Skocz do zawartości

przezroczysty gif na obrazku a pozycjonowanie

sebcio80

Rekomendowane odpowiedzi

glowne pytanie brzmialo czy aby przykrywanie jednego elementu nie bedzie przez google zle potraktowane tak jak ukrywanie tekstu i tym podobne zagrywki

A nie lepiej zamiast sie o to martwic wstawic grafike jako tlo diva z poziomu css? W takim przypadku jesli ktos bedzie chcial zgrac grafike bedzie musial zapisac cala storne albo zagladnac do styli, bo z poziomu prawoklika nie da rady.

Darmowe programy
Potrzebujesz tekstów w krótkim czasie? Sprawdź tutaj.

glowne pytanie brzmialo czy aby przykrywanie jednego elementu nie bedzie przez google zle potraktowane
Jak dasz style zewnetrze to możesz czuć sie zupełnie bezpiecznie. Roboty nie są aż tak inteligentne. Sama konstrukcja budowy strony polega na nakładaniu na siebie kilku wrstw div'ow i grafiki.
A nie lepiej zamiast sie o to martwic wstawic grafike jako tlo diva z poziomu css?
Ale tu chodzi też o to aby robot przeczytał opis fotografii i ja zaindeksował. W dodatku pod prawym przyciskiem jest coś takiego jak "Zapisz tło jako ..."

.

Ale tu chodzi też o to aby robot przeczytał opis fotografii i ja zaindeksował. W dodatku pod prawym przyciskiem jest coś takiego jak "Zapisz tło jako ..."

Na pierwsz enie poradze, co do drugiego sprobuj np. na osiolki.net zgrac logo bez zagladania w kod.

Darmowe programy

Chyba mowimy o innej grafice ze strony. Bo i owszem, można zapisac zapisując wszystko ze storny za jednym zamachem, ale jeśli dana grafika jest ustalona w CSS to pod prawym jej nie zapiszesz. Przynajmniej nie w Operze, Firefoksie, Seamonkey i K-Meleonie. No chyba, ze u mnie przegladarki hurtowo zmienily swoje właściwości.

Darmowe programy

Zaraz screenshota - napisalem wyraznie, ze mozna zgrac od razu cala strone (zapisz jako - wraz z obrazkami). A co do IE - nie wiem, za powolne to, zbyt dziurawe - i na dodatek co bardziej zaawansowane strony sie w tym rozsypuja. Mozliwe, ze w tym konkretnym przypadku jest górą, ale zazwyczaj dołem.

Darmowe programy

• 2 lata później...
  • 2 tygodnie później...
Ja znam tylko jeden sposob ktorego moim zdaniem nie da się pokonać.

Tworzysz aplet w javie. ktory wyswietla zdjecie tylko w przypadku gdy zdjecie znajduje sie na serwerze. po nacisnięciu klawisza prnsc zdjecie zamieniasz na czarny screen. musisz rowniez zadbac o obsluge gdy okno nie bedzie aktywne. wtedy musisz rowniez pokazywac czarny screen (bo ktos moze nacisnac print screen w momencie kiedy okienko przegladarki ma troche zmniejszone a aktywne ma inne okno)

A moim zdaniem da sie go pokonac - Zrobic zdjecie foto z monitora na ktorym bedzie ten obrazek i juz :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności