Skocz do zawartości

Frazy lokalne

kazek76

Rekomendowane odpowiedzi

14 minut temu, SzlafRock napisał:

Wszystko zależy od tego jakie frazy, ofc. 

Jeden zarabia na frazach "wypas owiec w Bieszczadach" a inny na "bielizna damska Kraków".

Może i zarabia, u mnie pierwszy trzy wyniki na bieliźnie to OLX, ceneo i ceneo ;)

Firia.pl - Blog pasjonatki wszystkiego co związane ze zdrowiem, odżywianiem oraz psychologią
Każdy czasem potrzebuje pięknych życzeń i wierszyków na najróżniejsze okazje - https://zyczeniowo.pl/ 

• Odpowiedzi 48
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Jak ja szukam hydraulika to ja bym wolał, aby wyskoczyła na pierwszej pozycji strona hydraulika, a nie strona pośrednika typu olx itp... itd... , w której znajduje się xxx hydraulików. I to mają być lepsze wyniki wyszukiwania według google?? to jakiś żart.

45 minut temu, jimmi napisał:

google już dawno temu ogłosił że więksi mogą więcej i małym stroną jest coraz trudniej się przebić.

Tu całe szczęście nie mam problemu, nie ma "dużych" graczy i jeszcze powtórzę pytanie, czy taki sam wpływ ma linkowanie z anchorem BIESZCZADY i WYPAS OWIEC, jak WYPAS OWIEC BIESZCZADY - robił ktoś coś jakiś test, lub ma jakieś z tym doświadczenie?

14 godzin temu, Nikonem napisał:

Wtedy to się działo na PiO :D

Wydaje mi się, że chyba pio jakoś bardziej tętniło życiem, niż dzisiaj...

2 minuty temu, kazek76 napisał:

BIESZCZADY i WYPAS OWIEC, (...) WYPAS OWIEC BIESZCZADY

Wg. mnie nie ma specjalnej różnicy. Ja raczej stawiam frazę + miasto. Ten gość poniżej jest na oba podane przez Ciebie warianty TOP1, więc może się udzieli w temacie, ale... pewnie nikt go tu nie zna :D

P.S. Zabrakło podania wyników tego pukania ;)

Piłeś? Nie jedź (i nie loguj się na forum) !

Siciliano: Robić szeptankę tutaj to jak sprawdzać w zbiorniku poziom paliwa zapalniczką.

1 godzinę temu, Aleksiejs napisał:

nowe domeny wcale nie mają lekko z wpadaniem do topów

Mi tego nie musisz mówić, właśnie testuje na stronie kumpla wprowadzenie nówki i jak na razie po dwóch miesiącach wbiłem w TOP6 i mam do zbicia dwa wyniki olx plus mocny katalog lokalny i stronę konkurencji robioną koło 2ch lat ;)

16 minut temu, Nikonem napisał:

P.S. Zabrakło podania wyników tego pukania

Tutaj masz wynik z trenażera - czas z wyjęciem z kabury i oddaniem celnego strzału ;)

ejv8uh.jpg

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

4 godziny temu, Arkaszka napisał:

frazy takie jak hydraulik Warszawa, czy podobne frazy

Śmiem twierdzić, że dla wielu firm fraza "hydraulik Warszawa" jest ważniejszą frazą niż sam "hydraulik" a celem nie jest wyświetlanie wyniku w całym kraju tylko w konkretnej lokalizacji. Pojawianie się takiej frazy może być nawet pewnym kłopotem (bo ktoś musi obsłużyć ten ruch).

Tak więc wiele fraz związanych z usługami w połączeniu z nazwą konkretnej miejscowości może być "więcej warta" niż fraza ogólna, a im większe miasto tym większa tam konkurencja.

To, że w wielu przypadkach strony firm muszą konkurować z serwisami ogłoszeniowymi typu OLX to wcale nie oznacza, że te strony nie mają ruchu. Wpisujący frazę zachowują się różnie. Niektórzy automatycznie pomijają linki sponsorowane, oni też mogą omijać serwisy ogłoszeniowe.

Izolacje Natryskowe - Ocieplanie pianką Warszawa - Poddasza i stropy. 

https://docieplanie-poddaszy.pl/  a może wybierz sobie coś pożytecznego na https://szlabany24.pl 

11 godzin temu, Aleksiejs napisał:

u mnie pierwszy trzy wyniki na bieliźnie to OLX, ceneo i ceneo

Widzisz, nie bez powodu pisałem o dobrej optymalizacji także wizytówek w mapach google . 

Nie mówcie Panowie, że nie dajecie rady także z frazami lokalnymi. :) że przeszkodą nie do pokonania jest m.in. olx, ceneo... :)

Wymienione serwisy i inne lokalne można i trzeba wykorzystywać. Przecież po to są. :)

11 godzin temu, Beerbant napisał:

Tutaj masz wynik z trenażera - czas z wyjęciem z kabury i oddaniem celnego strzał

A teraz zakryj kaburę wypuszczoną koszulą i powtórz wynik. :)

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

7 godzin temu, Toto napisał:

Niektórzy automatycznie pomijają linki sponsorowane, oni też mogą omijać serwisy ogłoszeniowe.

Chyba tylko pozycjonerzy ;)

Piłeś? Nie jedź (i nie loguj się na forum) !

Siciliano: Robić szeptankę tutaj to jak sprawdzać w zbiorniku poziom paliwa zapalniczką.

8 godzin temu, Toto napisał:

Śmiem twierdzić, że dla wielu firm fraza "hydraulik Warszawa" jest ważniejszą frazą niż sam "hydraulik" a celem nie jest wyświetlanie wyniku w całym kraju tylko w konkretnej lokalizacji. Pojawianie się takiej frazy może być nawet pewnym kłopotem (bo ktoś musi obsłużyć ten ruch).

Tak więc wiele fraz związanych z usługami w połączeniu z nazwą konkretnej miejscowości może być "więcej warta" niż fraza ogólna, a im większe miasto tym większa tam konkurencja.

Nie po to sie linkuje na "hydraulik" jesli celem jest "hydraulik warszawa". Chodzi o dywersyfikacje anchorow. Anchor "hydraulik warszawa" nie wyglada naturalnie. Ale nie przecze, ze trzeba tez tak robic.

Artscape - tworzenie stron www | Pomóż Szajce Szarego Wilka: https://pomagam.pl/szajkowepsiaki

znajomy hydraulik (mieszkam w stolycy) opowiadał jak któregoś dnia zadzwonił telefon ze Szwecji, koleś w panice bo zalewa mieszkanie, on spokojnie pyta czy ma pojechać do Szwecji :), nie to w Polsce, podał adres, wyjaśnia co się dzieje, hydraulikowi nie pasowało że przy jednej z głównych ulic warszawki jest domek, ale może jakiś bogol ze Szwecji ma całą kamienice :), po chwili okazało się ze to jakaś wieś gdzieś pod Słupskiem.

Frazy ogólne potrafią zmylić, dlatego wykonawcy lokalni bardzo chętnie wrzucają rozszerzenie miasto, lub nawet dzielnica.

Ale olx jest w topach tylko na niszowe frazy, gdzie konkurencja mało się pozycjonuje. Np. hydraulik warszawa, pogotowie hydrauliczne warszawa. To tylko widać, że takie serwisy jak olx itp... itd... mają topy tylko ze względu na to, że na daną frazę lokalną jest mała konkurencja i są to wyniki tak naprawdę losowe.

4 minuty temu, brn napisał:

Ale olx jest w topach tylko na niszowe frazy, gdzie konkurencja mało się pozycjonuje. Np. hydraulik warszawa, pogotowie hydrauliczne warszawa. To tylko widać, że takie serwisy jak olx itp... itd... mają topy tylko ze względu na to, że na daną frazę lokalną jest mała konkurencja i są to wyniki tak naprawdę losowe.

<sarkazm>Alez tak, oczywiscie....</sarkazm>

Artscape - tworzenie stron www | Pomóż Szajce Szarego Wilka: https://pomagam.pl/szajkowepsiaki

na takie, frazy jest wieku chętnych, może nie walczą o nie tuzy seo, ale jako przynoszące $ są dość konkurencyjne i aby być w topach trzeba czegoś więcej niż 20 linków z wiodących darmowych katalogów, nie podejrzewam aby olx, czy gumtree pozycjonowało się na te frazy, po prostu wchodzą z rozpędu, bo są niezwykle wartościowe.

10 godzin temu, Arkaszka napisał:

[..] spokojnie pyta czy ma pojechać do Szwecji :), nie to w Polsce, [...]po chwili okazało się ze to jakaś wieś gdzieś pod Słupskiem.

Czuję się wywołany... Ze Słupska do wsi Szwecja (PL) jest 170km, więc to pod Słupskiem, to trochę naciągane... a do Szwecji przez Bałtyk w linii prostej mamy 180km, więc Słupsk jest w centrum między Szwecjami ...

Co do fraz lokalnych,to gugiel trochę nad tym nie panuje, wiele osób ma dynamiczne IP, i potem wyniki googla są takie, że ja siedząc w Słupsku mam wyniki to z Żyrardowa, to z Krakowa, więc pewnie hydraulik z Wawy wyświetlił się komuś w Szewcji bo jego ip przypisany był do Wawy

Ekologiczne torby papierowe z nadrukiem. Wysoka jakość! Chyba, że wolicie torby w Gdańsku ...
Siemianice to taka mała słoneczna miejscowość :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności