Skocz do zawartości

teścik: Zły link - spadek strony?

beha

Rekomendowane odpowiedzi

Na moim blogu (pozycjonowanie i optymalizacja) w stopce umieściłem link do strony turystycznej z anchorem dotyczącym pozycjonowania stron. Dzisiaj blog spadł w wynikach

pozycjonowanie stron o -6 pozycji

pozycjonowanie -8 pozycji

pozycjonowanie www -11 pozycji

Link zdjąłem i zobaczę czy w najbliższych dniach wróci w okolice poprzednich miejsc. Ten spadek to chyba nie jest przypadek, co o tym myślicie, robiliście takie testy.

Czy to do jakiej strony linkujemy i z jakim anchorem ma duży wpływ na nasza pozycję w wynikach ?

...

Tematyczne są wskazane ale...........

Narazie nie zdejmuj poczekaj moze to wachania...

Inaczej test bedzie nie miarodajny

trzeba by było zaobaczyć czy ta strona turystyczna którą wskazałaes anchorem poszła w góre jako strona o pozycjonowaniu stron

Pozdrawiam

Firmę w Polsce utrzymuje czynną od 1997 roku w Hamburgu od 2008 Roku więc nie robią na mnie wrażenia awatary i linki w stopce. Zajmuje się od zarania początków Black Hat Seo. Mam prawo do zapomnienia. Niech się firma Google zajmie sztuczną inteligencją zanim  Sam Altman ich wyprzedzi :) Moje stare konto https://www.forum.optymalizacja.com/profile/21-kill-bill/  :( boże jaki młody byłem i głupi. Wróciłem i wchodzę z drzwiami nie drzwiami.

No dobra link wrócił do stopki (jeszcze jest jeden czynnik który może zaburzać wyniki testu, obie stronki są na tym samym serwerze)

zobaczymy jak to się odbije na pozycji blogu. Dorzuciłem frazę optymalizacja do linku.

W polskim google jestem pierwszy zobaczymy co będzie jak wrócę ze świąt.

Czyli badamy: strona a wypozycjonowana na frazę alfa linkuje do strony b z frazą alfa. strona b nie jest w żaden sposób związana z frazą alfa i teraz pytanie czy google ukarze stronę a :lol:

A ja jadę dzisiaj na święta. Wesołych świąt wszystkim życzę i pozdrawiam.

...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności