Skocz do zawartości

Wywala bazę danych przy 1000uu/dzień?

Wujus1995

Rekomendowane odpowiedzi

Witam mam problem, miałem serwer hostingowy w pewnej firmie i zaczęły się problemy, gdyż zwiększał mi się traffic na stronie.
No więc do rzeczy, przy około 15-20 osobach na stronie wyskakiwał błąd zużycia zasobów, sprawdzałem wtedy w cPanelu i procesy PHP/Cron i CPU szły do góry w granice 99% zużycia, po chwili nagle wszystko spadało, ale po chwili znów wracało.
Sprawdziłem na ile byłem w stanie wordpressa, usunąłem zbędne wtyczki, włączyłem cachowanie, było to samo.

Pomyślałem że może czas przejść na VPS (co zarazem doradzano mi na rozmowach z osobami odpowiadającymi za hosting)

Po zmianie na VPS przy 30 osobach online procesy php zamulają RAM (2gb) oraz CPU. 
Co jest grane? Czego mogę użyć do sprawdzenia który element na stronie obciąża mi VPS?

Z góry dziękuję za pomoc i czekam na jakiekolwiek informacje,
Dawid

Dziwna sytuacja bo robiłem strony na WP które generują ruch 10 000 miesięcznie i więcej ale nigdy nie miałem takiej sytuacji. Moim zdaniem to wina serwera. Podejrzewam, że jakaś dziwna wtyczka albo wirusy. Z hostingu powinni Ci odpowiedzieć co tak obciąża stronę. Są też wtyczki do tego np.

https://www.motywywordpress.pl/ktora-wtyczka-spowalnia-strone/

@Wujus1995 mam strony z ruchem 4-5.000 UU/dzień na wordpressie i nic się nie dzieje, normalny hosting i kilka podstawowych wtyczek w WP.

Ekologiczne torby papierowe z nadrukiem. Wysoka jakość! Chyba, że wolicie torby w Gdańsku ...
Siemianice to taka mała słoneczna miejscowość :)

Weekend było w porządku, dzisiaj znowu wywaliło mi o 21:33 bazę, w logach widzę kilka normalnych informacji z firewalla a później w jednej sekundzie

Cytat

Mar 25 21:33:23 vps clamd: LibClamAV Error: mpool_malloc(): Can't allocate memory (33558528 bytes).

Szukam kogoś, kto pomoże mi zdiagnozować co się dzieje...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności