Skocz do zawartości

Linki wewnętrzne

Abon

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich

Mam dość nietypowy problem z linkami wewnętrznymi. Otóż w panelu Search Console w zakładce z linkami wewnętrznymi widnieje coś takiego:

RwpCWyk.png

Tak wyglądają linki wewnętrzne do strony głównej i podstron. Oczywiście poprawne linki też są. Po kliknięciu pokazuje błąd 404.

Strona oparta na Wordpress. Przeskanowałem ją różnymi narzędziami. Żadne nie wykryło problemów. Pozycje też bez zmian.

W istniejących artykułach nie została zmieniona treść ani nagłówki. Nie dodano też nowego użytkownika w WP.

Dziwnych linków nie ma w indeksie. Komenda site pokazuje tylko poprawne wyniki.

Problem zauważyłem wczoraj, ale nie wiem kiedy dokładnie się pojawił.

Wie ktoś co jest przyczyną i jak rozwiązać ten problem?

Jeśli post jest w nieodpowiednim dziale proszę o przeniesienie.

• 1 miesiąc temu...

Można sprawdzić indeksowanie wyników wyszukiwania, ponieważ ciągi znaków występują po "s", który w Wordpressie przeważnie oznacza wyszukiwarkę w witrynie. Rozwiązaniem może być również wyindeksowanie wyników wyszukiwania (jeśli nie masz naprawdę istotnych powodów, aby tego nie robić) nadając im tagi "noindex,nofollow". Do tego stworzenie mapki wszystkich zaindeksowanych linków nadając jej noindex,follow (aby google nie zaindeksował pliku, a tylko przeszedł po linkach), przesłanie na serwer i pobranie jako Google zaznaczając, aby bot przechodził po linkach bezpośrednich, czyli po wszystkich linkach, które są zaindeksowane, a które chcemy wyindeksować.

Jeśli już teraz wiesz, że to nie jest ten problem, napisz żebyśmy mogli do problemu ustosunkować się bardziej szczegółowo :)

pozycjonowanie-stron.png

Pozycjonowanie stron internetowych - https://www.eactive.pl/pozycjonowanie-stron/

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności