Skocz do zawartości

Nowy skrypt katalogu

Lind-Lau

Rekomendowane odpowiedzi

Zapraszam do oceniania, jeszcze nie calkiem ma eszystko co powinien miec, ale pracuje nad tym, nie dokonczona jest moderacja wiec BAAARDZO prosze nie smiecic, skryp z załorzenia ma byc udostepniony, jak tylko domena bedzie widoczna wyedytuje adres:

KDIR Katalog Stron

features:

1 poziom kategorii, 3 dodatkowe linki w tekscie, prosta szukajka, latwe dodawania lub troszke bardziej skomplikowane jak kto woli, obsluguje utf-8 (mam nadzieję :) )

pozd i czekam na opinie :)

Katalogi stron kdir i free web directory only english please!!! : system wymiany linków - Czyli zostań moim referralem w link vault

Layout całkiem całkiem.

Natomiast co do funkcjonalności, to podobnie jak inne katalogi masz problem z pobieraniem opisu który jest w UTF8.

Brakuje też jasnej informacji o tym jak dodać nową kategorie - pole do wpisania kategorii pojawia się dopiero podczas dodawania wpisu... i nie wiadomo czy tak się tworzy nowe kategorie czy może jakoś inaczej?

Poza tym podział na strony polecane i nie polecane. Jak dla mnie nie do końca jasny skoro i tak i tak strony nie polecane są 'pozycjonowane'.

Podstrona z regulaminem się nie validuje, poza tym masz tam literówkę XHTLM

layout spoko jedeynie ta zielen na pomarczn bym zamienil

masz problem z utf-8

ten dzial polecane i nie polecane troch sie mija z celem ktos wsadzi minusa i odrazu strona sie pojawia w niepolecamy ja tam moich stron nie dodaje bo nie mam ochcoty zeby koknkurencja wsadzila minusa a moja strona pokazala sie w niepolecamy

Pomysłowy katalog. Przydałby się jakiś łatwiejszy do zapamiętania adres url do katalogu. Ciężko zapamiętać adres: 1000gp.ovh.net/~kdirjoyn/

Zastanawiam się nad porcjowaniem wyników w kategoriach, tj: jest nowa kategoria, w której jest tylko jedna strona, a porcjowanie zrobione jest na wyrost do 5 podstron. Nie wiem jaki jest tego cel? :(

kcs_kataloog_info.gif - katalog stron KCS promocja stron - dodaj ciekawą stronę

pks-katalog.gif - katalog stron PKS interesujące strony - dodaj interesującą stronę

Najlepsze miejsce dla e-mieszkańca powiatu piaseczyńskiego to serwis e-piaseczno i okolice

1. Utf8 juz powinno dzialac

2.Literowka poprawiona, strony sie walidują, opis przy kategorii dodany, powinno byc jasniej.

3. Cyferka przed tytulem to byla liczba glosow, faktycznie nie jasne to bylo, juz poprawione

4. Adres byl przejsciowy domena juz dziala.

5. Liczba stron w kategoriach to byl oczywiscie blad, zmienne mi sie zdublowaly i tak sie porobilo, juz poprawilem

6. Czerwony czy zielony, rzecz gustu, następny lay pewnie będzie z czerwonym :)

Co do polecane i nie polecane to taki troche dowcip, bo link jest link, nie zaszkodzi i mam nadzieje, że pomoże to w indexowniu, i gratuluje konkurencji jeśli bedą cię zwalczać głosując w moim małym katalogu to faktycznie groźni bardzo ;)

Dzieki za uwagi i czekam na wiecej

Katalogi stron kdir i free web directory only english please!!! : system wymiany linków - Czyli zostań moim referralem w link vault

Mnie się bardzo podoba, choć brak pogrupowanych kategorii z czasem wprowadzi bajzel na stronie głównej

Przy okazji prośba o korektę - nie wiem czy nie przyjęło polskiego ogonka, czy też to moja literówka - zamiast "piłka nożna" zrobiło się "piłka nona"

Jeśli interesujesz się Premiership, nie możesz odpuścić Chelsea Londyn to polski serwis o Chelsea. Fan sportu chętnie usłyszy coś o Formule 1 gdzie jeździ nasz Robert Kubica . Dodatkowo warto pobawić się tematyką Praca w internecie - to akurat największy z serwisów o zarabianiu. Zerknij i podlicz nasze dowody wypłat - nadal sądzisz że nie warto ? :-)

Przy okazji prośba o korektę - nie wiem czy nie przyjęło polskiego ogonka, czy też to moja literówka - zamiast "piłka nożna" zrobiło się "piłka nona"

Zapomniałem uwzglednić kilku ogonkow, juz poprawione, dzieki za info. Podkategorie będą się robiły "inteleigentnie" same w przysłości.

Kilka pytań:

Czy meta jest ok?

Czy htaccess jest koniecznie wymagany, czy jest przereklamowany i nie warto go dodawać?

Chciałem dopisać strony do kategorie "meble", ale

Nazwa kategorii musi być przynajmniej 5 literowa i składać się maksymalnie 2 wyrazów

walczyłem troche ale przegrałem :(

to w koncu tworzyłem kategorie meble biurowe - proszę przenieść wpis do meble :pisze:

Meta są ok, ale skasowałbym w tytylu kategorii "-": katalog stron lepiej wygłada niż katalog-stron.

Htaccess nie jest wymagane, ale pomaga i imho warto. I ten link do pojedynczych stron mi kompletnie nie podoba, np. katalog.kdir.info/?url=https://nawesele.net.

Proponuje mod_rewrite i katalog.kdir.info/strona/nawesele.net albo coś podobnego - jeszcze lepsze katalog.kdir.info/suknie-slubne-i- oprawa-muzyczna-wesel-Gliwice :D

Ogolnie bardzo fajny skrypt !

Dzieki za info, faktycznie powinno byc >= zamiast > w liczbie liter w kategorii :P Wpis Przeniesiony.

modrewrite dla wizytowek stron dodalem i teraz wyglada to tak:

https://katalog.kdir.info/91.Google,Yahoo,M...,slowa,kluczowe

numerek to ID ponieważ gdyż mogą być dwa takie same anchory, mam nadzieje, ze to nie przeszkadza, a pozatym taki link też zadziala:

https://katalog.kdir.info/91.super,katalog

i taki nawet :)

https://katalog.kdir.info/91.abc

Nie wiem takie cos jest przydatne?

No to teraz zobaczymy jak sie indeksuje

czy linki bezposrednie sa tylko na stronie ze szczegolami? jesli sie wejdzie na strone np polecane to linki odnosza sie do strony ze szczegolami i dopiero tam jest link. nie mozna zrobic jakos inaczej, tak zeby ulatwic indeksacje?

ogolnie mi sie podoba ale jakis bajzel jest w kategoriach na stronie glownej.

Nauka angielskiego online - https://www.e-angielski.com

Bardzo dobry skrypt!

Dodałem już swoją stronkę testowo i podoba mi się system moderacji. Stronę widać ale nie jest linkiem - świetne!

Wadą jest to, że trzeba wpisywać nazwę kategorii - łatwo o literówkę i już Ci się zrobi nowa kat. Lepsza była by lista rozwijana + pole do wpisania nowej kat. jeśli jej nie ma.

Pozdrawiam

Tyle lat minęło a ja nadal działam w SEO
-----

Wykonuję Link Building z tematycznych artykułów sponsorowanych

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności