Skocz do zawartości

Indeksacja Podstron..

MaKLeR

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Ostatnio zacząłem pozycjonować swój wortal. Sprawdzałem w msn jakie pod strony zostały już zaindeksowane.

Niestety ostatnio tworzyłem przyjazne linki przy zastosowaniu Mod Rewrite i linki do niektórych pod stron się pozmieniały. Najgorsze jest to, że nie zdążyłem pozmieniać jeszcze linków do innych pod stron, a roboty są ostatnio nadzwyczaj aktywne. Zatem moje pytanie.

1.) Jak zrobić żeby strony ze starym adresem zostały usunięte. Lub zmieniły się ich adresy na te nowe bardziej przyjazne ? Wystarczy zmienić link na stronie, a po kolejnej wizycie robot sama zmieni sobie adres na nowy ? Jak dokładnie sprecyzować polecenie, żeby sprawdzał nowości na stronie ale nie indeksował pod stron

2.) Jak wstrzymać indeksacje podstron tak by roboty się nie obraziły ? :P

Za pomoc z góry dziękuje. Pozdrawiam !

Czasem, w nasze ręce trafiają stare zardzewiałe felgi, wydające się być złomem, z którego nie da sie nic zrobić. Gdy mamy felgi zabytkowe jedynym wyjściem wydaje się być Odnawianie Felg. Zapraszamy !

Jeśli stosujesz modrewrite to tylko przepisujesz linki więc ja bym sie tutaj nie obawiał oto czy link będzie jakas,strona.html czy jakas,strona.php z czasem każdego linka roboty wyłapią. W trakcie wprowadzania przyjaznych linków nieda się uniknąć pewnych spadków ale na dłuższą mete to jest bardzo opłacalne. Moim zdaniem powienieneś robić swoje i nadal starannie pozycjonować dodawać nowe linki i za jakiś czas robocik zaindeksuje wszytskie nowe przyjazne linki.

Tu miała być sygnatura...

Problem jest w tym ze zmienilem regule dla linkow wyświetlajacych artykuly.php zatem zaindexoway link byl juz (przyjaznym linkiem).

Czasem, w nasze ręce trafiają stare zardzewiałe felgi, wydające się być złomem, z którego nie da sie nic zrobić. Gdy mamy felgi zabytkowe jedynym wyjściem wydaje się być Odnawianie Felg. Zapraszamy !

A możesz powiedziec dokladnie powiedziec co w tych linkach jest nie tak ? Ewentualnie poradz jak ty byś zastosowal budowe linku. Pozdrawiam.

Najlepiej żeby przepisywanie linków wygladało tak:

https://www.q3i.info/q3-felietony-a9.php ---> https://www.q3i.info/q3-felietony-a9.html a apropos słów kluczowych w linku to zdania są w sumie podzielone jedni twierdzą że najlepszy jest krótki link kl.html a inni twierdzą że lepszy jest dłuższy link ze słowami kluczowymi dlugi,link,ze,slowami,kluczowymi.html

W sumie sam testów nie robiłem więc nie podpowiem czy lepszy krótki czy długi link.

Tu miała być sygnatura...

Aha. No to wtakim razie mam jeszcze kilka pytani bardzo waznych.

1.) Czy robi wielką różnice czy adres bedzie kończył sie .html czy .php ?

2.) Moze ktoś opisac mniej wiecej jak usunąc jakąś podstrone z indexu ?

3.) Jak zatrzymac roboty, żeby robily sobie update stronki, ale nie indexowaly podstron. Jezeli moze ktos podac dokladny opis bede wdzieczny.

Pozdrawiam. I dzieki za odpowiedz...

ad. 2: jeśli strona nie istnieje to usunac do niej linki (jeśli sie da) i czekać - google sitemap moze przyśpieszyć (ja tak miałem)

ad. 3: rel="nofollow" + robots.txt i czekać

jeśli się mylę to poprawcie

Jeśli zbliża się Twój ślub i wesele to pewnie oglądasz różne suknie ślubne. Ciekawe suknie ślubne znajdziesz pod linkiem. Jak wiadomo suknie ślubne są tylko dla kobiet ;)

4.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności