Skocz do zawartości

Test - czy google czyta linki we flashu

zahar

Rekomendowane odpowiedzi

Wojciech przeprowadzał testy odnośnie czytania tekstu we flashu przez google

tutaj: https://prywata.discipline.pl/googleiflash/

nie doszukłąme sie watku o tych testach, może źle szukałem ?

Jeśli zbliża się Twój ślub i wesele to pewnie oglądasz różne suknie ślubne. Ciekawe suknie ślubne znajdziesz pod linkiem. Jak wiadomo suknie ślubne są tylko dla kobiet ;)

4.jpg

• 1 miesiąc temu...
  • 2 tygodnie później...

Witam,

Im dłużej czytam to forum tym bardziej widzę, że jestem nowicjuszem. Posiadam jednak skromne doświadczenie w pozycjonowaniu stron flash i mogę podzielić się moimi obserwacjami:

1. Google czyta z flasha tylko to co jest na "wierzchu". Czyli tekst do którego prowadzą zależności action script (czyli widoczny w samym flashu dopiero po wykonaniu jakiejś akcji) najczęściej nie jest indeksowany.

2. Google czyta linki we flashu o ile spełniają one opisane powyżej kryteria, tzn. są widoczne po jego odpaleniu. Aby sprawdzić co widać po odpaleniu wystarczy ściągnąć sam swf i go włączyć offline. Google przeczyta to co widać, bez konieczności klikania/odczekiwania etc.

3. Jeżeli linkiem jest obiekt tekstowy, treść obiektu nie jest interpretowana jak anchor.

ad 1 i 2 - czasami Google indeksuje treść osobnych scen, jednak nie udało mi się znaleźć zależności.

Jak już wspomniałem, dopiero zgłębiam tajniki pozycjonowania i pewnie jest sporo aspektów, także z zakresu flash SEO, o których nie mam pojęcia. Ponieważ żeruje na tym forum od dłuższego czasu postanowiłem dodać coś od siebie, może komukolwiek to pomoże.

Pozdrawiam,

Lemon

Katalog stron

SeoCafe.pl.

seocafe_mini.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności