

Podglad moich wyników: https://livepr.raketforskning.com/?u=www.mojenoclegi.pl

Intrygujące jest to, że na ostatnich 13 DC z listy rano miałem 13 x PR 5, po czym na kilku wróciło do wcześniejszego PR 2

Póki co PR 5 utrzymuje mi się niezmiennie dla 15 DC ze środka tej listy (lista obejmuje 69 DC)

Nie jestem pewien czy obecny awans z 2 na 5 nie jest w tej chwili cofany do stanu poprzedniego, sprawdze za 24h i dopisze do postu czy skok PR cofnął się czy postępuje na kolejnych DC.

Taki długotrwały, niezdecydowany update moze nie przynieść nic dobrego.

Prawdziwy inżynier to taki, który unika drobnych błędów na drodze do wielkiej katastrofy.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności