Skocz do zawartości

Który skrypt sklepu najlepszy?

Rekomendowane odpowiedzi

Ja też wolę Woocommerce. Sklepy, które stawiam, robię na tym. Presta nie bardzo mi pasuje, ale to może kwestia przyzwyczajenia. Woo ma naprawdę sporo możliwości i wtyczek. Tylko trzeba dbać o aktualizacje i bezpieczeństwo. Jakiś czas temu kilka dni się głowiłem, jak ktoś porobił włamy na wordpressa i co go wyczyściłem, to zaraz znów miałem przekierowania.

• Odpowiedzi 42
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
  • 3 tygodnie później...
W dniu 19.02.2020 o 11:03, MaxPan napisał:

Ja ta wszytko swoje stawiam teraz na wocommerce kupiłem pare poradników, zglebiłem temat i mi  pasuje.

Dopóki nie będziesz miał kilkudziesięciu tysiecy zamówień, które bedziesz chciał jakoś obrabiać, a samego sklepu nie dobijesz dziesiątkami pluginów, to wszystko będzie śmigać :)

Web Systems: strony www, ecommerce, integracje, marketing internetowy...

@salab gdy jest dobrze zrobione to tak :P jeśli znajdę na dysku to wrzucę screena, miałem gdzieś ss z wordpressa ze 118 wtyczkami i wszystkie były aktywne 

Firia.pl - Blog pasjonatki wszystkiego co związane ze zdrowiem, odżywianiem oraz psychologią
Każdy czasem potrzebuje pięknych życzeń i wierszyków na najróżniejsze okazje - https://zyczeniowo.pl/ 

1 godzinę temu, Aleksiejs napisał:

@salab gdy jest dobrze zrobione to tak :P jeśli znajdę na dysku to wrzucę screena, miałem gdzieś ss z wordpressa ze 118 wtyczkami i wszystkie były aktywne 

Nie musisz szukać, mamy paru Klientów, którzy dobijają do 100 (są świaomi, to małe sklepu ze stosunkowo małą liczbą produktów i zamówień), znam dobrze temat.

Web Systems: strony www, ecommerce, integracje, marketing internetowy...

Przecież w WP funkcję, która coś tam zrobi na stronie można wywołać za pomocą pluginu. Wystarczy odpowiednio przygotować pliki i WP rozpozna to jako wtyczkę. Więc to nie o ilość wtyczek się rozchodzi, a o to co dodają do kodu i bazy danych. Jeśli np. funkcjonalność sherowania postów na SM dodamy przez plugin to ładowane jest tam kilka MB plików + iframe. Przerabiałem coś takiego. FCP ucierpi? Zdecydowanie.

• 1 miesiąc temu...

Nie rozumiem twierdzenia że sklep na Woo to tylko dla małej ilości produktów.

Ponad roku temu zrobiłem sklep na 12 tys. produktów na Woo. Inny na 4 tys. produktów i też śmiga.

Choć nie przeczę że presta nie jest szybsza  (przy takich wolumenach nie mam porównania)

Chętnie projektuję strony internetowe dla MŚP.

Tworzenie stron www dla mikro firm.

Hmmmm patrząc od strony bazodanowej, to faktycznie 12 K to nie jest dużo, ale od strony sklepu i ilości produktów jakie oferuje to te 12 K wydaje się całkiem sporo. Trochę ruchu z bootów na pewno wygeneruje ten sklep.

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności