Skocz do zawartości

[OFERTA] Widget mikrosklepu internetowego

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć,

chciałbym zaprezentować skrypt mikrosklepu internetowego. Wygląda to tak, że sklep jest formą prostego widgeta JavaScript, który można zainstalować na dowolnej stronie. Widget "mikro sklepu" internetowego pozwala na prezentację produktów oraz składanie zamówień wprost ze strony, na której został osadzony. Tak to mniej więcej wygląda. Widget z racji tego, że wywodzi się z platformy afiliacyjnej potrafi dużo więcej np. zmultiplikować się X razy przez co możemy rozdawać go każdego kto ma ochotę polecać produkty.

Więcej dowiecie się na tej stronce https://mikrokiosk.pl

Dla użytkowników forum PIO, którzy mnie tutaj dzielnie wspierają od 120 lat obowiązuje 75% rabat :)

CPAMANAGER.NET
ul. Wolności 64B
73-200 Choszczno

NIP: 594-153-38-20
REGON: 320305252

WYKORZYSTAJ POTENCJAŁ MARKETINGU AFILIACYJNEGO! TWÓRZ KRÓTKIE LINKI AFILIACYJNEKONTROLUJ I ROZLICZAJ PRZEKLIKIANALIZUJ EKSPLORACJĘ PO PRZEKLIKU!

ZAŁÓŻ KONTO W CPAMANAGER.NET

Czy jest możliwość takiego ustawienia widgetu żeby po jego kliknięciu w domenie A działało kliknięcie dodaj do koszyka sklepu B?

Rozwiązywałoby to problem płatności itp.

edit: oczywiście z natychmiastowym przejściem do tego koszyka w sklepie B

Firia.pl - Blog pasjonatki wszystkiego co związane ze zdrowiem, odżywianiem oraz psychologią
Każdy czasem potrzebuje pięknych życzeń i wierszyków na najróżniejsze okazje - https://zyczeniowo.pl/ 

Godzinę temu, Aleksiejs napisał:

Czy jest możliwość takiego ustawienia widgetu żeby po jego kliknięciu w domenie A działało kliknięcie dodaj do koszyka sklepu B?

Rozwiązywałoby to problem płatności itp.

edit: oczywiście z natychmiastowym przejściem do tego koszyka w sklepie B

Takiej możliwości nie ma aczkolwiek jest to niegłupie! :) Tyle, że nie przy dodaniu produktu do koszyka (to wszystko odbywa się po stronie klienta) a w momencie faktycznego wysłania formularza. Wtedy mógłbym na wskazany url wysłać identyfikatory produktów + generalnie wszystkie dane zebrane od użytkownika. Wtedy Ty na tym url'u odbierzesz to co ja wysłałem i wsadzisz sobie do sklepu itp. itd. I to jest do zrobienia.

WYKORZYSTAJ POTENCJAŁ MARKETINGU AFILIACYJNEGO! TWÓRZ KRÓTKIE LINKI AFILIACYJNEKONTROLUJ I ROZLICZAJ PRZEKLIKIANALIZUJ EKSPLORACJĘ PO PRZEKLIKU!

Widget jak widget, ale wątpię by się produkcyjnie sprawdził, bo nie ma w nim opcji więcej informacji jak na stronie produktu w klasycznym sklepie. Zatem wątpię by ktoś kupował buty lub inne produkty po obejrzeniu jednego powiększonego zdjęcia buta. Do tego nie wiadomo jeszcze od kogo :huh:

Natomiast coś takiego jak:

Cytat

Pracownik sklepu skontaktuje się z Tobą aby uzgodnić szczegóły.

IMHO całkowicie NIEpsuje do  idei sprzedaży online gdyż kupujący po to składa zamówienie online by już mieć to z głowy, anie czekać pod parą na kontakt konsultanta i jakieś dziwne rozmowy.

Co innego taki widget jako jednostka reklamowa prowadzący do sklepu partnera i konkretnego produktu. To moim zdaniem ma rację bytu...

Poza tym jest jeszcze szereg innych wymogów w tym gwarancje, reklamacje, kto sprzedaje i na końcu RODO :wacko:

W każdym bądź razie jest to tylko moje indywidualne IMHO na ten temat.

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

• 5 miesięcy temu...
Dnia 19.02.2018 o 12:10, Mion napisał:

Widget jak widget, ale wątpię by się produkcyjnie sprawdził, bo nie ma w nim opcji więcej informacji jak na stronie produktu w klasycznym sklepie. Zatem wątpię by ktoś kupował buty lub inne produkty po obejrzeniu jednego powiększonego zdjęcia buta. Do tego nie wiadomo jeszcze od kogo :huh:

Znalazłem trochę czasu i przepisałem tę usługę. Aktualnie działa to tak, że można wypluć na dowolnej stronie dowolny atrybut produktu dodając taki kawałek htmla (przykład):

<span attribute="price" buynowjs-product-uuid="77e5422a-7cac-11e8-adc0-fa7ae01bbebc" class="buyNowJS-metadata"></span>

Czyli jak komuś mało jedno zdjęcie to może dodać co mu się tam spodoba. Odnosząc się do tego, że nie wiadomo od kogo ktoś tam kupuje to to już leży w interesie sprzedawcy, żeby się uwiarygodnić (czyt. dodać na stronie gdzie jest widget dane kontaktowe).

Dnia 19.02.2018 o 12:10, Mion napisał:

kupujący po to składa zamówienie online by już mieć to z głowy, anie czekać pod parą na kontakt konsultanta i jakieś dziwne rozmowy.

Co innego taki widget jako jednostka reklamowa prowadzący do sklepu partnera i konkretnego produktu. To moim zdaniem ma rację bytu...

I to był najsłabszy punkt, gdzie otrzymywałem bardzo podobny feedback. Zatem dorobiłem cały proces obsługi zamówień przychodzących z widgetów, z obsługą płatności, autorespondery itp. itd.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności