Skocz do zawartości

Który skrypt sklepu najlepszy?

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 42
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
9 minut temu, MaxPan napisał:

Ja ta wszytko swoje stawiam teraz na wocommerce kupiłem pare poradników, zglebiłem temat i mi  pasuje.

Ja raczej będę musiał kupić jakieś poradniki odnośnie SEO/Pozycjonowania bo w tym nie mam doświadczenia jak w programowaniu

To był sarkazm, miedzy wierszami "Nie ma godnych uwagi". Czemu? Bo niby z jakiej racji ktoś miał by szkolić konkrecje za parę stówek? Stron w TOP nie ma nawet 10, pozycjonerów którzy chcą tam wepchać swoje strony setki. Więc po robić poradnik za 200 zł  który realnie pokazuje jakieś sposoby triki i tak dalej? Nie logicznie. Są kursy z podstawami podstaw typu kursów Lexy są tam wiedza którą znajdziesz w internecie i za darmo po prostu w kursie to zebrano w jedno miejsce, na pewno to jest warte tych parę stówek bez dwóch zdań, ale czy nauczysz się pozycjonować po tum kursie? Chyba nie. Jeśli nie masz  w ogóle podstaw kup tak jak wspomniałem kurs Lexy, ale nie oczekuj zbyt wiele jak na tą cenę. 

Teraz, MaxPan napisał:

To był sarkazm, miedzy wierszami "Nie ma godnych uwagi".

Złapałem ? Ale od czegoś muszę zacząć, a najlepiej przyswaja mi się wiedzę skondensowaną + praktyka, coś jak dokumentacja skryptu + pisanie własnej strony.

Pełno tego i ciężko określić, który wart zainteresowania ?

Teraz, MaxPan napisał:

zły przykład, w seo nie ma jednej drogi. W seo bardzo dużo zależy od wiele czynników. W skrypcie wszytko o wiele łatwiej.

To mnie pocieszasz ?

Chyba jednak łatwiej zacząć o kursu bo przynajmniej nie trzeba szukać i czytać kilka razy tego samego, tak przynajmniej to wygląda z mojej perspektywy. Wiadomo, że nikt sekretów nie sprzeda ?

58 minut temu, IPS napisał:

Możesz powiedzieć coś więcej jeśli chodzi o dłuższe użytkowania i ewentualny rozwój?

Rozumiesz co to jest za typ oprogramowania ? Bo chyba nie...

Używasz jak długo chcesz, a rozwój zapewniasz we własnym zakresie lub https://sylius.com/roadmap/

https://sylius.com/compare-editions/

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

6 minut temu, Mion napisał:

Rozumiesz co to jest za typ oprogramowania ? Bo chyba nie...

Używasz jak długo chcesz, a rozwój zapewniasz we własnym zakresie lub https://sylius.com/roadmap/

https://sylius.com/compare-editions/

Może źle sformułowałem pytanie i nie zrozumiałeś ? Chodzi mi o Twoje zdanie i doświadczenia, jak z bezpieczeństwem, łatkami, społeczność itp.

Odpowiadam krótko i zwięźle: nie ma takiego. 

Dziękuję. Reszty nie trzeba.

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

26 minut temu, IPS napisał:

Chodzi mi o Twoje zdanie i doświadczenia, jak z bezpieczeństwem, łatkami, społeczność itp.

Nie korzystam. Pisałeś, że Masz programistę, wiec jego atakuj tymi pytaniami. Ja podałem tylko, że jest coś takiego jak platforma sylius.

6 minut temu, zgred napisał:

Odpowiadam krótko i zwięźle: nie ma takiego. 

Jak ktoś szuka dziury w cały to nie znajdzie ;)

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

4 godziny temu, IPS napisał:

Zaczynam właśnie mieć wrażenie, że zboczenie zawodowe skupia moją uwagę na skrypcie i jego dopieszczeniu, niż na samym sklepie ?

Jak większość osób z branży, weź Woo/Presta, zrób PoC, przy takiej ilości działających sklepów lepiej sie skupić na promowaniu. Sam skrypt nie sprzeda.

Dzięki za odpowiedzi. Przejrzałem trochę katalog wtyczek i wygląda, że gotowe rozwiązania w preście wyjdą drożej jeśli chodzi o dobre dostosowanie chociażby pod SEO.

Macie może doświadczenie w preście jeśli chodzi o SEO i możecie mniej więcej określić jakie moduły były by wręcz wymagane dla porządnego dostosowania ?

Wiem, wszystko mogę napisać sam ale liczy się też czas ?

Cytat

Macie może doświadczenie w preście jeśli chodzi o SEO i możecie mniej więcej określić jakie moduły były by wręcz wymagane dla porządnego dostosowania ?

Mamy, ale pisać poradniki i streszczać wiedzę z internetu malo kto ma czas.

Cytat

Przejrzałem trochę katalog wtyczek i wygląda, że gotowe rozwiązania w preście wyjdą drożej 

Pamiętaj, że WP jest najpopularniejszym CMS na świecie więc i najbardziej podatny  na ataki. Licz, że w zabezpieczenie również trzeba włożyć kasę. Ogólnie koszty postawienia sklepu na wp i presta mniej więcej porównywalne ( koszty wtyczek, plaginów, szablonów, zabezpieczeń). 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności