Skocz do zawartości

Test linków 80 linków w artykułach za 304zł.

Evil77

Rekomendowane odpowiedzi

Pomijajac fakt, ze wiekszosc precli byla taka sobie i tak sobie podlinkowana to powinienes byl jeszcze zrobic sobie osobne landing page na rozne miasta, a nie walic wszystkiego na glowna. Teraz zeby to 'odkrecic' bedziesz musial pobawic sie z profilem linkow i natluc duzo linkow bez exact-match (goly url, 'strona www', nazwa firmy, 'wiecej' itp.) zeby filtra nie dostac.

Artscape - tworzenie stron www | Pomóż Szajce Szarego Wilka: https://pomagam.pl/szajkowepsiaki

• Odpowiedzi 59
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
1 minutę temu, Evil77 napisał:

Swoją drogą myślałem że te linki z YT to mocno ruszą pozycję a tu nic ;/

Przynajmniej zdobyłeś okruch wiedzy co działa, a co nie. Linkami z SM trudno wbić nawet wypas owiec na Podhalu

Jeden seo rabin powie tak, a inny powie nie.

Zostałem SEMitą, żeby nawet w pracy siedzieć przy komputerze B)

Gdy przeczytałem wszystkie Wasze posty, to od razu zrozumiałem dlaczego profesjonalne pozycjonowanie tyle kosztuje, dokładnie mi chodzi i działania na innej domenie, następnie powielanie tych działań na swojej docelowej domenie. Tak samo dostęp do różnych narzędzi, roboczo godzina, zusy podatki pensje itp itd. To po prostu musi kosztować bo Wasze działania jeżeli są dobrze robione tzn bezpiecznie, to są bardzo czasochłonne, oraz kosztowne. 

Wpadłem na kolejny genialny pomysł z przejęciem domeny, ale to jutro opiszę jak będę miał chwilę czasu.

• 2 tygodnie później...
W dniu 13.02.2018 o 18:28, blazejs napisał:

Pomijajac fakt, ze wiekszosc precli byla taka sobie i tak sobie podlinkowana to powinienes byl jeszcze zrobic sobie osobne landing page na rozne miasta, a nie walic wszystkiego na glowna. Teraz zeby to 'odkrecic' bedziesz musial pobawic sie z profilem linkow i natluc duzo linkow bez exact-match (goly url, 'strona www', nazwa firmy, 'wiecej' itp.) zeby filtra nie dostac.

Zamówiłem  50 artykułów na goły url - żeby to odkręcić....

bo chyba ten moment przyszedł, choć na frazie na której mi najbardziej zależało wskoczyłem na nr 1 :P

ale suma sumarów jestem w plecy, bo pozycje poleciały w dół tak o 3 pozycje(filtr jest gdzieś podobno od 10 pozycji?).

Szkoda bo frazy wleciały na druga stronę.

Ogólnie moje działania były trochę zbyt chaotyczne i za bardzo nie wykazałem się cierpliwością.

Przejąłem 5 domen od mojej starej konkurencji która padła parę lat temu, ale działała na rynku lokalnym i zrobiłem przekierowanie 301, i teraz udało mi się ustrzelić domenę z jakiegoś starego portalu o prawo jazdy (prawojazdyportal.pl), zrobię przekierowanie i się  zobaczy czy coś to da, bo wg prawideł powinno, ale znowu sam nie jestem wstanie sprawdzić czy jest to "tłusta" domena, bez narzędzi. Takie te moje działania robione są po omacku...

Jak nie to znowu sam będę musiał narobić gołych linków, i znaleźć parę dobrych miejscówek i to w jakiś sposób odkręcić. Paniki jeszcze nie ma, zresztą wyczytałem że linków się nie usuwa, bo za jakiś czas to będą dobre linki.

P.S. Jak by podsumować moje działania - to najchachłem linków na oślep i puki dawało to efekt to było fajnie, jak przestało trzeba pokombinować jak przywrócić wcześniej wypracowane pozycje. Jednym słowem amator psuja :P

Ale koniec końców trzeba robić linki, dobre nie spamerskie z dobrych miejscówek i będzie wszystko dobrze :) 

Widzisz, wlasnie za duzo robisz na hura i na oslep. Ja sobie obejrzalem strony z tej listy, ktora na poczatku umiesciles. O ile dobrze pamietam to wszystkie te wpisy byly opublikowane jednego dnia (a przynajmniej kazda partia). Jesli teraz te 50 golych linkow pojdzie tak samo to wiele to nie pomoze. Tak samo z tymi 301. Chcesz przywalic linkow na jeden raz zeby potem dlugo nic nie robic, a nie tedy droga. To sie wszystko robi stopniowo. Sprawdziles sobie przynajmniej czy te strony, z ktorych robiles 301 sa bezpieczne? Czy nie staly na nich w miedzyczasie jakies precle albo inne zapleczowki?

Artscape - tworzenie stron www | Pomóż Szajce Szarego Wilka: https://pomagam.pl/szajkowepsiaki

Tak plus minus znam te adresy stron bo są to adresy mojej konkurencji. która się zamknęła w ostatnich latach, i przez to uznałem że są to strony "bezpieczne" i że nie było na nich jakiś niekorzystnych działań pozycjonujących, ponieważ no jeszcze parę lat temu działali. 

Tutaj trochę poogladałęm Jeden z linków zarejestrowany jest jeszcze nawet w google maps. Z tego co wywnioskowałem są to słabe domeny, poniewż są słabo podlinkowane, ale to co jest podlinkowane jest zrobione dobre parę lat temu, więc ma to może jakąś wartość dodatnią dla mojej strony. Domeny mają parę lat i działały na moim rynku lokalnym to może w jakiś sposób mi pomoże. 

Domena prawojazdyportal.pl jest chyba dobrym posunięciem do jest to stara domena, i z tego co widzę kiedyś była znana na rynku ogólnopolskim. i co najważniejsze idealnie celuje w moje frazy.

Bez jakiegoś specjalistycznego narzędzia do badania linków i domen, trzeba działać na czuja, lub posiłkować się ogólnodostępnymi narzędziami takimi jak te poniżej:

https://urlmetryka.pl/www.prawojazdyportal.pl

i tu można coś pooglądać:

https://web.archive.org/

driverschool.pl
kotowiczprawko.pl
artex-naukajazdy.pl
naukajazdy-bytom.pl
babska-elka.pl
szkolaperfekt.pl

prawojazdyportal.pl

20 godzin temu, blazejs napisał:

Widzisz, wlasnie za duzo robisz na hura i na oslep. Ja sobie obejrzalem strony z tej listy, ktora na poczatku umiesciles. O ile dobrze pamietam to wszystkie te wpisy byly opublikowane jednego dnia (a przynajmniej kazda partia). Jesli teraz te 50 golych linkow pojdzie tak samo to wiele to nie pomoze. Tak samo z tymi 301. Chcesz przywalic linkow na jeden raz zeby potem dlugo nic nie robic, a nie tedy droga. To sie wszystko robi stopniowo. Sprawdziles sobie przynajmniej czy te strony, z ktorych robiles 301 sa bezpieczne? Czy nie staly na nich w miedzyczasie jakies precle albo inne zapleczowki?

Wiem że poważny błąd popełniłem kupując paczki po 50 linków na frazę. Puki robiłem to małymi partiami było dobrze, i była jakaś kontrola nad tym. Cierpliwości też mi zabrakło. Dobrze że filtra nie dostałem (chyba), choć może jest to dla mnie ostrzeżenie od google  "Tomek dostajesz pstryczka na początek, ale jak nic nie zmienisz w Twoich działaniach to dostaniesz większą karę"?

Fajnie ze na jedną najważniejszą frazę wskoczyłem na nr 1 :) z tego wszystkiego, choć tutaj zaczynam mieć wątpliwości co do tego automatu który mierzy pozycje, czy on to dobrze robi. Bo jak sam ręcznie sprawdzam na którym jestem miejscu to nie wychodzi mi pierwsze a drugie (pliki cookies i historie usuwam). 

Wnioski wyciągnąłem z tego co mi napisałeś.  Trzeba działać dalej do zwycięskiego końca :)

• 3 tygodnie później...

Tak, właśnie jest, nie warto bawić się w "śmieciowe linki", lepiej zrobić jeden porządny link niż 10 byle jakich. Ja się już o tym przekonałem. A Ci którzy są na "początku drogi", niech sobie wezmą to co wszyscy wyżej napisali do serca.

Nie tak do końca, linki potzrebne różne mocne, słabe, dofollow, nofolow, tekstowe, obrazkowe, socialsygnaly i tak dalej,

Jeśli któryś z tych typów linków będzie przeważający a domena "słaba" mogą nastąpić komplikacje z oceną strony przez algorytm.

Czyli można powiedzieć: co wolno wojewodzie to nie tobie smrodzie.

Jeżeli pozycjonujesz słabą, młodą domenę to łatwo o komplikacje. Przy mocnych domenach, gdy zrobisz głupstwo to najwyżej jej nie pomożesz. I tak jak MaxPan napisał, wydaje się, że różnorodność pozwala umacniać wyniki.

Izolacje Natryskowe - Ocieplanie pianką Warszawa - Poddasza i stropy. 

https://docieplanie-poddaszy.pl/  a może wybierz sobie coś pożytecznego na https://szlabany24.pl 

myślicie, że samymi katalogami i linkami z forów ewentualnie pod jakimiś artykułami można pozycjonować lokalnie stronę na słowa typu Hydraulik Ruda Ślaska ? czy to wymaga jeszcze jakiejś większych starań, nakładu pracy, strona jest wydaje mi się dobrze zoptymalizowana, wewnętrznie podlinkowana, tytuły, opisy, h1 ze słowami kluczowymi, htaccess, skompresowane pliki graficzne itp itd. Bo tak się zastanawiam. Tak usługa na powiedzmy 10 słów nie może jakoś dużo kosztować bo przecież taka osoba nie zapłaci 1000zł miesięcznie za pozycjonowanie, a z drugiej strony za np 300-500zł miesięcznie ile czasu można poświęcić na wzmocnienie jej pozycji.... Jak wycenilibyście pozycjonowanie  takiego przykładowego hydraulika lokalnie i ile za tą stawkę czasu poświecilibyście miesięcznie?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności