Skocz do zawartości

Kilka słów o katalogach i sensie ich istnienia w SEO

Beerbant

Rekomendowane odpowiedzi

Godzinę temu, Marudny napisał:

A przecież w katalogach oprócz linków, dodajemy teksty opisujące markę, które na tej konkretnej podstronie będą sugerowały tematyczność

Tematyczność to nie jest kwestia nasycenia treści słowami czy frazami kluczowymi, myślisz, że listing z pierdyliardem zajawek różnych firm zajmujących się SEO będzie stroną o tematyce SEO ?? :D 

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

• Odpowiedzi 32
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
33 minuty temu, Beerbant napisał:

listing z pierdyliardem zajawek różnych firm zajmujących się SEO będzie stroną o tematyce SEO ??

Strona z prezentacjami firm zajmującymi się np. usługami budowlanymi już tak.

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

1 godzinę temu, Beerbant napisał:

Tematyczność to nie jest kwestia nasycenia treści słowami czy frazami kluczowymi, myślisz, że listing z pierdyliardem zajawek różnych firm zajmujących się SEO będzie stroną o tematyce SEO ?? :D 

W takim razie co decyduje o tematyczności? Jeżeli nie treść, to co innego może decydować? Title? Meta Description? Obrazki na stronie?

Wybacz, może nie jestem jakimś mega wyjadaczem w SEO, ale to wszystko się kupy nie trzyma.

ModnePazurki.pl - pomysły i inspiracje na paznokcie! Sprawdź również nasz portal dla kobiet, i bądź na bieżąco ze wszystkimi nowinkami z branży urody!

@RyśKtoś tutaj kiedyś pisał, że tematyczność miejscówki nie istnieje natomiast tematyczność linku należy rozumieć przez otoczenie treści.

Sprawdź  kontenery biurowe Ultramodula, – to innowacyjna marka z branży budownictwa modułowego będąca częścią firmy Ultragroup.
Autoryzowany sklep z zegarkami, zegarki męskie i damskie - Zegart.pl

A może chcesz kupić meblościanki - sprawdź perlavita.com.pl meble do każdego wnętrza. W dobrej cenie.

Godzinę temu, lukaszbyra napisał:

@RyśKtoś tutaj kiedyś pisał, że tematyczność miejscówki nie istnieje natomiast tematyczność linku należy rozumieć przez otoczenie treści.

Dokładnie to chciałem napisać, i właśnie ten fakt całkowicie zaprzecza tezie o tematyczności portali. 

Sprawdź szeroką ofertę lakierów hybrydowych klasy premium: www.NOX-Nails.pl

2 godziny temu, lukaszbyra napisał:

natomiast tematyczność linku należy rozumieć przez otoczenie treści

Zatem, do czego służy anchor?

W zasadzie anchor powinien być obojętny skoro tematyczność linku należy rozumieć przez otoczenie treści. 

Anchor nie jest obojętny dla google. Więcej, za nadużywanie fraz w anchorze można oyrzymać filtr na dane frazy.

To może oznaczać, że to anchor przenosi tematyczność linku.  Goggle przecież zabrania stosowania wszystkiego co ma znaczenie na manipulowanie wynikami.

Prawda czu fałsz?

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

13 godzin temu, Ryś napisał:

W takim razie co decyduje o tematyczności?

Algo już jest na tyle rozwinięty, że tematyczność witryny potrafi określić, semantyka, analiza treści, rank brain itp z dosyć dużą dokładnością pozwalają na analizę treści serwisu. 

12 godzin temu, Marudny napisał:

zaprzecza tezie o tematyczności portali.

Bzdura, gdyby nie istniała tematyczność to algo nie różnicowałby rankowania w różnych kategoriach. Na chwilę obecną są spore różnice w rankowaniu stron finansowych a np. e-commerce czy usług "medycznych" . Algorytm rozróżnia tematyczność i stosuje zróżnicowane oceny dla różnych "tematyk" pomimo podobnej konkurencyjności. Przykładowo można sobie porównać kategorię aptek internetowych z modą

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

56 minut temu, Beerbant napisał:

Algo już jest na tyle rozwinięty, że tematyczność witryny potrafi określić, semantyka, analiza treści, rank brain itp z dosyć dużą dokładnością pozwalają na analizę treści serwisu. 

Nie czujesz, że to "mowa trawa". To są takie półsłowa a niektóre nawet ćwierć słowa. 

Ja pi******ę. Człowiek, który zajmuje się pozycjonowaniem ponoć od '00 roku pisze takie brednie. W zasadzie nic nie pisze tylko powtarza papke googlowską.

Musze koniecznie iść z Tobą na wódkę aby Cię doszkolić.

Przed tym "szkoleniem" przeanalizuj elementy rankujące (a właściwie różnice pomiędzy nimi) w wymienionych przykładowych kategoriach. Wtedy możemy pogadać, chociaż nie wiem czy będzie o czym także zostanie samo wprowadzanie elementu baśniowego w szarą rzeczywistość ;) . 

Zwróć uwagę na różnice w rankowaniu miejscówek w zależności od tematyki i o ile w przypadku "kategorii aptecznej" najsilniejszymi rankującymi elementami są poradniki/serwisy tematycznie związane ze zdrowiem to w przypadku kategorii "moda" najsilniej rankują sygnały ze społecznościówek . Aptekę możesz napierd***ć ze społecznościówek i guzik Ci to da, tak samo modę możesz napierd***ć z serwisów "specjalnie" poświęconych tematowi i też polegniesz przy konkurencji z paroma linkami z blogów czy for. Zajmij się praktycznie sprawą i nie teoretyzuj ;)

Nie będę z tobą więcej dyskutował za pośrednictwem forum, to nic nie daje a prowadzi do niesnasek. Opublikuję na swoim blogu informacje, które mama nadzieję wyczerpią temat, który poruszyłeś.

Jeśli chcesz, zbliża się festival w Katowicach . Nie panuję być ale dla Ciebie przybędę jeśli zechcesz się ze mną spotkać i pogadać.

tyle.

Niestety, termin mi nie pasi :( . Wracam z wyjazdu i od razu mam plan zdjęciowy z sesją dla znajomej , czyli totalna niewyróbka ;) ale zawsze możemy sie spotkać gdzieś i popić przy okazji ;)

15 minut temu, qazy napisał:

mam kilka starych "dziadów" w postaci czystych qlweb'ów, które i w indeksie siedzą i ludzie jeszcze w dolcach płacą żeby się w nich znaleźć ;D więc jak dla mnie coś tam te katalogi chyba działają

też mam nie tylko qlweby aletakże sinooke oraz kilka licencji seo katalogu generała o wp kat nie wspomnę. Wszystkie się sprawdzają ale trzeba o nie dbać.

Działać i działają ale nie rankują :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności