Skocz do zawartości

Hosting na AVX

piatek13

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Mam takie pytanko do forumowiczów mających konto w firmie AVX. Czy Wy też ostatnio macie problemy z tą firmą? Nie działa mi od jakiegoś czasu dodawanie domenek i na dodatek na zgłoszony przeze mnie (dwa razy) problem jest zero odzewu ze strony firmy. Co jakiś czas coś tam nie działa i powoli staje się to denerwujące. Na transfer i rozbudowany panel administracyjny nie narzekam - jest super, ale ten support, to tragedia....

Hosting zakupiłem około pół roku temu i o ile wtedy było ok, to teraz jak dla mnie jest straszne. Zakup był co prawda niedrogi, ale te parę złotych oszczędzone zupełnie nie przekłada mi się na nerwy, jakie teraz tracę.

Pozdrawiam wszystkich,

Piatek13.

• 2 tygodnie później...
  • Odpowiedzi 41
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

O co dokładnie chodzi (strona, sql, support, czy ...)?

Mam tam konta, i też nie jestem bardzo zadowolony - ale w tej cenie nadal wydaje mi sie, że są ok (albo poł ok ;)).

Testowałem kilka firm i w końcu kupiłem następny serwer w home.pl - nie tani, ale imho warto, ale nadal trzymam konto w avx.pl dla mniej ważne strony.

Proszę tylko o konkrety ...

O co dokładnie chodzi (strona, sql, support, czy ...)?

A dzialaja ci w tej chwili strony? Bo moje co chwila wstaja i padaja, masakra. Support to szkoda gadac, wcale nie odpisuja na maile. Dzwonie wlasnie do nich wkurzony bo juz mnie cos trafia, a tam jakis glosik gada ze dzial techniczny juz nie pracuje, ehh porazka kompletna.

Witam widzę że problem nie tylko mnie dotyczy - marna pociecha, ale zawsze ;)

Korzystam z AVX od sierpnia zeszłego roku. Dopóki firma AVX działała niezależnie od Pro-internet było jak w bajce - support w ciągu kilku minut i natychmiastowa pomoc z każdym problemem.

Odkąd AVX przejął Pro-internet z każdym dniem jest coraz gorzej. W tej chwili żałuję że powiększyłem konto do biznesowego i wykupiłem hostintg na następny rok! Mam tam kilkanaście stron i jak wszystkie przestają działać to jest to normalnie tragedia - nie wspomnę że przeradza się to powoli dla mnie w wymierne straty finasowe! (prowadzę działalność) - przykład: 2 dni siedziałem nd serwisem wyborczym dla mojego miasta, straciłem na to całą sobotę, a w niedzielę najzwyczajniej strona NIE DZIAŁAŁA!

Szlag człowieka może trafić bo nawet nie ma komu teraz tego zgłosić... dopiero w poniedziałek - oczywiście dostanie kontaktu do szefa jest niemożliwe.

Co ciekawe zauważyłem że są u nich równi i równiejsi - kiedy jedne strony nie działają na ich hostingu, inne nie mają żadnych przerw... Kolega również założył niedawno u nich konto i kiedy moje strony szwankują jego działają w najlepsze.

Przypuszczam że możliwych przyczyn tego może być kilka ale najbardziej prawdopodobne to:

- albo część stron jest podpiętych do innego łącza, a nasze kiedy nie działają mają maksymalnie obciążone to łącze (co ciekawe - obciążenie jakby wzrastało po zakończeniu dyżuru przez serwis - czyżby ktoś sobie ściągał gigantyczne pliki naszym kosztem??)

- albo do tego łącza jest podłączona ich sieć osiedlowa i np. po 20.00 uruchamiają serwer ftp lub cuś takiego dla ich klientów.

Proponuje zebrać listę niezadowolonych klientów i wysłać do nich petycję (najlepiej do szefa) bo dalej tak być nie może!

to nie wina lacz

to wina serwerow

w niedziele to byl blad connection refused.

apache padl i nie zrestartowali

prezesem tej spółki (PRO Internet) jest niejaki Wojciech Piaseczny. Trzeba się będzie dobić inaczej do niego.

Mam gdzies pisemko od nich ale telefonu chyba nie podał. Co do serwera możliwe że to było przyczyna w niedzielą ale dziś np. po 20.00 przez pewien czas strona nie działała a po godzinie znowu zaczęła - niestey w Apachu nie siedzę najmocniej, chociaż jak będzie trzeba to serwer na nim też postawię ;)

to nie wina lacz

to wina serwerow

w niedziele to byl blad connection refused.

apache padl i nie zrestartowali

prezesem tej spółki (PRO Internet) jest niejaki Wojciech Piaseczny. Trzeba się będzie dobić inaczej do niego.

to byly dyrektor gdańskiego oddziału Pro Futuro :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności