Skocz do zawartości

Programy partnerskie a pozycjonowanie

Voytec

Rekomendowane odpowiedzi

Jesli dobrze rozumiem programy partnerskie powinny nie tylko kierowac ruch do strony ale takze byc pomocne w pozycjonowaniu witryny.

Stad pytanie: czy program partnerski sklepu Puzel.pl spelnia taka funkcje? Po wpisaniu do Google site:puzel.pl mozna zobaczyc setki zaindeksowanych stron z roznymi partnerskimi id. Po kliknieciu w kopie zachowana w google widac, ze sa to wierne klony strony glownej sklepu.

Jak takie cos jest interpretowane przez wyszukiwarki? Czy nie powinno byc jakiegos przekierowania do strony glownej tak zeby wszystkie te kopie wylecialy z indeksu?

Po wpisaniu do Google site:puzel.pl mozna zobaczyc setki zaindeksowanych stron z roznymi partnerskimi id. Po kliknieciu w kopie zachowana w google widac, ze sa to wierne klony strony glownej sklepu.

Nie wiem co Ty tam widzisz, ale widze tylko same podstrony serwisu puzel.pl z opisem kazdego produktu.

.

Program partnerski moze być doskonałym źródłem linków... trzba go jendak zrobic nie zasadzie refererów a połączyc stystyki,logi serwera z plikami Cookie...

Wyjątkowe szkolenia o marketingu internetowym!

Współorganizowane przez

SprawnyMarketing.pl

Jedno co mnie dziwi w tych wynikach wyszukiwania to tylko to że pojawiają się tam dwie subdomeny: mini.puzel i micro.puzel (już niedostępne). One powinny zostać potraktowane jako osobne strony?

A to że do jednej i tej samej strony prowadzi kilka czy kilkaset linków to chyba jest normalne. Ile partnerów tyle będzie linków. Aby tego uniknąć to już na serwerze puzel.pl powinien być odpowiedni plik htaccess albo przekierowanie w php.

A taki przykład: Jedna strona dostępna pod różnymi adresami chyba nikogo nie zdziwi?

www.x.pl

www.x.pl/index.php

www.x.pl/?id=glowna

www.x.pl/index.php?id=glowna

.

A to że do jednej i tej samej strony prowadzi kilka czy kilkaset linków to chyba jest normalne. Ile partnerów tyle będzie linków. Aby tego uniknąć to już na serwerze puzel.pl powinien być odpowiedni plik htaccess albo przekierowanie w php.

No to, że jest kilkaset linków to na pewno normalne, ale czy to że jest kilkaset podstron o identycznej treści (bo, jak rozumiem, skoro Google je indeksuje to traktuje je jako osobne strony) także?

Czy może to wpływać na pozycję w wynikach wyszukiwania (bo tak na chłopski rozum, to trochę 'śmiecenie' w indeksie)? Czy takie linki pozycjonują i przenoszą pagerank?

Poprawcie mnie jeśli jestem w błędzie, ale wydaje mi się, że w w/w przypadku możliwe jest wypozycjonowanie 'partnerskiej' kopii strony, tak że partner będzie opłacany za klientów przychodzących z Google. To byłoby chyba trochę dziwne...

Proponuję wpisać w google (pl):

szybkie czytanie

adsense (tylko polskie wyniki)

google adsense (j. wyż.)

szybka nauka

angielskie słówka

Jak myślisz dlaczego linki są w postaci nazwa.zlotemysli.pl, a nie np. https://www.zlotemysli.pl/?c=4main&idEbook=51#opis

EDIT:

Zobacz jeszcze, że ZM doskonale to wykorzystują robiąc przekierowanie.

Case study jak pozyskać więcej leadów

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności