Skocz do zawartości

skrypt do wysylania e-maili

scorpi

Rekomendowane odpowiedzi

z góry pisze ze nie chce go miec na potrzeby spamerskie a po prostu nie dziala mi informowanie uzytkownikow forum o roznych zmianach itp, wiec napisalem sobie skrypt ktory wyciaga z bazy danych emaila userow i wysyla do nich maila, ale cos ten skrypt nie chce dzialac (wiesz sie, nawet ograniczenia zeby po 50maili tylko wysylal nie dzialaja)

jezeli ktos ma jakąś ciekawą wskazówke dziękuje z góry

<?php 
$dbh = mysql_connect ('localhost', 'user', 'pass')  or die ('I cannot connect to the database because: ' . mysql_error());
mysql_select_db ('baza');

$result=mysql_query("SELECT mail, id FROM forum WHERE id>9 AND id<50")
or die ('Error: ' . mysql_error());

while ($query_data = mysql_fetch_row($result)) 
{

$mail=$query_data[0];
$id=$query_data[1];

$to	  = $mail;
$subject = 'Temat emaila';
$message = 'Tresc wiadomosci';

$headers = 'From: moj@email.pl' . "\r\n" .
  'Reply-To: moj@email.pl' . "\r\n" .
  'X-Mailer: PHP/' . phpversion();

mail($to, $subject, $message, $headers);
}
echo 'DONE! '.$id;
?>

Zajmujesz się pozycjonowaniem stron i szukasz kolejnych branż, w których możesz zarabiać? - seo.biznesmlm.pl- zarabiaj na suplementach

Znaczenie snów w sennik.biz

Nowy serwis z artykułami : www.magazynallinclusive.pl

$mail=$query_data[0];

$id=$query_data[1];

Jesteś pewien że adres znajduje się w pod pozycją $query_data[0]?

Dla pewności możesz sobie zobaczyć przez var_dump($query_data);

Nie znam się na pozycjonowaniu, ja tu tylko zużywam transfer i miejsce w sql.

Roman Kluska ujawnia: nadchodzi INFLACYJNY ARMAGEDON!

ze skryptem wszystko ok

to byla wina serwera

wczesniej mialem na i365.pl

przeniosłem sobie na nazwa.pl i wszystko smiga

a odnosnie ograniczen funkcji mail() na serwerze nazwy taką informacje otrzymałem

"Jedyne ograniczenia jakie są nałożone to limit czasu wykonywania skryptu: 20 sek, oraz limit na ilość adresatów który wynosi 300 a także wielkość jednorazowej przesyłki który wynosi 30 MB ( w przypadku korzystania z zewnętrznego programu pocztowego jest to 100 MB).

"

Zajmujesz się pozycjonowaniem stron i szukasz kolejnych branż, w których możesz zarabiać? - seo.biznesmlm.pl- zarabiaj na suplementach

Znaczenie snów w sennik.biz

Nowy serwis z artykułami : www.magazynallinclusive.pl

Korzystając z tematu o mailu z php...

Jak zrobić wysyłanie wielu maili - czy jest jakaś alternatywa dla funkcji mail() ?

Problem: Mam stronę z ponad 3000 userów zarejestrowanych (www.gmf.pl) i chciałbym zrobić coś takiego jak e-zin. Mam jeden problem - chcę żeby maile były indywidualnie komponowane (dla każdego wstawia imię itp.) i chcę żeby skrypt za jednym jego uruchomieniem rozesłał maile do wszystkich.

Co nie działa: Funkcja mail() jest wykonywana zbyt długo (w pętli) i zostaje przekroczony limit 30 sekund, przy zwiększeniu limitu... serwer pada:(. Zaznaczę, że na każdy adres mailowy funkcja wykonywana jest tylko raz. Problem występuje kiedy nie można wysłać maila na któryś z adresów. Skrypt staje.

I tutaj moje pytanie - czy da się napisać skrypt, który wyśle te ponad 3k maili i się nie zatrzyma? (wiem, że tak ale czy używać funkcji mail()?) Czy znacie alternatywę dla funkcji mail()?

Tyle lat minęło a ja nadal działam w SEO
-----

Wykonuję Link Building z tematycznych artykułów sponsorowanych

set_time_limit(0); // nieograniczony czas wykonywania. nie kazdy serwer pozwala

phpmailer - wysylanie przez SMTP

wysylanie 3000 maili naraz jest zlym pomyslem. Podziel na porcje i wysylaj po np 30 na raz.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności