Skocz do zawartości

Frazy lokalne

kazek76

Rekomendowane odpowiedzi

Up ja np patrzę na portale podpięte czasem pod czasopisma i gazety ;) wiele z nich takowe posiada :) 

Myslę, że hydraulik z Pścina nawet nie potrzebuje strony www, a tutaj typowe polecenie to inna kwestia (raczej reklama zewnętrzna, ludzie w tych małych miastach zwracają na to uwagę ;) 

@Arkaszka tam wszystko tworzyłem od podstaw od praktycznie nowej strony, po optymalizację i pozycjonowanie zatem myślę że to jednak coś dla mnie, i nie chodzi tutaj o pieniądze a efekt (to robiłem w wolnym czasie, od jako pasjonat czy tam ciekawy co można osiągnąć ;)

Do tego był to mój pierwszy ra z jakąkolwiek optymalizacją czy pozycjonowaniem w typowej praktyce 

Mówimy nie tylko o sklepie ale również szkolenia wysokogórskie, na wysokościach itd ;) 

Waliłem na przeszło 15 fraz i nie było źle poniżej 10 nie spadłem i to w skali kraju :)

Skłamałbym co do narzędzi, miałem dwa monitoringi i to płatne pozycji ale nie będę reklamował :)

Miłego weekendu panowie i panie, biorę sie za pompowanie wody bo takie uroki codziennego życia po odwilży ;)

Polecam makite z rodrabniaczem ;)

Uwaga testuje sygnaturę mechanik samochodowy Kraków

Najlepsze i sprawdzone typy bukmacherskie

Poznaj najlepszy serwis samochodowy Kraków

• Odpowiedzi 48
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
3 godziny temu, blazejs napisał:

ale ile jest regionalnych portali np. w typowym 20-50 tysiecznym miescie?

Odpowiem, nie wiem.

Zobacz sobie jak wyglądają wyniki np. dla frazy "usługi hydrauliczne Głuchołazy" (Głuchołazy ponad 13 000 mieszkańców). Sprawdź gdzie możesz zamieścić linka. Hydraulik zazwyczaj dojeżdża do innych miejscowości. Dodatkowa kasa za dojazd. Można i trzeba pójść szerzej niż jedno miasto, region, powiat, województwo... Jest miejsce w mapach google.

Dlatego pisałem żeby hydraulik nie zajmował się seo/pozycjonowaniem tylko tym na czym się zna. Aby być na wysokich miejscach w wyszukiwarce (nawet lokalnych) potrzebna jest wiedza, doświadczenie oraz umiejętność kombinowania czyli wyszukiwania możliwości.

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

Popatrzyłem przed chwilą na wałkowanego "hydraulika Warszawa".

Tragedii nie ma. Pierwsza pozycja to strona firmowa, niezbyt piękna, z linkiem do strony o przeprowadzkach warszawa :)

Kolejne kilka miejsc to serwisy ogłoszeniowe, gdzie na pierwszy rzut oka znowu pojawiają się płatne linki adworsa.

Gorzej już wygląda "elektryk Warszawa" tu ogłoszenia rzeczywiście obstawiają TOPy.

Izolacje Natryskowe - Ocieplanie pianką Warszawa - Poddasza i stropy. 

https://docieplanie-poddaszy.pl/  a może wybierz sobie coś pożytecznego na https://szlabany24.pl 

50 minut temu, SzlafRock napisał:

Odpowiem, nie wiem.

Zobacz sobie jak wyglądają wyniki np. dla frazy "usługi hydrauliczne Głuchołazy" (Głuchołazy ponad 13 000 mieszkańców). Sprawdź gdzie możesz zamieścić linka. Hydraulik zazwyczaj dojeżdża do innych miejscowości. Dodatkowa kasa za dojazd. Można i trzeba pójść szerzej niż jedno miasto, region, powiat, województwo... Jest miejsce w mapach google.

Ja natomiast troche znam/znalem ten rynek w moich stronach. Moj znajomy ma siec takich miejskich portali, ale to nie jest latwy kawalek chleba, dlatego tez nie ma co liczyc na linki z takich miejsc po taniosci. Kiedy w pewnym momencie byl boom na takie portale to w miejscowosci, z ktorej pochodze (miasto ok 30 tys.) bylo ich 3-4, wszystkie padly, zostal tylko ten pierwszy od mojego znajomego.

Artscape - tworzenie stron www | Pomóż Szajce Szarego Wilka: https://pomagam.pl/szajkowepsiaki

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności