Skocz do zawartości

http://www.actifdesign.pl

Marszall

Rekomendowane odpowiedzi

No to ja uspokoje trochę temat :D

Oczywiście zgadzam się z poprzednikami. Font mały, nieczytelny, ale to wynika raczej z koncepcji strony, która zamknięta jest w prostokącie o ograniczonych wymiarach.

Szary tekst na szarym tle :) - no jak na firmę desindzerską to kiepsko wykombinowane.

Co do gustów to trudno się wypowiadać - mi sie strona nie podoba ale do rzeczy i dalej o użyteczności.

Zawsze byłem zdania, że firmy robiące strony powinny mieć napradę wypasione wizytówki w necie. Tu macie jeszcze sporo do zrobienia.

- we wszystkich tekstach stosujecoe zbyt wiele słów wyróżnonionych poprzez pogrubienie. Lepiej jest tematyke rozdzielić akapitem. Tekst jest zlany przez to a na dodatek mocno pstrokaty. Niestety jest to wynik stosowania szarego tła z szarego fontu.

- oferta praktycznie nieczytelna dla laika. Napisz prosto co robicie, a jeśli nie masz miejsca, zrób podstrony. Klienta nie interesuje co to jest css, xhtml a cena, szybkość wykonania i jak to może wyglądać. Dlatego oferta powinna być połączona logicznie w portfolio.

- jeśli w kontakcie dajesz nazwę firmy to spodziewam się NIPu REGONU itp. Jeśli robicie coś na umowę o dzieło to występujecie jako osoby prywatne. Podawanie w takim przypadku nazwy firmy jest wprowadzaniem w błąd.

- kogo interesuje stat.pl i w3c? z waszych klientów? troszkę to niepowaznie wygląda.

- popracujcie nad tekstami, są zbyt techniczne, zbyt napuszone i najnormalniej niezrozumiałe dla wielu potencjanych klientów.

• Odpowiedzi 32
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

To nie zmieni fakt, że NIP i adres (!) jest wymagany wg. Polskim prawem.

Można dodać NIP i po prostu pisąć, że firma działa "w oparciu o umowe o dzielo".

Ale w ramach czego jest wymagany? Wymagane jest podawanie danych na stronie internetowej? Jakos nie chce mi sie wierzyc... Chociaz prawdopodobnie uzupelnimy dane wlasnie NIPem, adresem i numerem konta :P

Oczywiście zgadzam się z poprzednikami. Font mały, nieczytelny, ale to wynika raczej z koncepcji strony, która zamknięta jest w prostokącie o ograniczonych wymiarach.

Wreszcie ktos zauwazyl, ze mala czcionka jest wymuszona przez koncepcje strony. :) Latwo jest zrobic "portalowa" strone z menu po lewej, logo u gory i tekstem na calej reszcie... Co do szarej czcionki na szarym tle to chyba tez kwestia gustu.

- oferta praktycznie nieczytelna dla laika. Napisz prosto co robicie, a jeśli nie masz miejsca, zrób podstrony. Klienta nie interesuje co to jest css, xhtml a cena, szybkość wykonania i jak to może wyglądać. Dlatego oferta powinna być połączona logicznie w portfolio.

O cenach ciezko napisac cokolwiek. Pisanie "500zl do 5 podstron, 1000zl strona w technologii Flash" itp jest wg. mnie smieszne. Nie mozna wycenic witryny jak jogurtu w sklepie. Szybkosc tez zalezy od baaardzo wielu czynnikow, a sloganow reklamowych typu "Zrobimy strone w 2 tygodnie!" stosowac na pewno nie bedziemy.

- jeśli w kontakcie dajesz nazwę firmy to spodziewam się NIPu REGONU itp. Jeśli robicie coś na umowę o dzieło to występujecie jako osoby prywatne. Podawanie w takim przypadku nazwy firmy jest wprowadzaniem w błąd.

Nigdzie nie jest napisane, ze jestesmy firma. Po prostu dzialamy pod nazwa "Agencja Actif Design" i tyle.

- kogo interesuje stat.pl i w3c? z waszych klientów? troszkę to niepowaznie wygląda.

Stat.pl pewnie nie interesuje nikogo, ale button wymagany jest przy darmowych statystykach i nic na to nie poradzimy do poki nie napisze swojego systemu statystyk. Nam tez sie bardzo to logo nie podoba na stronie :/ A w3c powinno zaczac interesowac klientow i mam nadziej ze kiedys zacznie. I nie wiem co w tym niepowaznego. Ze na dole jest znaczek potwierdzajacy zgodnosc ze standardami? Jest to w jakims sensie znak jakosci wyrobu, podobny np do ISO9001 itp.

Nie uwazam tez zeby teksty byly zbyt techniczne. Przy kazdej nazwie technologii itp jest przyklad do czego ona jest wykorzystywana lub krotkie wyjasnienie.

Dzieki za konstruktywna krytyke, tutaj ciezko juz bedzie cokolwiek zmienic, ale z pewnoscia wezmiemy takie rzeczy bardziej pod uwage przy nastepnym projekcie :D

Actif Design - projektowanie stron www

Nigdzie nie jest napisane, ze jestesmy firma. Po prostu dzialamy pod nazwa "Agencja Actif Design" i tyle.

def. Działalność gospodarcza - co to takiego?

Ustawa Prawo Działalności Gospodarczej z dnia 19 listopada 1999 roku określa działalność gospodarczą jako zarobkową działalność wytwórczą, handlową, budowlaną, usługową oraz poszukiwanie, rozpoznawanie i eksploatację zasobów naturalnych, wykonywaną w sposób zorganizowany i ciągły...(cut)

Przedsiębiorcą w rozumieniu wspomnianej Ustawy jest osoba fizyczna, osoba prawna oraz nie mająca osobowości prawnej spółka prawa handlowego, która zawodowo, we własnym imieniu podejmuje i wykonuje działalność gospodarczą...(cut)

W mojej opinii prowadzicie działalność gospdarczą, ale zaznaczam od razu że nie jestem prawnikiem więc tylko na zdrowy rozum tak mi wychodzi.

Generalnie upieranie się że nie jesteśmy firmą kiedy piszesz że działasz pod nazwą Agencja Actif Design jest śmieszne, bo jak działasz pod nazwą to faktycznie sugerujesz swojemu potencjalnemu klientowi, że jesteś firmą itd. A więc wprowadzasz klienta w błąd.

Zdaję sobie sprawę, że takie są realia i że ludzie zaczynają od tego że nie rejestrują działalności tylko świadczą usługi na umowę o dzieło lub też w ogóle na czarno. Jednak fakt pozostaje faktem w myśl ustawy to co robicie to działalność gospodarcza.

Pozdr,

Radek

Polecam nieruchomości Białystok

Nie tylko cv list motywacyjny na zamówienie

Ale w ramach czego jest wymagany? Wymagane jest podawanie danych na stronie internetowej? Jakos nie chce mi sie wierzyc... Chociaz prawdopodobnie uzupelnimy dane wlasnie NIPem, adresem i numerem konta :P

W ramach funkcjonalności i marketingowego budowania brendu. No chyba że nie zależy wam na budowaniu marki tylko na zrobieniu kilku stronek.

Wreszcie ktos zauwazyl, ze mala czcionka jest wymuszona przez koncepcje strony. :) Latwo jest zrobic "portalowa" strone z menu po lewej, logo u gory i tekstem na calej reszcie... Co do szarej czcionki na szarym tle to chyba tez kwestia gustu.

Nie jest to rzecz gustu tylko funkcjonalności strony. Spróbujcie pokombinować z innymi odcieniami szarości. Te co są nie są najlepiej dobrane. A poza tym dlaczego tak uparcie ograniczanie się właśnie do takiego małego obszaru? Teksty na stronach powinny być krótkie ale nie do przesady.

O cenach ciezko napisac cokolwiek. Pisanie "500zl do 5 podstron, 1000zl strona w technologii Flash" itp jest wg. mnie smieszne. Nie mozna wycenic witryny jak jogurtu w sklepie. Szybkosc tez zalezy od baaardzo wielu czynnikow, a sloganow reklamowych typu "Zrobimy strone w 2 tygodnie!" stosowac na pewno nie bedziemy.

Nie mówię aby pisać konkretne ceny, piszę co klienta interesuje. Napisz zatem, że wycena i określenie czasu indywidualnie, określ ramy.

:D bez komentarza, przemyśl to co napisałeś.

Stat.pl pewnie nie interesuje nikogo, ale button wymagany jest przy darmowych statystykach i nic na to nie poradzimy do poki nie napisze swojego systemu statystyk. Nam tez sie bardzo to logo nie podoba na stronie :/ A w3c powinno zaczac interesowac klientow i mam nadziej ze kiedys zacznie. I nie wiem co w tym niepowaznego. Ze na dole jest znaczek potwierdzajacy zgodnosc ze standardami? Jest to w jakims sensie znak jakosci wyrobu, podobny np do ISO9001 itp.

Niepoważne jest to, że agencja (jak sami się nazywacie) korzysta z darmowych statystyk.

Masz nadzieje, że zacznie interesować W3C. Otóż nie zacznie ponieważ klient ma właśnie po to ciebie aby sobie głowy takimi rzeczami nie zaprzątać, i ma mnie abym sprawdzał czy strona została poprawnie wykonana.

Nie uwazam tez zeby teksty byly zbyt techniczne. Przy kazdej nazwie technologii itp jest przyklad do czego ona jest wykorzystywana lub krotkie wyjasnienie.

To jest twoje zdanie. Zapytaj znajomych z poza branży co myślą o tekstach, ale szczerze. Jeśli choć 1 z 3 powie, że fajne ale i tak nic z tego nie wie to sygał do zmian.

Pozdrawiam

wykonywaną w sposób zorganizowany i ciągły...

Sprawa dyskusyjna jest czy wykonanie powiedzmy 3-4 stron na rok to sposob ciagly.

W ramach funkcjonalności i marketingowego budowania brendu. No chyba że nie zależy wam na budowaniu marki tylko na zrobieniu kilku stronek.

Przejrzalem kilka stron malych "firm" designerskich i malo kto podaje NIP czy REGON, glownie adres, nazwe, nr telefonu. Zreszta po co komu dane do faktury na stronie internetowej? Jesli ktos chce strone to i tak najpierw musi sie skontaktowac, poznac szczegoly, wycene, sporzadzic umowe i dopiero wtedy mozna mu podac dane do wystawienia faktury.

A poza tym dlaczego tak uparcie ograniczanie się właśnie do takiego małego obszaru?

Sam napisales ze taka jest po prostu koncepcja. To wizytowka, a nie wortal. Tak jak napisalem nie sztuka jest zrobic menu po lewej, logo u gory i rozciagnac strone w zaleznosci od tresci. Trudniej zrobic tak zeby zmiescic tresc w okreslonych ramach. Zalozenie bylo takie zeby strony nie trzeba bylo przewijac, a niestety ciagle niektorzy korzystaja z takiej rozdzielczosci jak 800x600 :/

Nie mówię aby pisać konkretne ceny, piszę co klienta interesuje. Napisz zatem, że wycena i określenie czasu indywidualnie, określ ramy.

Jest napisane dlaczego nie ma cennika i ze kazde zlecienie traktujemy indywidualnie. Ramy to tez rzecz bardzo plynna, bo jesli ktos bedzie chcial zeby wstawic mu tylko system newsow na gotowa strone to zrobimy to powiedzmy za 50zl, jesli ktos bedzie chcial typowa jednostronna wizytowke z logiem i nic poza tym to tez mozemy to zrobic za 50zl, ale jak ktos przyjdzie i powie ze potrzebuje duzego wortalu, ze sklepem, forum, galeriami, webmailem, calosc jako CMS we Flashu (chyba przesadzilem :P) tak ze praca potrwa pol roku, to pewnie chcilibysmy za to z 4000zl. Ale przeciez nie napisze "ceny od 50zl do 4000zl", a napisanie "od 500zl do 2000zl" jest glupie bo przyjdzie koles z tym wortalem i powie ze przeczytal na stronie ze zrobimy to za 2000 :P

wink.gif bez komentarza, przemyśl to co napisałeś.

Widze ze chodzi Ci tu chyba o slowo "agencja", bo jesli napisalbym po prostu "Actif Design" lub w ogole "actifdesign.pl" to nie byloby problemu?

Firma jest to nazwa, pod jaką osoba fizyczna albo osoba prawna prowadzi przedsiębiorstwo lub działalność gospodarczą.

Nie prowadzimy dzialanosci gospodarczej wiec "Actif Design" nie jest firma tylko po prostu nazwa. Jesli ktos nazwie swoja kapele "Mariano Italiano" to tez nie musi byc od razu firma :(

Niepoważne jest to, że agencja (jak sami się nazywacie) korzysta z darmowych statystyk.

Masz nadzieje, że zacznie interesować W3C. Otóż nie zacznie ponieważ klient ma właśnie po to ciebie aby sobie głowy takimi rzeczami nie zaprzątać, i ma mnie abym sprawdzał czy strona została poprawnie wykonana.

Podstawowe statystyki kosztujace rocznie wiecej niz domena i hosting razem wziete to niestety dla... no wlasnie, jak to nazwac? Agencja nie, spolka tez nie, moze zespol albo druzyna? :P W kazdym razie jest to dla nas troche za duzo.

Co do W3C to doskonale wiem o tym ze klient nie bedzie sprawdzal czy strona jest poprawnie wykonana, ale dobrze zeby wiedzial, ze jest takie cos jak "poprawnie wykonana strona" i "niepoprawnie wykonana strona" i chyba dobrze tez zeby bylo to uwidocznione poprzez odpowiedni znaczek. Nalezy zwiekszac swiadomosc przecietnego internauty, a szczegolnie osob ktore chca miec swoje miejsce w sieci czym jest W3C, bo prawie kazdy wie o istnieniu takich rzeczy jak certyfikat ISO, znak jakosci Q czy atest PZH. A standardy konsorcjum w dobie powszechnego pisania stron dzialajacych pod IE i tylko pod IE jakims znakiem jakosci sa. Taka jest moja opinia na ten temat.

To jest twoje zdanie. Zapytaj znajomych z poza branży co myślą o tekstach, ale szczerze. Jeśli choć 1 z 3 powie, że fajne ale i tak nic z tego nie wie to sygał do zmian.

Narazie jestes pierwsza osoba, ktora tak twierdzi wiec mam powazne powody twierdzic ze wcale zbyt techniczne nie sa :P Sa po prostu konkretne, z konkretnymi nazwami technologii, jezykow itp. Moznaby oczywiscie napisac cos w stylu "Potrafimy robic fajne, kolorowe strony, z animacjami i dzwiekami i nawet zrobimy takie cos ze bedziesz mogl sobie sam dodawac newsy" i faktycznie dla potencjalnego klienta pewnie byloby to bardziej zrozumiale niz nasze teksty, ale trzeba chyba zachowac pewien poziom zeby widac bylo ze orientujemy sie troche w temacie i wiemy co robimy :)

Pozdrawiam

Edit:

Zmienilem kolor tekstu na ciemniejszy. Taki jest bardziej czytelny?

Przejrzalem kilka stron malych "firm" designerskich i malo kto podaje NIP czy REGON, glownie adres, nazwe, nr telefonu. Zreszta po co komu dane do faktury na stronie internetowej? Jesli ktos chce strone to i tak najpierw musi sie skontaktowac, poznac szczegoly, wycene, sporzadzic umowe i dopiero wtedy mozna mu podac dane do wystawienia faktury.

I mało kto z tych firm dostanie duże zlecenie. Możecie być najlepsi w dziedzinie ale jak wejdzie Pan z działu PR i zobaczy, że firma nie podje nipu, tel. stacjonarnego i innych tam to idzie dalej. Nie wzorujcie się na "małych" ale na najlepszych.

Sam napisales ze taka jest po prostu koncepcja. To wizytowka, a nie wortal. Tak jak napisalem nie sztuka jest zrobic menu po lewej, logo u gory i rozciagnac strone w zaleznosci od tresci. Trudniej zrobic tak zeby zmiescic tresc w okreslonych ramach. Zalozenie bylo takie zeby strony nie trzeba bylo przewijac, a niestety ciagle niektorzy korzystaja z takiej rozdzielczosci jak 800x600 :/

Tak napisałem ale wcale nie twierdzę, że to dobre rozwiązanie. Zobacz w statystykach ile osób przegląda strony o takiej rozdzielczości. Z moje doświadczenia wynika, że nie jest to więcej niż 5%. Nadal twierdzę, że czasem lepiej zrobić przewijaną stronę niż zagęszczać tekst.

Widze ze chodzi Ci tu chyba o slowo "agencja", bo jesli napisalbym po prostu "Actif Design" lub w ogole "actifdesign.pl" to nie byloby problemu? Nie prowadzimy dzialanosci gospodarczej wiec "Actif Design" nie jest firma tylko po prostu nazwa. Jesli ktos nazwie swoja kapele "Mariano Italiano" to tez nie musi byc od razu firma :(

:) widzę, że tu nie dojdziemy do porozumienia. Gdybyś napisał Józef Opalski to OK. Wprowadzenie nazwy sugeruje że prowadzicie działalność.

Podstawowe statystyki kosztujace rocznie wiecej niz domena i hosting razem wziete to niestety dla... no wlasnie, jak to nazwac? Agencja nie, spolka tez nie, moze zespol albo druzyna? :P W kazdym razie jest to dla nas troche za duzo.

Podstawowe statystyki a nawet nieco więcej kosztują 0 zł (webalizer, google analytics....)

Zmienilem kolor tekstu na ciemniejszy. Taki jest bardziej czytelny?

Jest bardziej czytelny.

Pozdrawiam

... ale jak ktos przyjdzie i powie ze potrzebuje duzego wortalu, ze sklepem, forum, galeriami, webmailem, calosc jako CMS we Flashu (chyba przesadzilem :)) tak ze praca potrwa pol roku, to pewnie chcilibysmy za to z 4000zl. Ale przeciez nie napisze "ceny od 50zl do 4000zl",

Zapomniałeś zera dodać. Albo dwóch zer.

Narazie jestes pierwsza osoba, ktora tak twierdzi wiec mam powazne powody twierdzic ze wcale zbyt techniczne nie sa :P Sa po prostu konkretne, z konkretnymi nazwami technologii, jezykow itp. Moznaby oczywiscie napisac cos w stylu "Potrafimy robic fajne, kolorowe strony, z animacjami i dzwiekami i nawet zrobimy takie cos ze bedziesz mogl sobie sam dodawac newsy" i faktycznie dla potencjalnego klienta pewnie byloby to bardziej zrozumiale niz nasze teksty, ale trzeba chyba zachowac pewien poziom zeby widac bylo ze orientujemy sie troche w temacie i wiemy co robimy :(

Ja twierdzę, że te teksty są zupełnie niezrozumiałe dla 99,9% społeczeństwa.

Rozumiem, że pani Zosia z marketingu danej firmy czytając taki tekst pomyśli "spoko mają XHTML-a w połączeniu z pełnym CSS-em to są fajni" ?

Czy pomyśli "O co im k. chodzi ? Czy oni robią w tej stronie newslettera ? Bo mi szef napisał, że ma być. Ale nie mogę tego znaleźć."

Kogo obchodzi, że Ty robisz stronę w XHTML ? Można odpowiedzieć jeśli zapytają (jedna osoba na 50).

Ale prawie każdego obchodzi czy możesz zrobić mu galerię jeśli taki potrzebuje (ale o samej galerii nie ma ani słowa na twojej stronie).

W tej chwili siedzę przed zwykłym monitorem 17 cali słabej jakości. Napis "AKTUALNOŚCI" fajnie się zlewa w "AKTWALNOŚCI" a "OSTATNI PROJEKT" w "OSTAINI PROJERT". Jakaś dziwna ta czcionka.

A jak dojda wam trzy fajne projekty to co, zagescicie wszystko jeszcze bardziej? Przewijanie w pionie to zaden grzech (do pewnego stopnia rzecz jasna) w przeciwienstwie do przewijania w poziomie (pomijajac 1% uzasadnionych przypadkow)

Widze ze chodzi Ci tu chyba o slowo "agencja", bo jesli napisalbym po prostu "Actif Design" lub w ogole "actifdesign.pl" to nie byloby problemu?

"Agencja jakas_tam" i "Firma jakas_tam" to dla mnie rownorzedne okreslenia - slysze agencja/firma i mysle o miejscu, gdzie ludzie przychodza do pracy, dostaja za to kase, w ostatecznosci o mieszkaniu, ktore jest siedziba firmy i tyle. Nie wiem czy z formalnego i prawnego punktu widzenia jest to jakies naduzycie, ale po prostu brzmi to zle. I to juz nie chodzi o ten brak szacunku wyrazany w opiniach "ej, jaka tam agencja, dwoch kolesi cos tam sobie robi i tyle, firma krzak zwykla" tylko o to, o czym pisali koledzy wczesniej - w pewnym momencie mozecie okazac sie malo wiarygodni dla kogos. Dla jednych to bedzie rzecz do przyjecia "chlopaki, no co wy, ja tam tez sobie lubie cos odliczyc w koszta i nie placic legalnie calej kasy ludziom, wiecie jak jest" a dla innych nie. Bo czemu oni maja firme i placa MULTUM (*) kasy a wy macie firme i nie placicie, he?

Podstawowe statystyki kosztujace rocznie wiecej niz domena i hosting razem wziete to niestety dla... no wlasnie, jak to nazwac? Agencja nie, spolka tez nie, moze zespol albo druzyna? :) W kazdym razie jest to dla nas troche za duzo.

Ej, ruch na waszych serwisach wyklucza napisanie sobie wlasnych statystyk w php? Darmowych statystyk w php jest troche w sieci z tego co pamietam kiedy szukalem kilka lat temu - to jest troche argument taki jak 'no zrobilibysmy to ladnie i porzadnie, gdybysmy tylko umieli robic ladnie i porzadnie", no przestancie.

Co do W3C to doskonale wiem o tym ze klient nie bedzie sprawdzal czy strona jest poprawnie wykonana, ale dobrze zeby wiedzial, ze jest takie cos jak "poprawnie wykonana strona" i "niepoprawnie wykonana strona" i chyba dobrze tez zeby bylo to uwidocznione poprzez odpowiedni znaczek. Nalezy zwiekszac swiadomosc przecietnego internauty, a szczegolnie osob ktore chca miec swoje miejsce w sieci czym jest W3C, bo prawie kazdy wie o istnieniu takich rzeczy jak certyfikat ISO, znak jakosci Q czy atest PZH. A standardy konsorcjum w dobie powszechnego pisania stron dzialajacych pod IE i tylko pod IE jakims znakiem jakosci sa. Taka jest moja opinia na ten temat.

Tylko ze ten znaczek czesto nie pasuje do niczego, to jest raz. Poza tym mozna przekazac to, ze jestescie poprawni na wiele innych sposobow - ja osobiscie widzac przecietne strony ze znaczkiem masturbato^H^H^H^H^ validatora traktuje go jako taki argument - mamy moze nie do konca ladna strone, za to poprawna.

Klient chce (a przynajmniej powinien) LADNYCH rzeczy. I na to najpierw zwroci uwage. Poprawnosc strony nie zawsze bedzie dla niego argumentem jakimkolwiek. A dla tworcow stron jest to po prostu psi obowiazek, zeby sie do tego stosowac, wiec jest to dla mnie rzecz tak oczywista, ze nie posiwecam jej wiecej niz jeden akapit w ofertach.

Narazie jestes pierwsza osoba, ktora tak twierdzi wiec mam powazne powody twierdzic ze wcale zbyt techniczne nie sa ;)

Dolicz drugą.

(*) Pisząc MULTUM mam na myśli pewną miarę nie do końca zgodną z układem SI, za to stosunkowo fizjologiczną. Tylko że ja przeklinać nie lubię jak gdzieś jestem nowy, czaicie, co nie?

Na koniec coś pozytywnego:

Panowie actifdesign.pl - nie jest źle. Widziałem setki jeśli nie tysiące gorszych stron. Wasza jest całkiem estetyczna i myślę, że jakoś pełni swoją funkcję. Przesłanie jest chyba tylko takie, żeby nie spoczywać na laurach i nie przestawać się rozwijać. W stronie internetowej zawsze coś można poprawić udoskonalić zrobić lepiej lub inaczej. Trzeba mieć tylko tego świadomość.

Uwag nikt nie lubi zwłaszcza jeśli są krytyczne a my spędziliśmy nad projektem długie godziny, ale większość była w tym topiku konstruktywna i trzeba też umieć przyjąć krytykę nawet jeśli to trochę zaboli.

Każdy od czegoś zaczynał. Powodzenia w biznesie.

Pozdr,

Radek

Polecam nieruchomości Białystok

Nie tylko cv list motywacyjny na zamówienie

Co do statystyk to dzieki za google analitics, nie wiedzialem wczesniej ze google ma takie cos i ze jest to darmowe. Bo wiekszosc darmowych statystyk ktore widzialem ma dosyc malo funkcji. Ze stat.pl juz zrezygnowalem i usunalem button. Wiec narazie beda google, a jak znajde czas to napisze cos swojego ;)

Co do danych w kontakcie to niedlugo uzupelnimy je o adres i NIP, musimy tylko ustalic kogo to bedzie adres i zlozyc wniosek o NIP :P

Ramki strony nie rozszerzymy, ale mozliwe ze rozwiazemy to przez dodanie podstron. Wtedy bedzie mozna napisac dluzsze teksty i bardziej zrozumiale (ale z technicznych dodatkow nie zrezygnuje). A wymienianie wszystkiego co mozemy zrobic na stronie nie ma chyba sensu... Mam wypisac: newsy, formularz kontaktowy, panel administracyjny, licznik, ksiega gosci, forum, galeria, newsletter, sklep, przegladarka plikow, webmail, itp, itd? Chyba napisanie ze stosujemy jezyk PHP ktory pozwala na stworzenie np: i tu 3 przyklady jest poprostu uogolnieinem, a nie jakims technicznym belkotem, ale moze sie myle.

Nie rozumiem tez dlaczego wszyscy czepiaja sie dwoch malych znaczkow w3c... Szczegolnie ze kolorystycznie sa dopasowane do reszty :) Klient chce ladnych rzeczy a powinien chciec rzeczy ladnych i dobrej jakosci. A z tego co widzialem jakies 75% stron wykonanych przez firmy webdesignerskie, moze i jest ladnych i nawet moze wygladaja tak samo we wszystkich przegladarkach, ale nie sa wcale zgodne ze standardami.

Dzieki radadplo za jakas pozytywna opinie :P Ja caly czas przyjmuje krytyke, a to ze dyskutuje to dlatego ze nie chce wprowadzac zmian odrazu jak ktos tylko mi powie ze cos jest zle. Trzeba wymienic argumenty i wtedy uznac co zrobic :) Chyba wszystkie uwagi jakie uslyszalem wprowadzilem lub wprowadze w zycie: zwiekszylem czcionke, zmienilem odcien, wywalilem stat.pl, zmienie troche teksty i dodam dane w kontakcie. Tak wiec krytyka na pewno byla konstruktywna. Wcale tez mnie to za bardzo nie boli, bo szczerze mowiac mam mimo wszystko niewielkie doswiadczenie w robieniu stron, to co zrobilem i co jakos sie prezentuje mozna policzyc na palcach dwoch rak i dobrze wiem ze jeszcze duzo musze sie nauczyc :)

Pozdrawiam i dzieki

Z punktu SEO "Zainstaluj Macromedia Flash Player 8.0 lub nowszy." na samym początku strony (po linkach reklamowych :)) nie jest dobrym pomysłem - na początku powinno być słow związane z tematyką strony.

Jeśli chodzi o kontakt albo o nas: nie znalasłem skąd jesteście (miasto).

Standardy W3C są bardzo istotną cechą dobrej strony www. Co dają?

* taki sam wygląd strony we wszystkich przeglądarkach

Szkoda, że to u was nie działa, bo pod FF 1600x1200 (i własną ustawienie czcionkach minimalnych) kończe się strona na "przeglądarkach". I nie widzę "czytaj więciej" w FF.

Plus na to, że strony działa dobre i czytelne pod lynx.

Ten tekst zniknie, wstawie tam zwykly obrazek z truskawkami po prostu :)

Kontakt poprawimy jak juz powiedzialem. Dodamy adres i NIP.

Z minimalna wielkoscia czcionki zawsze bedzie problem i to pod kazda rozdzielczoscia :/ Ale w sumie jak mozna uzyskac taki sam wyglad strony jesli ktos wymusza inna czcionke niz ustawil autor strony? Nie wiem na razie jak to rozwiazac. Moze ktos zna jakies sposoby na ew. oszukanie FF? I nie mowcie ze "zwiekszyc czcionke" bo zwieksze do 12px a ktos inny ustawi sobie minimalna na 13px i tez mu sie rozwali jesli strona ma miec stale rozmiary.

A pod lynxem nawet nie sprawdzalem strony, ale fajnie ze tam tez jest poprawna :(

Dzieki za te uwagi i pozdrawiam

Strona www to narzędzie marketingu więc powinno się pamiętać o najważniejszych w takiej sytuacji zasadach:

wchodzę na Wasz serwis, a tam AKTUALNOŚCI, OSTATNI PROJEKT i O NAS. Są to trzy rzeczy, których NIE POWINNO być na pierwszej stronie. Dlaczego?

Odpowiedź: to nie portal by Twój potencjalny klient odwiedzał Twoją stronę w nieskończoność - mało go więc interesują nowości na Twoim podwórku. "Ostatni projekt" jeszcze można uznać - to namiastka portfolio, które według statystyk prowadzonych na mojej stronie jest najczęściej odwiedzanym działem. Pisanie "O nas" to już wiara w to, że ktoś wchodzi na Twoją stronę dla Ciebie, a nie dla usługi, której poszukuje. Nie jestes jeszcze ani Daimler-Chrysler, ani BASF, ani tym bardziej Coca-Cola Company :)

Aktualnosci to tez jakby skrot portfolio, nie ma tam newsow typu "Zmienilismy to i to na stronie" albo "Dostalismy takie i takie zlecenie". O nas to nie jest historia firmy, tylko kilka slow o tym czym sie zajmujemy, a to chyba powinno byc na stronie glownej, zeby klient wiedzial czy na pewno trafil pod dobry adres. Zreszta u Ciebie widze bardzo podobny tekst:

A3 Design tworzy strony www w celu zwiększenia sprzedaży produktów i usług klienta. Naszym celem jest sukces Twojej firmy.
Actif Design jest młodą, ale dynamicznie rozwijającą się agencją zajmującą się webdesignem czyli projektowaniem witryn internetowych...

Moze tylko nasz jest mniej sloganowy ;)

Pozdrawiam konkurencje :)

No i właśnie nie zrozumiałeś... czy cytat przez Ciebie przytoczony to czysty opis firmy, czy bardziej wyjście ku potrzebie odwiedzającego? Przytoczyłeś dwa zdania, teoretycznie podobne, ale tylko w jednym z nich wskazano potrzebę klienta i wyjście jej na przeciw. W drugim mamy czysty opis firmy...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności