Skocz do zawartości

Menu w JS a pozycjonowanie

zagman

Rekomendowane odpowiedzi

a ja uwazam ze google w jakims tam stopniu czyta js, przyklad:

https://www.google.com/search?client=firefo...G=Google+Search

7pozycja (chyba) - Artur Drapalski, dlaczego pojawia sie na slowo drinki ? zobaczmy kopie:

https://216.239.59.104/search?q=cache:th9qN...lient=firefox-a

ani tutaj ani w tekstowej nie ma slowa drinki, a zobaczcie teraz to menu w js po lewej - z napisem pionowym "tutaj znajduje sie menu" - tam jest 2 razy uzyte slowo drinki - musial przeczytac :lol: ale to pewnie rzadki przypadek... ale nie lazi po tych linkach - zaindeksowana tylko jedna podstrona...

Dla tych co lubią na biało i dla tych co na czarno:
logo_ap.jpg godmodelogo.jpg

Intruder bardzo zdziwiłeś mnie tym Panem Drapalskim.

Przyznam, że ja robię linki i pseudolinki, te drugie w taki sposób:

<script>link('Kliknij tutaj!','kliknij.htm','','');</script>

a w górnej części mam zwykle:

<script>

function link(txt,page,class,styles)

{

document.write('<a href="'+page+'" class="'+class+'" style="'+styles+'">'+txt+'</a>');

}

</script>

(ten kod jest troszkę bardziej skomplikowany).

Przy pomocy pseudolinków zapobiegam indeksowaniu niektórych stron i zatrzymuję PR na tych, które najsilniej chcę promować. Pozostałe, indeksuje przez dodanie przez formularz. Dodam, z doświadczenie, że TO DZIAŁA.

Oczywiście, takie podejście uniemożliwia mi stosowanie TLB.

Wracając do Pana Drapalskiego... Obejrzyj to - MSN widzi 985 linków (czyli Google będzie widzieć ok. 100), w Googlowskim allinanchor też jest wysoko (7), w efekcie mam wrażenie że na tą pozycję mogą wpływać właśnie inne, bardziej zewnętrzne czynniki. W kodzie w JS 2 razy 'drinki', w keywords tylko 1 raz. Stawiam na linki z zewnątrz, może troszkę cloaking albo nawet świeże TLB? ;)

Pozdrawiam, J.

zagman: jak widzisz, nie warto robic menu w js ;]

ja tez go nie polecam, poza tym czesc userow internetu napewno takie menu wkorza, a ja sie do nich zaliczam ;] lepiej miec wszystko odrazu, a nie jakies rozwijanie czy cos :lol:

nie warto robic menu w js

Oj, jak pisałem wyżej (może zbyt mało sugestywnie), nie zgadzam się.

JS nie należy kojarzyć wyłącznie z wodotryskami.

Pozycjoner powinien kojarzyć JS z nieindeksowaniem linków.

Jak pomyślisz, to można wykorzystać nielinkowanie do własnych podstron ze strony głównej serwisu, by cały power linków zewnętrznych DO głównej strony Twojego serwisu wykorzystać na wymaksowanie PR kilku podstron, które pozycjonujesz na inne frazy. To moje tzw. "pozycjonowanie podstronami".

Pozdrawiam, J.

A ja do tego dorzucę swoje 3 grosze - warto zrobić w tym przypadku <noscript> (jak i w każdym , gdy mamy linki w js a chcemy by były indeksowane) choć ja pobawiłbym się w menu na dole strony - przynajmniej jak ja robię stronę z menu w js zawsze na dole robię listę linków do podstron na których najbardziej mi zależy by były w wynikach. do tego oczywiście mapa strony.

(...) menu na dole strony (...)

Czy ktoś próbował robić pełną mapę strony na każdej podstronie na dole w <noscript>, aby zachować niemal idealnie równorzędny PR na każdej podstronie?

Pozdrawiam, J.

Ja zrobiłem trochę inaczej. Wprawdzie nie używam ramek ani JS ale doprowadziłem do tego że podstrony lev 2 mają PR3, lev 3 PR2 a lev0 PR1

no i niewiem... moze po PRupdate zmieni sie PR lev1, a moze PR0 (was 4) to efekt kary ?

jedyne co zrobiłem źle to losowy obrazek z ALT avec keyword, ale to na wszystkich stronach.

linki ze stopki...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności