Skocz do zawartości

Prestashop PHP błąd, nie zapisuje zmian

Kamil_Kluczbork

Rekomendowane odpowiedzi

Witam serdecznie.

Posiadam jeden ze sklepów internetowych na silniku prestashop, od kilkunastu miesięcy nie zaglądałem do niego, przyszedł czas na aktualizację produktów,

po wejściu do panelu administracyjnego wita mnie komunikat:

Cytat

Warning w linii 2110 w pliku /var/www/clients/client2/web2/web/classes/controller/AdminController.php
[2] file_put_contents(/var/www/clients/client2/web2/web/config/xml/default_country_modules_list.xml): failed to open stream: Permission denied

Warning w linii 2114 w pliku /var/www/clients/client2/web2/web/classes/controller/AdminController.php
[2] file_put_contents(/var/www/clients/client2/web2/web/config/xml/modules_native_addons.xml): failed to open stream: Permission denied

Warning w linii 3983 w pliku /var/www/clients/client2/web2/web/classes/controller/AdminController.php
[2] file_put_contents(/var/www/clients/client2/web2/web/config/xml/tab_modules_list.xml): failed to open stream: Permission denied

Ten sam komunikat wyskakuje jak chcę wejść do jakiejkolwiek zakładki w PA, przy aktualizacji cen produktów również. Dodatkowo nie zapisuje nowych zmian. Czy ten błąd jest tego powodem. Jak to rozwiązać ?.

Z góry dziękuję za pomoc i pozdrawiam serdecznie.

Wklej częściowy komunikat błędu w google i zobacz ile masz wyników:

Cytat

/config/xml/default_country_modules_list.xml): failed to open stream: Permission denied

do tego wiele oznaczonych jako [SOLVED] :)

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Zmieniłem chmody zaktualizowałem kilka cen, i problem powrócił, tzn nie ma już błędów ale nie aktualizuje mi cen prestashop, nie mogę dojść dlaczego 

Cytat

Musisz wprowadzić albo cenę sprzedaży netto, albo cenę sprzedaży brutto. Pole wprowadzania będzie automatycznie przeliczone.

Wpisuje cenę netto po zapisaniu widnieje jednak stara cena.

Ktos coś ? ;)

• 3 tygodnie później...
В 16.03.2018 в 10:06, Kamil_Kluczbork сказал:

Zmieniłem chmody zaktualizowałem kilka cen, i problem powrócił, tzn nie ma już błędów ale nie aktualizuje mi cen prestashop, nie mogę dojść dlaczego 

Wpisuje cenę netto po zapisaniu widnieje jednak stara cena.

Ktos coś ? ;)

Było coś znalezione? Akurat to samo mam<_<

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności