Skocz do zawartości

Jak działa robot indeksujący ?

Magmus

Rekomendowane odpowiedzi

Witam tak jak w tytule jak działa robot np. GoogleBot ? Chodzi mi dokładnie skąd bierze informacje takie jak tytuł i np. opis strony. Bo w języku HTML do opisu strony jest coś takiego jak:

<meta name="description" content="...">

Lecz nie każda strona używa tego a opis tej strony jest w wyszukiwarce.

opis strony jest dynamiczny, tworzony na podstawie treści na stronie, a nie treści zawartej w danych meta. Jeżeli za kilka dni wpiszesz ten tekst w google "to jest przykładowy tekst description dla Magmus" to będzie on wyświetlany jako opis pod tytułem w wynikach.

Nie wiem czy o to pytasz..

Dnia 15.04.2018 o 02:16, callisto napisał:

opis strony jest dynamiczny, tworzony na podstawie treści na stronie, a nie treści zawartej w danych meta. Jeżeli za kilka dni wpiszesz ten tekst w google "to jest przykładowy tekst description dla Magmus" to będzie on wyświetlany jako opis pod tytułem w wynikach.

Nie wiem czy o to pytasz..

Mało tego googel nie musi stosować się do description potrafi zmodyfikować ten opis jeżeli uzna żę jest błędny

Pozdrawiam

Pysio

Domondo.pl nowy sklep z osłonami przeciwsłonecznymi

• 2 tygodnie później...

Zgadzam się z przedmówcami, dodatkowo jeśli masz dużo wejść na stronę z konkretnej frazy wyników organicznych to to hasło może się pojawiać jako tytuł w wynikach wyszukiwania kompletnie ignorując to co jest w sekcji META TITLE. Dość często to zaobserwowałem.

Korzystając z okazji chciałbym polecić kolonie dla dzieci szkoły windsurfingu w Dziwnówku która organizuje obozy sportowe dla młodzieży. Fajna rzecz dla rodziców chcących wysłać swoje dzieci na kolonie, ale takie żeby spędziły wakacje aktywnie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności