Skocz do zawartości

Google PR update

zez

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 130
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Kyo napisał

Google tolbar sprawdza z roznych dc wg mnie

Wg mnie też. Tym bardziej że co przeładowanie strony potrafię mieć inny PR.

A co z nowymi domenami? Były dwa sygnały, że też się zupdatowały (PR). Ja to śledzę na swoich 4 nowych stronach i żadnych ruchów. BL - i owszem, ale PR stoi.

logosc.png

Nowa odsłona systemu!!! --- Radek Kubera na G+.--- Mój blog: radek.kubera.org

A co z nowymi domenami? Były dwa sygnały, że też się zupdatowały (PR). Ja to śledzę na swoich 4 nowych stronach i żadnych ruchów. BL - i owszem, ale PR stoi.

Ja mam dwie domeny z kwietnia. One dostaly PR3 na przedostatnim PR update i teraz na tym update dostaly PR5.

Mam dwie domeny zarejestrowane na poczatku sierpnia i one sie nie zalapaly.

Oj bo prawda jest taka ze struktura Google to setkli DC (to ze mam 400 nie znaczy ze nie jest ich 4000) akazde z DC to masa roznych maszyn. To ze z jednego DC mamy wynik teraz taki, nei znaczy ze za chwile bedzie inny. Czyli sa nie 2 tylko 3 stopnie slekcji wyników.

A dzis 194 pokazuja stare PR.

Tutaj sa odpowiedzi Matta Cutts z Google o PR i o exportowaniu obecnego Toolbar PR (po angielsku)

https://www.mattcutts.com/blog/more-info-on-pagerank/

On mowi o nowych i starych data centres (DC). The nowe DC maja nowa infrastrukture i the nowe toolbar PR jest juz wyeksportowane do nich. The stare DC bede mialy odswiezona infrastrukture i export tego nowego toolbar PR do tych DC moze potrwac 1-2 miesiace. Stad wnioskuje, ze dlatego mamy ta hustawke z toolbar PR.

Zanosi sie na dluzsza zabawe.....

On też mówi, że ten eksport nie ma wpływu na ranking, więc skąd Wasze problemy? Robicie z igły widły.

Ten export nie ma wplywu bezposrednio na raking, bo ranking sie zmienia caly czas w zaleznosci od linkow....

Problem jest w tym ze przy takich wahaniach trudno sie wymieniac linkami....Jak masz wiecej dobrej jakosci linkow to masz wiecej odwiedzajacych, lepsze PR, i tak w kolko pniesz sie po drabinie...

Czy przeniósł Wam się PR po przekierowaniu 301? U mnie niestety dla nowych domen po przekierowaniu na wszystkich dc jest 0, a dla starych na zaktualizowanych dc też jest 0 a na niezaktualizowany stary PR... Owe przekierowania zostały wykonane pod koniec sierpnia i w połowie września.

Program partnerski na Twoje katalogi i precle! Nawet 20% prowizji!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności