Skocz do zawartości

POCZTEX nie polecam!

Nikonem

Rekomendowane odpowiedzi

Większośc przesyłek zamówiona do 12 jest u mnie następnego dnia . Wyjątkiem jest POCZTEX: przesyłka KURIER48 nadana 23 lutego gdzieś zaginęła bo do mnie nie dotarła. Z drugiej strony można powiedzieć, że "firma" POCZTEX dba o klienta. Lubi sprawiać niespodzianki. Już zapomniałeś, że coś zamówiłeś a tu BACH paczuszka z POCZTEXU. Co za radość!

Tytuł ich strony: POCZTEX -EMS Blyskawiczna Poczta Kurierska. Śmiech na sali, lepiej z logistyką radzą sobie garażowe firmy jeżdżące starymi busami. POCZTEX - omijać szerokim łukiem!

POCZTEX

Piłeś? Nie jedź (i nie loguj się na forum) !

Siciliano: Robić szeptankę tutaj to jak sprawdzać w zbiorniku poziom paliwa zapalniczką.

Paczka48 ma jedną ale jak na mnie dużą zaletę sortowanie paczek nie jest taśmowe i paczki nie lecą w koszy wprost z taśmy. Bardzo mało uszkodzeń.

Za ok 5 lat wspólpracy z Pocztą Polską do 10 razy zdarzylo mi się, że paczka utkneła gdzieś ( obstawiam, że złe pojechala i wracala).

Z firmami kurierskimi duże znacznie ma "faktor ludzki". Jeśli chodzi o usługę Paczka 48 to z mojego doświadczenia wiem, że w ponad 90% przypadków paczka trafia do obiorcy w 24h a nie jak nazwa sugeruje 48h. Miałeś po prostu pecha, nie wkurzaj się :D 

Ja kiedyś kupiłem duży agregat/250 kg zaplaciłęm za kuriera 150 zł, znana firma kurierska podzwoniłą, że nie mają dużego samochodu mi to dowieśc pod adres czy nie mogę przyjechać do punktu (ok 10km). Prszyjechalem swoim busem on wzieli paczkę wywalily na rampę zmkneli drzwi i "do widzenia" :D. Powiedziełi jak mi niepodoba się moge pisać skargę do centrali, ich bolą plecy mi to na busa pakować, i to przy tym, że sami mieli mi toprzywieść :D

Nie spotkałem się jeszcze w Polsce z dobrze działającą firmą kurierską. W każdej firmie pracują ludzie czyli najsłabsze ogniwo. Profesjonalizm firmy poznaje się po sposobie rozwiązania problemu. 

Właśnie toczę spór z inpostem. Prawdopodobnie rozwiążę umowę oczywiście z winy inpostu.

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

33 minuty temu, MaxPan napisał:

Miałeś po prostu pecha, nie wkurzaj się :D 

Jakoś specjalnie się nie wkurzam :D Takie opóźnienie przy ich infrastrukturze to żenada po prostu. Podobnie jest z obsługą na Poczcie, która przypomina stragan a nie solidną firmę. Głupia kartka pocztowa do Koln szła równo miesiąc.

43 minuty temu, MaxPan napisał:

Paczka48 ma jedną ale jak na mnie dużą zaletę sortowanie paczek nie jest taśmowe i paczki nie lecą w koszy wprost z taśmy.

Powiem Ci, że służbowo tzn. w pracy często jestem w firmach kurierskich i paczki z taśmy lądują na posadzce niezależnie od naklejek "ostrożnie szkło". Może trafię do Pocztex to napiszę Ci jak tam było:)

Siciliano: Robić szeptankę tutaj to jak sprawdzać w zbiorniku poziom paliwa zapalniczką.

Zastanawiałem się nawet przez chwilę czy nie nakręcić filmu i nie wrzucić do sieci (duża fima kurierska), ale uznałem, że byłem tam wykonać usługę i nie byłoby to etyczne.

e: Zyskałem dowód, że sieć jest inwigilowana: po napisaniu tematu dostałem przesyłkę :D

Dość często korzystam z UPS z odbiorem przesyłki u nadawcy.Nigdy nie zdarzyło się aby nie była dostarczona następnego dnia jeśli nadanie było do południa.

Z Pocztex też korzystałem i mam wrażenie że czasem zwykły priorytet byłby szybszy bo zdarzało się że Pocztex dostarczał po 3 dniach roboczych.

Zazwyczaj wysyłam/odbieram dokumenty.

Pozycjonowanie, audyt stron www i inne usługi SEO.

Eh. Nie lubię tematu kurierów, czasem wysyłam paczki, więc zamawiam kuriera na konkretny dzień i godzinę. Np. miał być wczoraj między 10-12, ale kurier się nie zjawił cały dzień, więc dzisiaj musiałem chwilę po 6 odnowić odbiór paczki (dopiero o tej godzinie system mi na to pozwala) i przebukować na dzisiejszy dzień. Nie jest to niestety pojedynczy przypadek, a w moim wypadku problem jest z DPD

Firia.pl - Blog pasjonatki wszystkiego co związane ze zdrowiem, odżywianiem oraz psychologią
Każdy czasem potrzebuje pięknych życzeń i wierszyków na najróżniejsze okazje - https://zyczeniowo.pl/ 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności