Skocz do zawartości

Nie mogę dodać do indeksu google stron przez add url 2018 03 02

farcrytabor3

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 80
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
W dniu 8.03.2018 o 12:57, blazejs napisał:

Za malo danych zeby to uznac juz za polowanie na wordpressy (bo jak pisalem dotyczy to tez bloggg.pl i blogx.pl - 1-2 lata temu to wchodzilo samo jak maslo, teraz w indeksie marne resztki), na WP u mnie siedzi moze kilkanascie procent zaplecza.

Dokładnie za mała próbka, może wyjadacze by się "pochwalili"

Prócz wyindexowania wordpress.com zauważyłem, że mocno przycięło zaplecza na WP, na budomenach (dość niskiej jakości), i nawet na domenach *pl

Wszystko podlinkowane linkami głównie profilami, + komentarze - w miarę bezpiecznie

Nie wiem czy są to tymczasowe jaja, czy coś grubszego się szykuje

Robimy nadruki na kubkach, poduszkach i innych gadżetach - alenadruk.pl

AddUrl (Submit-url) działa, ale zmieniło się sporo. Ogólnie można powiedzieć, że narzędzie stało się wolniejsze w indeksowaniu (nawet kilka dni). Bot dość szybko odwiedza stronę, ale strona nie od razu po odwiedzinach bota wpada do indeksu - może to potrwać nawet kilka dni. 

2 godziny temu, okazwłoka napisał:

AddUrl (Submit-url) działa, ale zmieniło się sporo. Ogólnie można powiedzieć, że narzędzie stało się wolniejsze w indeksowaniu (nawet kilka dni). Bot dość szybko odwiedza stronę, ale strona nie od razu po odwiedzinach bota wpada do indeksu - może to potrwać nawet kilka dni. 

Też mam takie wnioski

Firia.pl - Blog pasjonatki wszystkiego co związane ze zdrowiem, odżywianiem oraz psychologią
Każdy czasem potrzebuje pięknych życzeń i wierszyków na najróżniejsze okazje - https://zyczeniowo.pl/ 

18 minut temu, SzlafRock napisał:

Nie przypominam sobie abym kiedykolwiek korzystał z narzędzia add url google.

Ale ze stronami wychodzisz poza localhost?

Piłeś? Nie jedź (i nie loguj się na forum) !

Siciliano: Robić szeptankę tutaj to jak sprawdzać w zbiorniku poziom paliwa zapalniczką.

6 minut temu, Nikonem napisał:

Ale ze stronami wychodzisz poza localhost

Co to jest localhost?

E.

Dodam jeszcze, że istnieją bardziej skuteczne metody na "ściągnięcie" robotów google, które odpowiadają za indeksację. Add url jest narzędziem dla leniwych. Dodać i oczekiwać. ;)

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

@SzlafRock, dzięki za kolejne mądrości, bez nich dzień byłby nudny i nieudany. Jak jest skuteczne narzędzie to się z niego korzysta i chyba tyle w tym temacie.

Firia.pl - Blog pasjonatki wszystkiego co związane ze zdrowiem, odżywianiem oraz psychologią
Każdy czasem potrzebuje pięknych życzeń i wierszyków na najróżniejsze okazje - https://zyczeniowo.pl/ 

54 minuty temu, Aleksiejs napisał:

dzięki za kolejne mądrości, bez nich dzień byłby nudny i nieudany. Jak jest skuteczne narzędzie to się z niego korzysta i chyba tyle w tym temacie.

Wiesz, jak czytam niektóre opisy problemów to aż włosy jeżą się na mojej łysej głowie. Co ważniejsze o tych problemach piszą ludzie, którzy rzekomo posiadają agencje jakieśtam i świadczą usługi pozycjonowania czy seo. 

Teraz kilka stron napisano, że narzędzie add url nie działa. Ok, może nie działać ale są inne skuteczne sposoby indeksacji. Są czy nie ma???

Może wiedza jest za mała to można napisać pytanie w dziale dla początkujących. Z chęcią napiszę jak skutecznie zaindeksować stronę. Mam dziś trochę5 czasu bo sklepy pozamykali a do kościoła nie chodzę.

Tu dopiero masz moją mondrość. 

E.

O i jeszcze kolejny problem nie można tworzyć kont. :) Może warto trochę poczekać. :)

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

15 minut temu, SzlafRock napisał:

O i jeszcze kolejny problem nie można tworzyć kont. :) Może warto trochę poczekać. :)

Oj proszę cię ... to nie kwestia nadużycia. A co do indexowania, nie chce czekać 3 dni na zindeksowanie podstrony to dla ślimaków.

"Szaleństwem jest robić wciąż to samo i oczekiwać innych rezultatów": Albert Einstein

17 minut temu, farcrytabor3 napisał:

Indeksujesz dowolny link w trybie natychmiastowym.

natychmiastowo to nie mam bo moje wchodzą do indeksu od 20 min do 1 godziny, mnie taka prędkość wystarczy

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności