Skocz do zawartości

Własna autorska strona z obrazami do oceny

euphoria_art

Rekomendowane odpowiedzi

Strona do oceny -

https://www.obrazygaleria.pl/

Bardzo proszę o ocenę mojej strony. Stronę robiłem sam na Quick.cms'ie,  przeszła ona całkowitą przemianę pod względem graficznym jak i trochę pod SEO.

Będę wdzięczny za jakiekolwiek sugestię, wskazówki, jak i krytykę :) Wielkie dzięki z góry.

W dniu 2.03.2018 o 21:16, euphoria_art napisał:

Bardzo proszę o ocenę mojej strony.

W blog powinno być "czytaj więcej" nie każdy będzie wiedział, że trzeba kliknąć temat.

To dośc trudne, ale spróbuj się określić czy przedstawiasz się w liczbie pojedynczej czy mnogiej (np. str. glówna, o autorze i inne).

Strona główna- w przypadku zamawiania obrazów sprzedanych warto podkreślić, że możesz zamówić podobny czy zbliżony bo, jak myślę, sens zamawiania Twoich obrazów tkwi m.in. w unikalności. Chyba, że potraktujesz to jako opcję sprzedażową i np. za trzykrotną cenę zagwarantujesz klientowi unikalność jego obrazu. Teraz zobaczyłem, że masz to napisane na innej podstronie:

Każdy obraz olejny jest efektem indywidualnego procesu twórczego, dlatego obraz zamówiony będzie kolejną oryginalną pracą, lecz o zbliżonej tematyce i kolorystyce.

Wiesz z kim konkurujesz w sieci i tutaj chyba rynku nie zwojujesz. Klientów i tak pewnie zdobywasz innymi kanałami. Ze swojej strony polecam Ci współpracę ze wszelkiej maści dekoratorami wnętrz przy czym najlepiej skupić się na lokalnym rynku. Można się z tego śmiać, ale Ci goście naprawdę potrafią zrobić wodę z mózgu i klienci płacą za każdą bzdetę trzykrotną cenę. No bo ART. Do tego mają dojścia do ludzi, którzy nie miewają kłopotów finansowych a chcą mieć chatę inną niż sąsiad.

W "Opinie klientów" spodziewałem się opinii a tu się okazuje, że muszę sam napisać :)

Obrazy Sławomira Zajkowskiego nadają się świetnie do dekoracji nowoczesnych jaki i starych stylowych wnętrz .

"starych" możesz sobie odpuścić ;)

Z quick.cms korzystałem parę parę lat temu. Nie mam pojęcia czy ten projekt się rozwija. Myślę, że Twoja strona nie potrzebuje wodotrysków. Przydałoby się trochę zdjęć z obrazami już u klienta. W archiwum masz trochę mało zdjęć w niektórych kategoriach.

O.K. kawa się kończy, wracam do pracy :)

Piłeś? Nie jedź (i nie loguj się na forum) !

Siciliano: Robić szeptankę tutaj to jak sprawdzać w zbiorniku poziom paliwa zapalniczką.

Dzięki Nikodem, poprawiłem wszystkie teksty na liczbę pojedynczą, pozostawiłem tylko "o autorze" bez zmian.

"Opinie klientów" - nowy dodatek z czasem się na pewno zapełni, zdjęcia za jakiś czas też dodam.

Co do quick.Cmsa to się cały czas rozwija na lepsze. Dzisiejsza wersja ext ma mnóstwo dodatków i opcji, nie to co kiedyś - jestem mu wierny przez 8 lat i dalej będę, cenię go za prostotę i prędkość, dla mnie nie ma lepszego cmsa na rynku :)

• 3 tygodnie później...

Dzięki, będę dalej poprawiał, a co myślicie o katalogowaniu z allegro, warto?,  chciałbym jeszcze komuś zlecić, jakieś sezonowe pozycjonowanie, katalogowanie, precle etc, (co jakiś czas zapłata za wykonanie jednorazowej roboty), jak by co to kontakt na stronie działa. Frazy

sklep z obrazami, obrazy olejne, obrazy marynistyka 

raz są w top10 a za tydzień w top20 i na odwrót. Chciałbym trochę to wzmocnić  a poza tym  wypozycjonować stronę na nowe frazy:

nowoczesne obrazy, obrazy na ścianę, obrazy do salonu 

aby  przy pierwszym zleceniu wskoczyły chociażby do top 50

19 minut temu, euphoria_art napisał:

katalogowaniu z allegro

Zabójcza mieszanka ;) Do tych katalogów co warto pewnie sam się dopiszesz a SEO z allegro... no sam widzisz jak to brzmi ;)

IMHO pozostaje:

- samodzielne działania, lub koordynacja działań,

- adwords,

- zlecenie pozycjonowania.

Każde rozwiązanie będzie wymagało Twojego zaangażowania chociażby w sprawdzeniu jakości usługi.

Piłeś? Nie jedź (i nie loguj się na forum) !

Siciliano: Robić szeptankę tutaj to jak sprawdzać w zbiorniku poziom paliwa zapalniczką.

5 godzin temu, Nikonem napisał:

- adwords,

Raczej w ostateczności, jak wpadnę w filtr,  na razie mam jako taki ruch na stronie, także wolałbym delikatne pozycjonowanie.

5 godzin temu, Nikonem napisał:

zlecenie pozycjonowania.

Ze sprawdzeniem jakości usług może być problem dlatego może zmienię pytanie - Czy macie jakieś sprawdzone firmy które bawią się w takie jednorazowe pozycjonowania?

Aby się dobrze zrozumieć to nie szukam stałego pozycjonowania z umową na 24 miesiące na kilka fraz przykładowo z ceną 500zł netto miesięcznie.

Chciałbym na stronie wprowadzić jeszcze mikro formaty i co jakiś czas (3 razy w roku) najlepiej u sprawdzonej firmy  wykupywać sobie pakiecik i wzmacniać pozycje na wybrane frazy.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności