Skocz do zawartości

Szukanie wygasłych domen

JanekSeo

Rekomendowane odpowiedzi

6 minut temu, MaxPan napisał:

Ale nie rozumiesz czego oczekujesz, że ktoś napisze Tobie weź te i te parametry i w/d nich kup sobie domeny, o to chodzi?

Nie, zupełnie nie o to, nie wiem skąd ten wniosek ?

1 minutę temu, Beerbant napisał:

Obawiam się, że po prostu nie za bardzo wiesz jak wykorzystać tą listę ;)

Szukam pod konkretną tematykę sortując i wybierając, chyba poprawnie,, jeśli się mylę to chętnie wysłucham krytyki: sortuję listę wg parametrów moz PA i DA, majestic TF/CF i ilości BL, później sprawdzam BL w ahrefs, ich jakość itp.

• Odpowiedzi 40
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Albo nie doczytałem, albo nie napisałeś - w jakim celu szukasz? Chcesz postawić zaplecze? Stronę swoją? Myślę, że to ważne.

Ja np. próbuję normalnie sobie jakieś domeny z wiekiem złapać, nie po to, żeby na bazie jednej domeny zawojować świat, tylko może po to, aby G się nie dziwiło, że nagle domena zarejestrowana wczoraj dostaje 200 linków dziennie ;) 

Tak jakbyś szukał samochodu i najlepiej żeby był bezwypadkowy, miał w chu mocy, mało palił, był ładny, jednocześnie stary i nowoczesny :)

Izolacje Natryskowe - Ocieplanie pianką Warszawa - Poddasza i stropy. 

https://docieplanie-poddaszy.pl/  a może wybierz sobie coś pożytecznego na https://szlabany24.pl 

Rozbija się o to, co rozumiesz przez coś wartościowego. Domeny wygasłe mają kilka, kilkanaście do kilkudziesięciu referujących domen. Nie ma szans na zarejestrowanie domeny za 12 zł brutto, która tych domen referujących będzie miała np. 100 - 200 (i zarazem nie będzie przeorana, bo domen spalonych z dużym RD, BL nie brakuje, albo nie będzie to domena z dużym RD nabitym qlweb'ami), bo takie domeny zostały już z rynku wybrane na etapie wygasania. Jest trochę domen z lat 2004 - 2006, które leżą odłogiem, bo nie zostały wtedy wyłapane przez braki w świadomości rynku. Ale znaleźć niełatwo i trzeba trzeba się nakopać. I to też nie są wartości rzędu 100 RD i 600 BL, a 20-30 RD i 60 BL.

Ale nawet jeśli domena ma tych 30 linków z jakichś site'ów typu OSP w Ożarowie, bibliotek miejskich, szkół podstawowych itd., tak i tak jest to plus wobec domeny świeżej, która BL nie ma żadnych, więc wartość dodana jest (no i są to miejscówki, z których pozyskanie zwykłego linka od tak jest niemożliwe). Przy 100 domenach, masz na dobrą sprawę 3000 darmowych BL na start. Zawsze coś.

paq studio YouTube

Masz Ducati? Patrz sklep Do Dukata | Agencja SEO Paq Studio

1 godzinę temu, Toto napisał:

Albo nie doczytałem, albo nie napisałeś - w jakim celu szukasz? Chcesz postawić zaplecze? Stronę swoją? Myślę, że to ważne.

...

Przepraszam, rzeczywiście nie dopisałem, że szukam domen na zaplecze, kilka już mam ale kupionych, teraz chciałem je pozyskać samodzielnie.

1 godzinę temu, Paq napisał:

Rozbija się o to, co rozumiesz przez coś wartościowego...

Bardzo rzeczowa odpowiedź, właśnie najbardziej interesuje mnie kwestia czy na etapie wygasanie wszystkie domeny zostały wyłapane i czy jest jeszcze szansa na znalezienie czegoś z ostatnich lata ale mającą 30-40 RD i kilkaset BL

2 godziny temu, JanekSeo napisał:

Szukam pod konkretną tematykę

Jeżeli szukasz pod konkretną tematykę i mają to być zapleczówki to nie ograniczaj się tylko do tej "konkretnej" . Wyjaśnię Ci na przykładzie.

Masz stronę piekarni. W takim wypadku szukasz domen po rolnikach uprawiających zboże, po ciastkarniach, po przepisach kulinarnych, po młynach , po producentach/handlarzach maszynami rolniczymi, maszynami do piekarni i tak alej i tak dalej ;)

Capisci ???

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

Przed chwilą, MaxPan napisał:

Przecież on napisał, że nie chodzi mu o serwis bo ma nawet swój soft więc przeczytaj cała dyskusję.

Autorowi temat chodzi o system, zbór oznak i parametrów. Serwis może być byle jaki lub wcale ( własnie autor napisał swój).

Nie tyle o system co o sens szukania takich domen, jak wspomniał @Paq trudno o wartościowe znalezisko.

1 minutę temu, JanekSeo napisał:

ja szukam kilku i nie mogę znaleźć :-)

Bo jakbyś szukał już dziesiątek to łatwiej byłby Ci się zdecydować, może.

Izolacje Natryskowe - Ocieplanie pianką Warszawa - Poddasza i stropy. 

https://docieplanie-poddaszy.pl/  a może wybierz sobie coś pożytecznego na https://szlabany24.pl 

Przykładowo masz stronę co sprzedaje "Okna w Warszawie"

Szukasz domen które wyświetlają na te i pokrewne frazy jak najwyżej ( jak okolicę top 20 to już jest OK). Kupujesz robisz z nich 301 lub zaplecza. Naprawdę nie rozumiem Twoich dylematów.

13 minut temu, MaxPan napisał:

Przykładowo masz stronę co sprzedaje "Okna w Warszawie"

Szukasz domen które wyświetlają na te i pokrewne frazy jak najwyżej ( jak okolicę top 20 to już jest OK). Kupujesz robisz z nich 301 lub zaplecza. Naprawdę nie rozumiem Twoich dylematów.

Dziękuję za poradę.

Co do dylematów być może masz większą wiedzę w temacie i już zapomniałeś jak to jest czegoś nie wiedzieć lub nad czymś się zastanawiać.

Dziękuję za odpowiedzi, już wiem coś więcej :-)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności