Skocz do zawartości

Jak obniżyć pozycje wyszukiwania w Google

kamolcegla

Rekomendowane odpowiedzi

56 minut temu, M0drzew napisał:

rozwiązaniem jest usunięcie określonych słów kluczowych ze swojej strony - pomaga

i/lub dodanie innych na których nam zależy.  

Teraz manipulowanie algorytmem jest o wiele prostsze. ;)

To się nazywa optymalizacja. :D

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

• Odpowiedzi 46
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

@SzlafRock widzisz... a ja myślałem, że to już mi tak dobrze idzie w operowaniu anchorami, a to po prostu gugiel popuścił trochę linki... :(

Ekologiczne torby papierowe z nadrukiem. Wysoka jakość! Chyba, że wolicie torby w Gdańsku ...
Siemianice to taka mała słoneczna miejscowość :)

@SzlafRock pomijam spame... tfu... optymalizaczy wyników g. ale dla zwykłego zjadacza chleba wyniki się zrobiły ostatnio bardziej przyjazne... można w miarę normalnie coś znaleźć, chociaż ilość wyników płatnych przyciężka zaczyna być...

Ekologiczne torby papierowe z nadrukiem. Wysoka jakość! Chyba, że wolicie torby w Gdańsku ...

15 godzin temu, AdamBoganD napisał:

Czyżby znajomy wszystkim seo-celebryta

On nie celebryta tylko idiota, i bynajmniej nie jest to naming tylko diagnoza jak sam się w zeznaniach przyznał .

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

Pewne wyrażenie - to jest temat kluczowy. Pewnie sobie nagrabiłeś i teraz masz złe opinie, niezadowolonych klientów albo pośredników. W Google niewiele da się zrobić.

Nawiasem mówiąc trochę się dziwię jak ktoś jest w top na frazy które nie ma w ofercie i jest niezadowolony. Nie jestem aż takim orłem biznesu ale wtedy to chyba trzeba poszukać podwykonawcy który robi/sprowadza akurat ten asortyment i dojść z nim do porozumienia.   

𝓒𝓸𝓰𝓲𝓽𝓸, 𝓪𝓻𝓻𝓲𝓹𝓲𝓸 𝓭𝓲𝓮𝓶, 𝓿𝓲𝓿𝓸, 𝓬𝓻𝓮𝓭𝓸, 𝓮𝓽 𝓼𝓹𝓮𝓻𝓸, 𝓱𝓾𝓶𝓪𝓷𝓲𝓽𝓪𝓽𝓮𝓶 𝓷𝓸𝓷 𝓭𝓮𝓼𝓽𝓻𝓾𝓬𝓽.

43 minuty temu, Grey Ronin napisał:

ale wtedy to chyba trzeba poszukać podwykonawcy który robi/sprowadza akurat ten asortyment i dojść z nim do porozumienia.   

Dokładnie tak bo wtedy nic nie robiąc osobiście mamy jakiś tam dochód.

Pozycjonowanie, audyt stron www i inne usługi SEO.

@Grey Ronin nie zawsze to tak działa, że da się wstawić w lukę podwykonawcę ;-) Przykład z lokalnego rynku... SEO...
Jeżeli jakiś ktoś ma umiejętności i narzędzia aby robić topy na trudne i bardzo trudne hasła, to zazwyczaj robi PP, lub zajmuje się pozycjonowaniem dużych. A skoro do niego zgłaszają się klienci z małym budżetem, to dlaczego ich nie robi ?? dlaczego nie znajdzie kogoś kto zrobi to za niego a sam jeszcze przytnie prowizję i nic nie będzie robił... no właśnie, czasem tak to działa, że się nie da połączyć...

4 minuty temu, M0drzew napisał:

A skoro do niego zgłaszają się klienci z małym budżetem

Trochę nie trafne porównanie, SEO to specyficzny rynek.Będąc producentem np. mebli i mając sklep internetowy nikt do Ciebie nie będzie pisał że za komodę która w sklepie jest za 1000 zł chce zapłacić maks 400 zł bo tylko tyle ma kasy.

Z drugiej strony jako producent mogę tych komód nie robić, ale mieć często o nie zapytania od klientów.Trzy kilometry ode mnie mam konkurencję która komody te robi = to wchodzę z nim w układ, słuchaj sprzedajesz za 1000 zł, ja mam na to klientów których do Ciebie wyślę ale od każdej sprzedaży dajesz mi 100 zł.

Tak to mniej-więcej działa.

Godzinę temu, Finan napisał:

SEO to specyficzny rynek.

Każdy rynek (branża) jest specyficzny :)

Będąc producentem np. mebli i mając sklep internetowy

to już tak teoretyzując... może być sytuacja gdzie podasz na stronie ,że do swoich szafek używać super nowoczesnego zawiasu XYZ, gdzie google stwierdzi, że zawias XYZ to jedno z ważniejszych słów kluczowych i jesteś w TOP1, dostajesz 50 maili dziennie o sprzedaż 2 szt. zawiasów (kupujesz je u chinczyków za 1 zł/komplet). Skoro jesteś producentem mebli i nie będziesz się bawił w detal jakim jest sprzedawanie zawiasów, ale tracisz czas na odpisywanie na emaile, że nie sprzedajesz zawiasów tylko całe komody. Możesz też dołożyć marżę 50 zł/komplet - i wtedy masz na pokrycie pracowników, pakowania i obsługi emaili.... ale wtedy nikt ich nie kupi, bo.... za drogo :/ (chociaż widziałem kiedyś przypadek, że gość sprzedawał klamki do samochodów za cenę jakąś z kosmosu, a w aukcji allegro był dopisek: drzwi do klamki gratis)

słuchaj sprzedajesz za 1000 zł, ja mam na to klientów których do Ciebie wyślę ale od każdej sprzedaży dajesz mi 100 zł.

Tak to mniej-więcej działa.

nie... tak to działało kilka lat temu. Nie wiem, czy masz bezpośredni kontakt z typową produkcją w PL, ale w tej chwili w wielu branżach jest tak, że nie ma problemu ze sprzedażą, co wyprodukujesz to schodzi, w wielu fabrykach moce produkcyjne doszły do 100%, ludzi do pracy zaczyna brakować, koszty pracy rosną, popyt rośnie, a więc firmy zaczynają nieśmiało podnosić ceny, jednocześnie ograniczając wydatki na reklamę - widać to po CPC w Adwords/Adsense...

W mojej branży sugerowana stawka za 1 stronę na główne słowo kluczowe (Adwords dla wyników wyszukiwania) w 2016 było 3,5zł teraz jest 0,9zł (nie ma sezonowości więc nie zależy tu od pory roku). Kilka lat temu naparzały telefony: jesteśmy producentem kleju... jesteśmy producentem sznurka... teraz to ja dzwonię i się proszę o to czy tamto i muszę czekać w kolejce na realizację zlecenia. A najlepsze jest to, że od kilku miesięcy spotykam się coraz częściej z sytuacją: "nie przyjmujemy zamówień od nowych klientów" lub "plan produkcyjny mamy wypełniony do końca 2018 roku" (gdzie rok/dwa temu, czekało się na produkcję 4-6 tygodni)...

Wydaje mi się, że typowe pośrednictwo zaczyna być coraz trudniejsze :) Gospodarka się zmienia.

14 minut temu, M0drzew napisał:

Skoro jesteś producentem mebli i nie będziesz się bawił w detal jakim jest sprzedawanie zawiasów, ale tracisz czas na odpisywanie na emaile, że nie sprzedajesz zawiasów tylko całe komody

Dlatego szukam gościa który sprzedaje zawiasy i automatyzuję to tak że zapytanie idzie do niego, a ja mam z tego % sprzedaży.Nic nie robiąc.

17 minut temu, M0drzew napisał:

Wydaje mi się, że typowe pośrednictwo zaczyna być coraz trudniejsze :) Gospodarka się zmienia.

Racja.Ale da się też na tym zarobić.Tylko trzeba myśleć jak to zrobić.

Prosty przykład zacząłem działać organizując PP nie tak dawno temu.Niektóre dłużej działające firmy padają, nowe które wejdą na rynek padają, narzekają na brak wydawców itd.

Ja nie narzekam, jakoś wybitnie się nie reklamuję, nie szukam na siłę wydawców,nie mam złych opinii po necie itd.

6 minut temu, Finan napisał:

Dlatego szukam gościa który sprzedaje zawiasy i automatyzuję to tak że zapytanie idzie do niego, a ja mam z tego % sprzedaży.Nic nie robiąc.

no taaaak, ale tutaj już wchodzimy w magię dla niektórych... wiele firm produkcyjnych nie ma pojęcia o tak zaawansowanych systemach jak CRM, o automatyzacji sprzedaży nie wspominając :)

4 minuty temu, M0drzew napisał:

wiele firm produkcyjnych nie ma pojęcia o tak zaawansowanych systemach jak CRM, o automatyzacji sprzedaży nie wspominając

to chyba jacyś garażowcy muszą być.. bo producenci, przez duże "P" wiodą prym w automatyzacji pracy, sprzedaży, magazynowania i logistyki/

Panie Boże, chroń mnie przed debilami, bo rozmowa z nimi powoduje, że  grzeszę pychą..

Były sobie świnki trzy - content, google oraz link | jestem uczulony na pierd*lenie głupot | idiot intruder aka internetowy poszukiwacz prawdy 

54 minuty temu, M0drzew napisał:

A najlepsze jest to, że od kilku miesięcy spotykam się coraz częściej z sytuacją: "nie przyjmujemy zamówień od nowych klientów" lub "plan produkcyjny mamy wypełniony do końca 2018 roku" (gdzie rok/dwa temu, czekało się na produkcję 4-6 tygodni)...

I tu właśnie działa idealnie pośrednictwo.Bo może Ty nie potrafisz dotrzeć/nie masz znajomości/czasu aby szukać producenta kleju.A ja znajdę go bez problemu, na atrakcyjnych warunkach gdzie każdy będzie zadowolony bo Ty będziesz miał swoje zamówienia na klej realizowane w terminie, a ja będę miał od każdego zamówienia prowizję.

1 godzinę temu, Finan napisał:

Właśnie podałeś przepis na dochodowy biznes. :) Teoretyzować można o wszystkim, jednak życie nie jest takie łatwe jak się wydaje. ;)

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności