Skocz do zawartości

Test linków 80 linków w artykułach za 304zł.

Evil77

Rekomendowane odpowiedzi

Cały problem w tym że lokalne biznesy zamiast inwestować w specjalistów od pozycjonowania, tracą na korzyść głodnych rekinów które wpływają na ich teren i koszą im klientów.

Jak ktoś się reklamuje pod frazami, to bierze na siebie problem odległości i tyle w temacie.

• Odpowiedzi 59
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Dnia 21.04.2018 o 05:08, M0drzew napisał:

Może tak, a może nie... takie gdybanie współczesnej młodzieży, która nie ma nic do powiedzenia, ale gada by gadać...

masz jakieś dowody ? doświadczenie, że 10 km, a nie 11 ???????

Jedna z moich firm siedziba: Słupsk, dla geolokalizacji Gdańsk (jakbyś nie wiedział to odległość c.a. 140 km) oraz Gdynia (105km) jest traktowana przez google jak "lokalna", ale dla Koszalina (65km) już nie... więc to tylko oni wiedzą jak to jest z ich podziałami

@M0drzew mam też taką firmę - 50km do miasta w którym są wypozycjonowani. Jakoś to ogarniają i rozdwoili się na 2 regiony, są tu i tam +drugie biuro w planach.

Tylko bardziej patrzę na sytuację gdy szukam specjalisty w swoim mieście i mam właśnie takie wyniki 50/36km 18km cały Top10 zapełniony spamem z daleka.

Jak dobrze poszperam to 500 metrów w klapkach wychodzę z domu i jestem u lokalnego speca w kilka minut, zamiast 1,5h/1h w korkach się cisnąć pewnie parę razy w obie strony.

Tak z 12+ godzin jazdy jak masz kilka spraw, poprawek, przymiarek itd. doliczając koszta przejazdu za każdym razem.

Strata kasy i czasu, a czas to też pieniądz.

Też znalazł mnie gość reklamą na FB który świadczy usługi z sąsiedniej miejscowości, przyjeżdża, rozmawiamy o robocie i cenie, wypruwa argumentem że cena taka bo musi dojeżdżać i go benzyna kosztuje.

Zapadła żałobna atmosfera nad rozlaną benzyną. Wziął bym go bo to paręnaście km przeżyję ku chwale koncernów paliwowych/*regularne dojazdy.

Dlatego mówię że te konwersje mają po kolanach za odległość.

Ciekawe jest to, że jeszcze ktoś korzysta z takich ofert na Allegro. Owszem, sama korzystałam dla sprawdzenia. Nie wyszło mi to na dobre. Byłam w top 3 na mega konkurencyjną frazę, nie chcę tu mówić o jaką chodzi, bo nie w tym cel. Pozycjonowałam się na Warszawę, więc i konkurencja większa. Chciałam zdobyć lepsze frazy, bardziej przychodowe, a mniej powodujące, że co chwila jakiś podwykonawca czy bank się zgłaszał ze swoją ofertą. Weszłam w Allegro z tymi linkami, nie było spadków ani wzrostów. Wzięłam agencję, bo uznałam, że nie mam zaplecza, mówili z sensem, może coś zrobią. W search console zaczął pojawiać się sh..t w postaci bardzo kiepskich zapleczówek. Będąc w top 3 na moją nieprzychodową, ale fajną frazę wyleciałam totalnie z wyników. Z racji pracy w korpo temat zostawiłam. Zaaplikowałam dwa miechy temu ssl'a na stronie i już zaczęła się znowu indeksować, bo z tych super topów przestała się nawet pojawiać jak się site:.. wpisało. Moim zdaniem te mierne, tajemnicze jakościowe blogi są bardzo ryzykowne, chyba, że ktoś chce osiągnąć topy na szybko i dostać filtr. Może wtedy to działa, nie próbowałam. Często z tego co wiem, pożyczki, chwilówki tak działają. Coś tam wskoczy, wylatuje i cześć. Ja teraz ostrożnie podchodzę do wyboru miejsc pod linki. Sprawdzam w ahrefsie, majesticu jak sytuacja wygląda. Na tych z Allegro nie sprawdzisz tego. 

Temat dobrego link buildingu bardzo mnie nurtuje, bo sporo firm, jak wlasnie sprawdzicie w ahrefs czy innych narzędziach korzysta z Link House'a czy Whitepresaa. Niby spoko opcja, ale czy w końcu nie będzie takiej samej sytuacji za jakiś czas jak z katalogami? 

Widzę strony w topach, które jedyne co mają to linki z profili zagranicznych. I dają radę. 

Co znaczy blokowanie AF i MS jeśli to publiczne miejscówki które linkują wprost to niby jak zablokujesz jeśli wlasciciel miejcówki tego nie zrobil.

Inna sprawa kiedy linkuje się z publicznych miecówek nie wprost w docelową wtedy nie jest to takie proste żeby zobaczyć. Większosć stron w TOP na komercyjne frazy mają poukrywane zaplecza, linki publiczne nawet kupione. Często stosują inne sposoby aby ukryć linki i pokazać tylko to co chcą pokazać.

• 3 tygodnie później...

Ukryli linki?

Czyli może przejęli inne domeny które pozycjonują i zrobili przekierowanie 301?

Słyszałem opinię że na dzień dzisiejszy 301'nki nie działają, ale ja zrobiłem małą piramidę przekierowań 301 z różnych domen, śmieciowych nic nie wartych po parę fajnych tematycznych i innych dobrze podlinkowanych.  Na moim serwerze widać że one generują transfer i to taki całkiem niezły bo nawet 1.5mb,im lepsza domena tym większy transfer, same puste domeny przekierowane pośrednio lub bez pośrednio 301 na moją stronę. To jak to teraz z tym jest? co na 100% można powiedzieć to ruch one generują, roboty po nich latają pewnie też,  pewnie i wartość witryny wzmacniają no bo szkodzić pewnie nie szkodzą(tutaj gdzieś przeczytałem teorię o "inwentarzu domeny" że jak jest dobra to pomoże, ale jak zaspamowana to zaszkodzi),, przypuszczam też że trochę naprawiły bajzel z moimi śmieciowymi linkami, bo pozycje skakały góra dół (moja teoria że był to mikro filtr bo skakały tak średnio co 4 pozycje), a po tym zagraniu fajnie się to ustabilizowało. No i teraz pytanie za 100 punktów, czy pozycję zwiększają?

Moją teoria jest taka że co nie szkodzi to pomoga, jeżeli zrobi się źle przekierowania to będzie tylko grzej, jak dobrze i umiejętnie się to rozegra to może pomóc, ale jest to też tylko jeden z elementów składowych pozycjonowania. Po prawidłowym zastosowaniu wszystkich elementów po trochu pozycje idą do góry.

Linki z allegro nie są złe taka prawda, bo u mnie pozycje fajne poszły do góry na początku, ale bardzo źle to rozegrałem, ponieważ chciałem za szybko i za dużo tego zrobiłem, co przyniosło odwrotny efekt, zresztą ktoś u góry napisał że śmieciowymi linkami można pozycjonować tylko trzeba potrafić.

Ogólnie pozycjonowanie to jest jak gotowanie zupy, dobry kucharz zrobi ja zawsze dobrą albo bardzo dobrą bo ma wprawę i doświadczenie, a amator taki jak ja na początku może ją przesolić :)

16 godzin temu, Evil77 napisał:

Słyszałem opinię że na dzień dzisiejszy 301'nki nie działają

Moją teoria jest taka że co nie szkodzi to pomoga

Przekierowanie 301 zawsze działało o ile zostało poprawnie zaimplementowane. Do dnia dzisiejszego nic się nie zmieniło. :)

Nie do końca jest tak, że co nie szkodzi to pomaga. Jest jeszcze jedna możliwość czyli nie daje porządanego efektu.

Na moim serwerze widać że one generują transfer i to taki całkiem niezły bo nawet 1.5mb,im lepsza domena tym większy transfer

Transfer, transferowi nie równy. równie dobrze są to roboty, które należy zablokować bo właśnie zjadają transfer a pożytku żadnego. :)

17 godzin temu, Evil77 napisał:

przypuszczam też że trochę naprawiły bajzel z moimi śmieciowymi linkami, bo pozycje skakały góra dół (moja teoria że był to mikro filtr bo skakały tak średnio co 4 pozycje), a po tym zagraniu fajnie się to ustabilizowało

Na ustabilizowanie się przekierowania 301 należy trochę poczekać. 

Ogólnie pozycjonowanie to jest jak gotowanie zupy, dobry kucharz zrobi ja zawsze dobrą albo bardzo dobrą bo ma wprawę i doświadczenie, a amator taki jak ja na początku może ją przesolić

Jest masa "kucharz", którym się wydaje, że są dobrzy. Jakość zupy okazuje się gdy jej spróbuje klient. Bo to klient jest najważniejszym recenzentem. Podobnie jest w seo. :D

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

• 2 miesiące temu...
  • 1 rok później...

- cała strona została przerobiona tak aby zaczęła robić wyniki tzn. dodano tekstu, zrobiono podstrony na dane miejscowości, dodano grafiki, linkowanie wewnętrznie zostało poprawione itp, itd,

- zostało stworzone bardzo mocne zaplecze (które co najlepsze bardzo dobrze zarabia)

- strona została bardzo dobrze podlinkowana

Co potrafiłem zrobiłem sam, ale bardzo dużo mi pomógł użytkownik tego forum s_matysik ze sprawami których ja nie ogarniałem za co mu bardzo serdecznie dziękuję, bez pomocy tego Pana nie udało by się osiągnąć takich efektów.

• 3 miesiące temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności