Skocz do zawartości

Możliwość rozmieszczenia reklam AdSense po swojemu

Czaoszesq

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć,

z pozoru banalny temat, ale nie znalazłem go w FAQ.

Od wczoraj mam reklamy AdSens i zostały one porozmieszczane w sposób automatyczny. Inaczej sobie wyobrażałem ich rozmieszczenie dlatego od kilku godzin głowie się jak je porozmieszczać. No wiec czy ktoś może wie, jak w łatwy sposób(najlpiej bez wtyczki) tego dokonać?

Przepraszam jeśli temat jest naprawdę banalny. Będe wdzięczny za wszelką pomoc.

Strona o transhumanizmie, medycynie przyszłości i nanotechonologii: Human 2.0

28 minut temu, DomenyDoKupienia.pl napisał:

kod od reklam automatycznych (wprowadzone kilka tygodni temu).

te ich automatyczne to jakaś porażka jest... CPC spadło drastycznie, a reklamy potrafią w środek rozwijalnego menu wpakować rozwalając całą stronę...

Ekologiczne torby papierowe z nadrukiem. Wysoka jakość! Chyba, że wolicie torby w Gdańsku ...
Siemianice to taka mała słoneczna miejscowość :)

@ar4 tak mam stronę na WP i dopiero zaczynam przygodę za Ad Sens - do czasu, bo chyba nie bardzo da się na tym zarobić.

Cały czas się zastanawiam jak to zrobić najlepiej bo jest trochę tych metod i nie wiem z której skorzystać.

Chciałbym uniknąć instalowania kolejnej wtyczki, ale jednak przeszkadza mi rozmieszczenie tych reklam, to że się powtarzają i są niezbyt ciekawe ;-) Znalazłem również reklame która nie jest dopasowana ani do treści, ani do mojej historii przeglądania, wiec szanse na kliknięcie są równe 0,000.. chciałbym mieć na stronie inteligentną reklamę, która będzie dopasowana do odbiorcy, a nie reklamę typu "Filipiak" :P

Dnia 15.03.2018 o 11:44, Czaoszesq napisał:

@ar4 tak mam stronę na WP i dopiero zaczynam przygodę za Ad Sens - do czasu, bo chyba nie bardzo da się na tym zarobić.

Cały czas się zastanawiam jak to zrobić najlepiej bo jest trochę tych metod i nie wiem z której skorzystać.

Chciałbym uniknąć instalowania kolejnej wtyczki, ale jednak przeszkadza mi rozmieszczenie tych reklam, to że się powtarzają i są niezbyt ciekawe ;-) Znalazłem również reklame która nie jest dopasowana ani do treści, ani do mojej historii przeglądania, wiec szanse na kliknięcie są równe 0,000.. chciałbym mieć na stronie inteligentną reklamę, która będzie dopasowana do odbiorcy, a nie reklamę typu "Filipiak" :P

Jak nie wiesz jak rozmieszczać reklamy na stronie to na początek polecam mimo wszystko zainstalować wtyczkę do obsługi reklam - sprawdź czy to spełni twoje oczekiwania: WP QUADS

Dopasowanie trwa trochę czasu, a więc z czasem będziesz miał bardziej dopasowane reklamy - z tego co pamiętam trwa to około 100 000 wyświetleń reklamy na stronie (kiedyś na szkoleniu Google coś takiego mówił - jakieś 5 lat temu lub wiecej)

Wstawiłem 1 reklame (nieautomatyczną do kodu) na razie mi to wystarcza, dzięki:

15 minut temu, ar4 napisał:

Dopasowanie trwa trochę czasu, a więc z czasem będziesz miał bardziej dopasowane reklamy - z tego co pamiętam trwa to około 100 000 wyświetleń reklamy na stronie (kiedyś na szkoleniu Google coś takiego mówił - jakieś 5 lat temu lub wiecej)

A to się samo będzie dopasowywywac czy trzeba recznie ustawiać? Dzisiaj miałem reklamę po NIemiecku :/ 

Dnia 17.03.2018 o 11:51, Czaoszesq napisał:

Przechwytywanie84c1a31fc38c0bdf.jpg

Jest gdzieś możliwośc odklikania języków obcych ? :D 

Chodzisz po takich stronach? To wszystko dzieje się automatycznie :) Na prawdę będziesz miał lepsze jednostki...

Sprawdź na zupełnie nowym komputerze to zobaczysz inne reklamy...

Ps. może masz włączone proxy ?? (nie dotyczy Twojej strony i reklam adsense)

Nie, nie znam arabskiego :D 

W Adsens znaduje się takie narzedzie do ręcznego blokowania i zatwierdzania reklam ale to jest strasznie żmudna robota.

Wogle źle to wykminili bo jak blokuje jakąś raklamę, to po jakim czasie znowu mi się pojawia ta sama tylko w innym formacie np. zamiast w formacie 225x300 to 220x305.

Czy korzystnie z tego jest praktyczne ? Czy ja może nie potrafię z tego korzystać ?

@Czaoszesq jest to praktyczne, ale ty nie powinieneś tam grzebać ;) przynajmniej na samym początku.

Na razie zainteresuj się tylko i wyłącznie tematem rozmieszczenia reklam na stronie. Jak to opanujesz to zacznij interesować się optymalizacją adsense.

ps. uznaję, że temat wyczerpałem, radź sobie dalej :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności