Skocz do zawartości

Czy ktoś testował?

kosci

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 30
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Korzystam z różnych automatów - i jak najbardziej są przydatne.

Na początku wklepałem ręcznie dane do jakichś 200 katalogów z "topki" :blink:

Reszta leci z automatu - katalogów są tysiące, pomnóż to razy średnio 3 wpisy na katalog... nie uśmiecha mi się klepać 10 000 wpisów w ciągu roku.

Po miesiącu sprawdziłem wyniki i generalnie nie widzę żadnej różnicy między tym jakbym sam dodał a tym jak dodał automat - wrzucone jest powiedzmy 10 słów kluczowych, każde w 10-20 wariantach opisów co daje powiedzmy 150 różnych rodzajów wpisów - choćbym na głowie stanął to i tak więcej nie wymyślę wpisując ręcznie chyba, że tylko to bym robił przez najbliższe pół roku.

dymna.jpg

hmmm to chyba jakies inteligentne automaty potworzyli...

ja zazwyczaj jak kataloguje stronę staram się dobrać najbardziej odpowiadającą kategorię, ale zwracając uwagę na PR danej podstrony oraz ilość wpisów

dla przykładu:

chcemy dodać firemke która sprzedaje meble... czasem lepiej nie dodawać jej do "meble" lecz do "meble ogrodowe" lub "meble stylowe"

.... no i w nawyk mi weszło wpisywanie do 2 a nie do X podkategorii... ale to juz inna bajka

a tak swoją drogą zamiast automatów lepiej opłacić kogoś kto będzie za nas katalogował ręcznie, dać mu wytyczne, sprawdzać wyrywkowo pracę - a z ceną 12-15 gr za katalog chyba każdy sobie poradzi :D

Witam,

czy ktoś z Was testował system zgłaszania do katalogów

Co myślicie o takiej formie pozycjonowania? Czy lepiej robić to ręcznie?

Pozdrawiam

kosci

yyy... przepraszam ale o jaki automat chodzi? Ten co mam do niego linka w stopce? Bo jeśli tak to testowałem i jest naprawdę OK.

Powody?

To ja decyduję do jakich kategorii ma być dodawana strona, kontroluję ilość katalogów do jakich się dodaje - wszystko jest ok i strona jest dodawana dokładnie tam gdzie ma być. Jestem zadowolony. Ważną sprawą jest administracja dodawarki - sprawdzają dodawane strony i ingerują w wybrane kategorie - nie da się celowo zaspamować. (chyba, że admin coś prześpi)

Muszę przyznać, że najlepsze efekty daje wsparcie dodawarki "ręcznym" katalogowaniem. Każdą nową stronę zaczynam dodawać ręcznie - jak narazie efekty są naprawdę niezłe.

Pozdro

Tyle lat minęło a ja nadal działam w SEO
-----

Wykonuję Link Building z tematycznych artykułów sponsorowanych

a tak wogole to porownujac prace reczna z automatem...

ile jestescie w stanie zdobyc recznie linkow z qlwebow w ciagu godziny?

Sprzedam IPHONE 13PRO MAX stan używany sprzedam iphone

praca za granicą, ogłoszenia sprawdzonych pracodawców: praca za granicą
dieta ketogeniczna, przepisy ketogeniczne? Jak wywołać stan ketozy dieta ketogeniczna

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności