Skocz do zawartości

Frazy lokalne

kazek76

Rekomendowane odpowiedzi

dla przykładu, jak wartościowe mogą być frazy lokalne można podać "holowanie + duże miasto", albo "pomoc drogowa + duże miasto".

Myślę, że np. warszawskie firmy sporo zapłaciłyby za TOP1 :) 

Izolacje Natryskowe - Ocieplanie pianką Warszawa - Poddasza i stropy. 

https://docieplanie-poddaszy.pl/  a może wybierz sobie coś pożytecznego na https://szlabany24.pl 

• Odpowiedzi 48
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Ja amator pozycjonowania, wbiłem frazę sklep... Poznań do TOP3 po roku wrzucania tekstów na blogi tematyczne jakie sam stworzyłem, opisy do katalogów (czy są nic nie warte? Mam inne zdanie zawsze coś dadzą, korzystałem zazwyczaj z listy wartościowych która tutaj była, oraz innych płatnych oraz moderowanych) profilach na forach (sam je tworzyłem oraz rozwijałem) komentarzach etc

Żadnego programu zupełnie nic

W sklepie dałem unikalne opisy asortymentu i produktów

Do dziś sobie ją amatorsko pozycjonuje (bawię się, uczę i nie złapałem nigdy filtra) strona trzyma się wysoko (a raczej sklep) wiedza zdobyta wyłącznie tutaj od podstaw (dalej rozwijana, bo przecież wystarczy czytać i śledzić co inni podpowiadają) 

Więc podstawa to zróżnicowanie form wrzucania wszelakiej maści linków (na innych rozwiązaniach nie za bardzo się znam), nigdy nie stosowałem synonimów 

Ciekawie wygląda również kwestia wysłania smsa płatnego do jakiegoś YT co nadaje na żywo ;) niby nic ale jednak strzał i odzew jest (akurat tutaj powiązałem z tematyką urbexu ;) (za 2,65 pojawiło się kilkadziesiąc odwiedziń w późnej godziniej i dokonano zakupów na 500 zł, chodzi o odzież specjalistyczną oraz turystyczną)

Nie jestem pozycjonerem, nie jestem w tym dobrym, ale coś można samodzielnie osiągnąć (nawet w wielu tematach o katalogach się udziałem bo kupowałem kody itd nawet u @blake co nie wiem czemu znikł ;)

Uwaga testuje sygnaturę mechanik samochodowy Kraków

Najlepsze i sprawdzone typy bukmacherskie

Poznaj najlepszy serwis samochodowy Kraków

No to zupełnie nie dziwie się temu, że sklep internetowy udało Ci się wypozycjonować na frazę lokalną, dlatego, że większość osób pozycjonujących sklepy internetowe myśli raczej przynajmniej o jednym kraju, rzadko o jednym mieście. :) 

No ale jeżeli mowa tu o amatorskich działaniach to rozumiem, że jest powód do radości.

https://docieplanie-poddaszy.pl/  a może wybierz sobie coś pożytecznego na https://szlabany24.pl 

Akurat jak na wielkopolskę fraza ta była silna (i jak dla amatora) w skali krajowej utrzymuje sie w pierwszej dyszce (zerowy budżet tylko chęci) a szkolenia dotyczyły akurat rynku lokalnego (bo wielkopolska jest dosyć duża pod kątem odbiorców :)

Tutaj nie chodzi o radość a chęci i satysfakcję z tego, iż dalej można wykorzystać jedynie zdobytą wiedzę (tak czerpałem ją tutaj siedząc cicho, czytałem i dalej czytam ) nie szukałem drogi na skróty ale obrałem jakiś tam nurt który okazał się trafny

Pewnie, gdybym zaczynał to robić dzisiaj to bym inaczej podeszdł do takiego działania, ale dalej bym wykorzystywał moc katalogów a nie mówił, iż one nic nie dają (bo takie dyskusje toczą się od kilku już lat ;)

Uwaga testuje sygnaturę mechanik samochodowy Kraków

Najlepsze i sprawdzone typy bukmacherskie

Poznaj najlepszy serwis samochodowy Kraków

No więc właśnie. Wszystko zależy od punktu widzenia. Dla Ciebie poświęcony czas to żaden wydatek, a dla mnie to bardzo dużo. Zapewne są także frazy, które zrobisz za pomocą 3 wpisów do katalogu, ale zapewne tam nie ma pieniędzy, bo tam gdzie są pieniądze to TOPy są trudne do zrobienia.

22 minuty temu, lj2m napisał:

Komuś z Was udało się przebić Olx na frazy lokalne?

Oczywiście. Podstawa do dobra optymalizacja plus linki z lokalnych serwisów. Oczywiście z linkami trzeba uważać i nie za dużo.

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

sklep turystyczny poznań, czy sklep z odzieżą dziecięcą poznań, to nie są bardzo mocno obstawiane frazy, jak ktoś obstawia takie frazy to bardziej stawia na frazy typu kurtka xxx czy odzież oudxxx,, inna bajka to frazy w których 80% ruchu masz z neta, czyli obsrany klient dzwoni z kasiurką w zębach i potrzebuje pomocy bo fura się zepsuła, bo kran cieknie, bo kibelek się zapchał i gó**o wychodzi na pałace. Tu ze zlecenia masz konkretny cash i jest wielu chętnych do jego przytulenia. A obecnie portale robią rzeźnie w serpach, szczególnie na długi ogon.

Ty będąc przykładowym hydraulikiem w Warszawie, musisz zbudować stronę, wrzucić kupę unikalnego tekstu (podobno), zoptymalizować wszystko, porządnie podlinkować, a tu ktoś wrzuca kopiowane 100 razy ogłoszenie z 40 słowami i w parę dni ogłoszenie  w olx samo się wbija w topy

2 minuty temu, Arkaszka napisał:

A obecnie portale robią rzeźnie w serpach, szczególnie na długi ogon.

a to po to by taki hydraulik z pcimia był na drugiej stronie (za adwords, images, olx, alle, i innymi smieciami) i płacił za adwordsy...

Ekologiczne torby papierowe z nadrukiem. Wysoka jakość! Chyba, że wolicie torby w Gdańsku ...
Siemianice to taka mała słoneczna miejscowość :)

OLx tez robią robotę i dostarczają klientów. To pytanie dlaczego tam nie być? Pisałem wcześniej, że trzeba wykorzystywać regionalne portale. Jesli będziesz w każdym większym to momentalnie Twoja strona wejdzie wysoko. Później lekkie dopchnięcie linkami i przeskakujesz olxy i inne tego typu. Od razu mówię, że nie jest to robota dla hydraulika z Warszawy, który prowadzi działalnośc hydrauliczną a dla człowieka, który zajmuje się seo. Mozna być wysoko a można też spie*doić pozycje lokalne.

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

Pizzaportal też była wysoko w wielu miastach na słowo pizza + miasto. Owszem są na pierwszej stronie, ale przeważnie zamykają listę. Ja myślę, że tu wszystko się rozchodzi o wysokość budżetu przeznaczonego na adwords. Wszelkie aktualizacje google są skierowane tylko i wyłącznie pod kątem adwords. Nie tak jak niektórzy myślą, aby poprawić wyniki wyszukiwania <smiech>. 

32 minuty temu, SzlafRock napisał:

Pisałem wcześniej, że trzeba wykorzystywać regionalne portale.

Spoko, ale ile jest regionalnych portali np. w typowym 20-50 tysiecznym miescie?

Artscape - tworzenie stron www | Pomóż Szajce Szarego Wilka: https://pomagam.pl/szajkowepsiaki

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności