Skocz do zawartości

Program do klikania w gwiazdki ??

ar4

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

znacie jakiś program, który będzie chodzi sobie po wskazanej stronie (z podstrony do podstrony lub listy adresów URL) i klikał w gwiazdki (ratings).  Strona postawiona jest na WordPresie.

Znacie coś co spełniałoby moje oczekiwania?

Mam napisanego bota, który to robi ale sam nie chodzi tylko potrzebuje listy URLi. Jakby co to pisz.

Potrzebujesz dedykowanej aplikacji internetowej? Napisz :) (PHP, MariaDB/MySQL, MongoDB, JavaScript)

Mój prywatny monitor backlinków

Najlepsze serwery Minecraft. A to kolejna lista zawierająca serwery Minecraft

@dudekm napisałem do ciebie :)

@AdamBoganD widzę, że nie tylko ja jestem zainteresowany takim rozwiązaniem :)

@Darq tak, to jest moja strona, ale wprowadzanie w bazę jest problematyczne, bo wynik jest pobierany z (chyba) 3 miejsc i wszystkie trzeba zmieniać, aby nie było kwiatków w wyniku (np. Ocena 5 (200%), 20 ocen).

@kamilp7 wiesz jak nazywa się ten dodatek do zenka?

10 godzin temu, ar4 napisał:

@Darq czyli to może przerosnąć moje możliwości :) ale już o tym myślałem i grzebałem w bazie... coś nawet znalazłem, ale dla mnie to była masakra... jestem zmuszony odpalić boty...

Nie korzystałem ze 2 lata ale takie rzeczy możesz nagrać iMacross dla Firefoxa - listę wejściową URL zapodajesz w CSV.

Jeżeli nic się nie zmieniło to max. 2 godz pracy przy przygotowaniu makra.

Robimy nadruki na kubkach, poduszkach i innych gadżetach - alenadruk.pl

Programy klikające to pikuś ... Jednak problem może / będzie stanowić zaimplementowane zabezpieczenie przed naklikiwaniem, ...

Zatem pół biedy jeśli będzie, to oparte na cookie, ale gorzej jak na blokadzie IP wtedy bez worka proxy lub mechanizmów zmieniających IP np restarty modemu itd....  się nie obędzie.

20 godzin temu, ar4 napisał:

ale już o tym myślałem i grzebałem w bazie

Jeśli Tomaszu  to jest Twoja baza pochyl się nad SQL'em i np komendą inkrementacja wartości  z danej kolumny jako  UPDATE

UPDATE posts SET ocena = ocena + 1 WHERE < i tutaj np warunek by nie dodać więcej niż np dla oceny jednostkowej (10)  >

Bazkę możesz skopiować jako tymczasową i tak dokonać tego co trzeba zrobić w skrypcie przełączyć się na nią i jak zagra powróżyć komendy na produkcji

:chatownik:

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Moja rada jak chodzi o szukanie boota - Sprawdź otwierając/zamykając przeglądarkę w trybie incognito czy idzie naklikiwać... Jeśli kolejne nakliki będą blokowane, to znaczy, że jest grubszy mechanizm blokady przed naklikiwaniem i jak już pisałem bez worka porxy się nie obędzie. Jeśli natomiast idzie naklikiwać, to boot bez proxy da rady.

:chatownik:

Jeśli Chciał byś  zrobić naklikiwacza we własnym zakresie, to proponuje Pythona i WebDrivera do sterowania przeglądarką i akcją klikania w gwiazdki. Zamieszczona poniżej strona wygląda przerażająco:

https://selenium-python.readthedocs.io/api.html

ale się nie zniechęcaj, bo to jest cale API webdrivera. W necie i Youtube znajdziesz szczegółowy implemnatacji....

Przykładowy scenariusz, to wczytanie z pliku TXT listy stron i wtedy w pythonowej pętli przez nie iterujesz i odpalasz webdriverem przeglądarkę ... relatywnie proste do implementacji.  Dlaczego Python - a no dlatego, że odpala skrypt i nie potrzebuje instalacji całego środowiska deweloperskiego i kompilacji przez co jest szybszy do nauki ;)

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

@Mion wiedziałem, że jest coś łatwego :) hihi

Strona jest moja więc blokowanie IP mam chwilowo wyłączone, aż nabiję liczby i wtedy włączę blokadę :)

Mimo stwierdzenia, że jest przerażająca to mimo wszystko taka dla mnie zostaje :)

W tego typu regułkach jestem zmuszony ograniczyć się do wrzucenia listy :(

Mimo wszystko dzięki za obszerną pomoc w tym zakresie :)

3 minuty temu, ar4 napisał:

W tego typu regułkach jestem zmuszony ograniczyć się do wrzucenia listy

Nie prawda :) Zobacz na youtube "python selenium webdriver tutorial "

np

https://www.youtube.com/results?search_query=python+selenium+webdriver+tutorial

Jest tego cala masa ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności