Skocz do zawartości

Wykop - Efekt dostania się na stronę główną

Rekomendowane odpowiedzi

Buńczuczny jesteś ;) Mówiłem o pokazywaniu się w TV i w tym, jak to pomaga w uzyskaniu miejsc linkujących, Ty wyleciałeś z współpracy rozpoznawalnej marki z blogerem o dużym zasięgu - nie o to pytałem. 

Nie pytam, jak prowadzenie dużej marki o dużej rozpoznawalności wpływa na negocjacje z blogerami o dużym zasięgu, ale jak jednorazowe pokazanie się w TV wpływa na uzyskanie nowych miejsc linkujących, kumasz?

Bo to, że dużej marce łatwiej o negocjacje jest oczywiste, ale nie odbiegajmy od tematu.

• Odpowiedzi 48
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
W dniu 14.02.2018 o 11:58, Pyciak napisał:

Buńczuczny jesteś ;) Mówiłem o pokazywaniu się w TV i w tym, jak to pomaga w uzyskaniu miejsc linkujących, Ty wyleciałeś z współpracy rozpoznawalnej marki z blogerem o dużym zasięgu - nie o to pytałem. 

Nie pytam, jak prowadzenie dużej marki o dużej rozpoznawalności wpływa na negocjacje z blogerami o dużym zasięgu, ale jak jednorazowe pokazanie się w TV wpływa na uzyskanie nowych miejsc linkujących, kumasz?

Bo to, że dużej marce łatwiej o negocjacje jest oczywiste, ale nie odbiegajmy od tematu.

Nie za bardzo lubię wchodzić między wódkę a zakąskę, ale chyba to o czym mówisz jest równe właśnie temu co pisał kolega wcześniej. Większa rozpoznawalność zdecydowanie może pomóc pozyskać nowe linki, bardzo często bez wymaganej ingerencji.

Sprawdź szeroką ofertę lakierów hybrydowych klasy premium: www.NOX-Nails.pl

W dniu 14.02.2018 o 11:58, Pyciak napisał:

Nie za bardzo rozumiem, czy mnie podpuszczasz, czy po prostu masz trudność z łączeniem pewnych faktów. Jeżeli chodzi Ci o konkretne przykłady w jaki sposób reklama w TV może ułatwić zdobycie linków, poniżej przykład:

https://party.pl/newsy/joanna-krupa-dla-neonail-najmodniejsze-paznokcie-wiosna-2017-110331-r1/

@Pyciak z tego co rozumiem to pytasz czy jednorazowy wykop pomoże w zdobywaniu miejscówek.

Według mnie raczej w długim okresie nie pomoże, w krótkim można dostać parę naturalnych linków. :D

Jest też coś takiego jak efekt Tv śniadaniowej... czyli w trakcie i zaraz po pojawieniu się w TV serwer dęba staje i strona przestaje działać.

dymna.jpg

Przyjaźń psa na całe życie. ZAGINĄŁ DOM

W dniu 17.02.2018 o 15:47, Mączka napisał:

Nie za bardzo rozumiem, czy mnie podpuszczasz, czy po prostu masz trudność z łączeniem pewnych faktów. Jeżeli chodzi Ci o konkretne przykłady w jaki sposób reklama w TV może ułatwić zdobycie linków, poniżej przykład:

https://party.pl/newsy/joanna-krupa-dla-neonail-najmodniejsze-paznokcie-wiosna-2017-110331-r1/

Serio, jako przykład podajesz Joanne Krupę? Pytam o jednorazowe wystąpienie w TV, jaki to ma wpływ? A ty mi pokazujesz info o Dżoanie, która w TV jest non stop :)

Dokładnie tak jak kolega wyżej napisal jedno to jednorazowy strzał inne jak ktoś/coś jest tam co dziennie lub znane jest z innych media.

A doświadczenia powiem pokazanie w śniadaniowej telewizji adresu URL strony ( tak na prawdę powiedzenie pod jakim adresem znajduje się) spowodowało zatkanie mocnego serwera VPS i tak na prawdę nie oszacowano ilosć wejść do końca ale na pewno powyżej 100k UU.

Jeśli chodzi o Wykop to sam nie sprawdzałem ale znajomy powiedziała, że ok 10k było i w reklamy prawie nikt nie klikał.

Może przykład trochę z czapy ale, kiedyś negocjowała ze mną cenę domeny pani, który wystąpiła jednorazowo w tv śniadaniowej. Moje oczekiwania mijały się z jej ofertami aż do momentu, kiedy wysłałem jej link do odcinka w którym wystąpiła - zaakceptowała moją ofertę od razu. 

Nie wiesz w co zainwestować pieniądze ? Wejdź na DKW.pl i zobacz sprawdzone sposoby na zarabianie pieniędzy oraz jak zarabiać na grach ! Masz problemy finansowe i potrzebujesz gotówki?Ten portal finansowy pomoże Ci wybrnąć z problemów!

@cannot , znaczy się, że jej wizyta w telewizji podbiła cenę? Nie do końca rozumiem przykład :P 

Firia.pl - Blog pasjonatki wszystkiego co związane ze zdrowiem, odżywianiem oraz psychologią
Każdy czasem potrzebuje pięknych życzeń i wierszyków na najróżniejsze okazje - https://zyczeniowo.pl/ 

W dniu 19.02.2018 o 12:00, Pyciak napisał:

Serio, jako przykład podajesz Joanne Krupę?

Jeszcze trzeba umieć wykorzystać to że jakaś celebrytka/modelka/itp. promuje jakąś markę.Współpracujemy z jedną firmą gdzie Joanna Krupa w pewien sposób promowała firmę.Niestety ale w żaden sposób nie przełożyło się to na ,,popularność,, tej firmy.No może prawie w żaden.

Pozycjonowanie, audyt stron www i inne usługi SEO.

@Aleksiejs dokładnie :) telewizja śniadaniowa ma moc ;) 

Nie wiesz w co zainwestować pieniądze ? Wejdź na DKW.pl i zobacz sprawdzone sposoby na zarabianie pieniędzy oraz jak zarabiać na grach ! Masz problemy finansowe i potrzebujesz gotówki?Ten portal finansowy pomoże Ci wybrnąć z problemów!

1 godzinę temu, Finan napisał:

Jeszcze trzeba umieć wykorzystać to że jakaś celebrytka/modelka/itp. promuje jakąś markę.Współpracujemy z jedną firmą gdzie Joanna Krupa w pewien sposób promowała firmę.Niestety ale w żaden sposób nie przełożyło się to na ,,popularność,, tej firmy.No może prawie w żaden.

Może kwestia samej promocji, może tu jest pies pogrzebany?

Ale tak, też mam takie doświadczenia, zresztą nie wiem czy wiecie, ale np. Tomasz Hajto jest twarzą pewnego napoju izotonicznego - ktoś kojarzy? Nie? No właśnie :)

Także kolego Finan, racje masz Pan, różnie to bywa.

Również byłem na pierwszej na wykopie i z niego był ruch w okolicach 20k. Mało zarobku, ale efekt aureoli był dobry. Mój link znalazł się na stronach gazet, radia itp. Strona dostała dużego kopa w seprach na wszystkie frazy, a to już przekłada się na zarobki...

np. na republice link wygenerował dodatkowe kilka tyś. wyświetleń i tam już był zarobek.

21 minut temu, ar4 napisał:

Również byłem na pierwszej na wykopie i z niego był ruch w okolicach 20k.

Serwer to wytrzymał?

Piłeś? Nie jedź (i nie loguj się na forum) !

Siciliano: Robić szeptankę tutaj to jak sprawdzać w zbiorniku poziom paliwa zapalniczką.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności