Skocz do zawartości

Szukanie wygasłych domen

JanekSeo

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, jako, że w temacie samego poszukiwania wygasłych domen jestem początkujący to proszę o wyrozumiałość.

Zastanawiam się, czy obecnie jest sens szukać wartościowych wygasłych domen ( polskie ) i czy w ogóle takie istnieją ? Ludzi profesjonalnie polujących na takie domeny jak i serwisów oferujących domeny z historią jest sporo, więc pytanie czy gdzieś jeszcze można znaleźć coś wartego zainteresowania.

Znalazłem/przetworzyłem już prawie 50k polskich domen i nie znalazłem nic sensownego, tj. z dobrą bazą backliknków.

• Odpowiedzi 40
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
8 minut temu, JanekSeo napisał:

Ludzi profesjonalnie polujących na takie domeny jak i serwisów oferujących domeny z historią jest sporo, więc pytanie czy gdzieś jeszcze można znaleźć coś wartego zainteresowania.

Hmmm chyba sam sobie odpowiadasz na pytania :]

Chyba, że szykuje jakieś "szepty" :huh:

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Czy jest sens? Jeśli domena z obiecującym profilem linków leży odłogiem to zawsze warto się nią zaopiekować ;) Wszystko zależy od skali potrzeb. Przejmowane są głównie domeny, które mają dobre staty w Majestic/Ahrefs. Cały czas jest dużo porzuconych domen bez wysokiego TF/DR w tych narzędziach, a świetnie sprawdzają się np. w SEO lokalnym.

34 minuty temu, JanekSeo napisał:

Pytam kogoś kto się na tym zna, ja mogę logicznie podejść do tematu ale szukam też poparcia u kogoś doświadczonego.

I liczysz na to, że ktoś kto się na tym zna podzieli się z Tobą za free tą wiedzą by mieć konkurencje - TAK ?

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Zawsze można coś sensownego i tematycznego wyczesać z expirek. Kto szuka znajduje ;)

Moja  fotografia kulinarna  :D  Fu*k Google ......Ask me .... Chcesz nauczyć się strzelać? Nasza nowa strzelnica w Gdyni, nówka nie śmigana ;) W Gdańsku też mamy strzelnicę ;)

Wchodzisz na 80legs.com, bierzesz darmowy pakiet na testy,  puszczasz crawlera pod kątem sprawdzania linków wychodzących, na dowolnym tematycznym serwisie powiązanym ze stroną pozycjonowaną i masz gotową listę domen do sprawdzenia pod kątem dostępności i to z tematycznymi linkami na dzień dobry

1 minutę temu, bennie_amin napisał:

Wchodzisz na 80legs.com, bierzesz darmowy pakiet na testy,  puszczasz crawlera pod kątem sprawdzania linków wychodzących, na dowolnym tematycznym serwisie powiązanym ze stroną pozycjonowaną i masz gotową listę domen do sprawdzenia pod kątem dostępności i to z tematycznymi linkami na dzień dobry

To już robię i rozwiązania mam napisane samodzielnie, przetworzyłem już kilka tysięcy domen i tak jak napisałem na początku wyciągnąłem ponad 40k wygasłych domen, niestety nic konkretnego :-)

2 godziny temu, JanekSeo napisał:

40k wygasłych domen, niestety nic konkretnego

Obawiam się, że po prostu nie za bardzo wiesz jak wykorzystać tą listę ;)

Moja  fotografia kulinarna  :D  Fu*k Google ......Ask me .... Chcesz nauczyć się strzelać? Nasza nowa strzelnica w Gdyni, nówka nie śmigana ;) W Gdańsku też mamy strzelnicę ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności