Skocz do zawartości

Najlepsza wtyczka do scalowania obrazków (page speed)

Slowa

Rekomendowane odpowiedzi

Przeanalizowałem stronę ipiewszynajwazniejszybladto:

Cytat

The following images are resized in HTML or CSS. Serving scaled images could save 5 MB

Wniosek jest taki że trzeba się wziąśc za obrazki na stronie głównej. Wszystkieobrazki są automatycznieustawianiejak Featured Image z posta. 
I teraz pytanie jaką wtyczkę optymalnie jest użyć do tego aby te obrazki ładowały się optymalnie no i  dalej zgodnie dzałały z pluginem który automatycznie tworzy featured image z posta.

Wiem że jest dużo - cała masa tego typu pluginów ale może uda się unikąć testowania i zaśmiecana wordpressa. Może nie potrzebuje wcale jakiś kombajnów a proste narzędzie ?

//

aha oczywiście obrazki są w mniejszej wielkości na stronie głównej (i każdy w nieco innej żeby było śmieszniej) 

• 1 miesiąc temu...

Smushit tak srednio dziala. Natomiast to co masz juz na serwerze najlepiej zoptymalizujesz sobie w inny sposob. Zgraj wszystko co masz w katalogu ze zdjeciami z serwera. Przepusc to przez jakis program do optymalizacji zdjec i wgraj z powrotem na serwer. Ja uzywam jpegoptim, to dziala z linii polecen (tylko ja siedze na Linuksie). Ale na pewno bedzie jakies GUI na to (w sumie to zreszta wiekszosc okienkowych optymizerow to GUI na ten program). A poza tym to ja robie optymalizacje przed wgraniem do WP.

Artscape - tworzenie stron www | Pomóż Szajce Szarego Wilka: https://pomagam.pl/szajkowepsiaki

• 1 miesiąc temu...

Jak masz mało podstron to przeleć wszystko pagespeedem od googla -  I obrazki, które będą źle zoptymalizowane pobierzesz z ich narzędzia- masz tam odnośnik pobierz zoptymalizowane wersje obrazków.   Załaduj przez ftp-  Na jakości także zdjęcia za bardzo nie ucierpią- lecz sprawdź przed wgraniem.

Jeśli rzeczywiście chcesz zaoszczędzić pieniądze na wtyczkach i motywach do WordPress oraz otrzymać roczny dostęp do najnowszej wersji Wtyczki lub Motywu do WordPress sprawdź ofertę Wphocus.com

• 1 miesiąc temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności