Skocz do zawartości

Pytania początkującego SEO

Anngoo

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć wszystkim, mam kilka pytań laika dotyczących pozycjonowania. Stworzyłam stronę wordpress oraz podstronę bloga z szablonu. Nurtują mnie poniższe tematy. Z góry dziękuję za odpowiedź oraz przepraszam jeśli zdublowałam jakiś temat :)

1. Czy ilość linków wychodzących negatywnie wpływa na stronę? Korzystam z wymiany linkami z kilkoma stronami. Jak sprawdzić czy dane linki są dobre?

2. Czy ważniejszy jest wiek strony czy serwer? Mam do wyboru wymianę linków ze stroną z której właścicielem wymieniłam się już wcześniej linkiem ( ten sam serwer inna domena) ale za to domena jest z 2006 roku lub wymianę z inną stroną z innego serwera ale wiek domeny to 2013 r.

3. Czy lepiej wrzucać artykuł na stronę np. raz w tygodniu po jednym artykule czy np. wrzucić 3 artykuły od razu a później mieć przerwę np. miesiąc?

4. Chciałabym zmienić czcionkę/wielkość tytułu na blogu a mam ograniczone możliwości. Czy taki zapis ( tytuł artykułu na blogu) ujemnie wpływa na seo?   <h1 style="font-size:200%; text-align: center">tekst</h1>

5. Czy dużo zdjęć w tekście pomaga w pozycjonowaniu (jeśli są dobrze opisane) czy niepotrzebnie obciążają stronę oraz czy do wersji ang powinnam mieć oddzdzielnie zdjęcia z opisem  po ang?

6. Czy powinnam usunąć wersję beta czy nie ma to znaczenia ?

Dziękuję

Pozdrawiam :)

A

1. Tak, bo przez linki wychodzące ucieka linkjuice. Wymieniaj się linkami, ale nie A do B i B do A, ale np. A do B i B do C.

2. Serwer nie ma nic do rzeczy. Wiek domeny jest też wartością umowną, bo zależy od tego, czy domena miała ciągłość cyklu życia, czy miała jakieś przerwy, a jeśli tak, to jak długie.

3. Nie ma znaczenia.

4. Nie wpływa negatywnie.

5. Tak, unikalne zdjęcia są na plus. Czy w wersji ANG powinnaś mieć oddzielne zdjęcia? Powinnaś mieć w ogóle albo serwis na innej domenie/subdomenie albo posługiwać się ahref lang https://support.google.com/webmasters/answer/189077?hl=pl

6. Co to znaczy wersja beta?

paq studio YouTube

Masz Ducati? Patrz sklep Do Dukata | Agencja SEO Paq Studio

Dziękuję za odp.@Paq 

2. Tutaj podpytuję ponieważ słyszałam, że linki z różnych serwerów są lepsze niż z różnych domen ale tego samego serwera. To w takim wypadku jeśli domena nie miała żadnych przerw to opcja dwa będzie lepsza? Czy jest narzędzie do sprawdzenia przerw działania domeny?

5. Do wersji ang mam wtyczkę wpml czyli strona w ang ma końcówkę /?lang=en. Myślałam, że wtyczka załatwi wszystko :)

6. Mam stronę z adresem: beta + nazwa drugiej domeny z mojego serwera na której to tworzyłam wersję mojej strony. Po ukończeniu kupiłam docelową domenę i wrzuciłam na nią skończony szablon z zawartością. Strona beta pozostała.

Dziękuję 

A

2 Czasami na jednym serwerze są tysiące stron. Nie przejmuj się tym. Ciągłość domeny możesz, z pewną dozą niepewności, sprawdzić w wayback machine.

5 Załatwiło, ale w chyba najgorszy sposób. Ja na Twoim miejscu przebudowałbym wersję na domena.pl/en

6 Stronę beta usuń, domenę przekieruj 301 na Twoją obecną domenę

Jeden seo rabin powie tak, a inny powie nie.

Zostałem SEMitą, żeby nawet w pracy siedzieć przy komputerze B)

Dziękuję za info@odys:)

A podpowiecie mi jeszcze czy podpisywanie zdjęć w taki sposób jest dobry? np. 'nazwa bloga' oraz słowo kluczowe? Ponadto jeśli mamy galerię ze zdjęciami to przy jednym słowie kluczowym (wtyczka yoast-wersja darmowa)  błędem będzie jeśli każde podpiszę tym samym : nazwą bloga+słowem kluczowym +dodatkowym rozróżniającym od innych?  Czy wersja płatna jest dużo lepsza tej wtyczki?

Dziękuję A

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności