Skocz do zawartości

pozyskiwanie linków do strony

mario68

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, jestem laikiem, który chce samotnie pozycjonować sklep :) Jest on dość dobrze zoptymalizowany, ale brakuje w nim linkowania... czy uważacie, że szukanie linków po pozycjonowanych frazach jest ok? tzn jeśli pozycjonuję np. "Skup aut Gdynia" to warto w google wpisywać taką frazę i szukać blogów, for, profili gdzie można zamieścić link/wpis (powiedzmy pierwsze 2-3 strony wyszukiwań)? Będą to wartościowe strony? Warto stosować taką praktykę? 

Cytat

Witam, jestem laikiem,

I własnie dla tego nie warto uczyć się pozycjonowania na własnym sklepie.Narobisz więcej szkody, sądzac po Twoim pytaniu brakuje Tobie podstaw, nie mówię już o zaawansowanej lub średnio-zaawansowanej wiedzy na temat SEO.

Czytaj dział "dla początkujących". Postaw sobie jakieś "testowy" sklep i na nim testuj swoje pomysły w pozyskiwaniu linków, linkowaniu wewnętrznym, optymalizacji. Co do Twojego pytania, to spróbuj ale chyba domyślasz się, że jeśli strona na komercyjne pytania w top 1-20 to nie daje możliwości zamieszczenia linków, bo niby po co "karmić" konkurentów? Jak wy-pozycjonujesz swoją stronę na "Skup aut Gdynia" dasz możliwość konkurencji wstawiać u Ciebie linki do swoich stron? Odpowiedź jest oczywista.

Cytat

wpisywać taką frazę i szukać blogów, for, 

Jeśli na komercyjne frazy jakimś cudem w top forum czy blog to uwierz mi właściciel wie jak to monetyzować a nie dawać "laikom" robić z tego zaplecze.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności