Skocz do zawartości

Wypozycjonowana domena-page rank 0

starling

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.Około 4 miesiące temu miałem przjemnośc wypozycjonowania domeny https://www.plackarniababuni.pl dla moich znajomych.Strona jest dośc wysoko,na hasła który i byli zainteresowani moji znajomi.Jednakże do dziś dnia page rank=0.Wiem że nie ma to już znaczenia dla SERP'A,ale jednak razi brak chociażby page rank'u 1.Wiem że domena była kiedyś zbanowana,ponieważ zajął się nią jakiś pozycjoner z allegro.Ja naprawiłem sytuację jednakże page rank'u nie mogę jakoś wyłuskać dla tej domeny.Z innymi nie mam takowego problemu.Druga sprawa,wiem że page rank nie odgrywa już takiej roli w SERP'ach jak kiedyś,jednakże dodając link do jakieś strony dalej ma to znaczenie?Lepiej mieć link na stronie z page rank 3 niż 1.Pozdrawiam

UX+SEM=ROI!

mail:dszpak(malpa-at)gmail.com

Lepiej mieć link na stronie z page rank 3 niż 1

Mysle ze nie ma to znaczenia. Wazne jest zeby miec link ze strony, ktora jest dobrze podlinkowana, a to co pokazuje toolbar nie jest bardzo istotne.

z tego co pamietam ostatni pagerank update odbył się około 2 tyg temu, wcześniejszy był bodajze w kwietniu....

ostatni pr update był o tyle dziwny, ze strony dobrze zoptymalizowane, z ładnym contentem, kodem itd podskoczyły znacznie w wynikach a i pr podskoczył....

dla przykładu:

- nowa domena (zaledwie 3 tyg przed pr update) ma obecnie pr=3 (ja to nazywam google gratis)

- domena póltoraroczna z pr1 na pr2

- domena 4 letnia z pr 4 na 5

a inne dziadostwo z mojego zaplecza jak stało tak stoi i włosy sobie wyrywam z głowy, bo konkrencji zaplecze skoczyło a ja potraciłem moje pozycje

przechodząc do puenty.... sprawdz czy aby strona nie wymaga optymalizacji treści i kodu, linkuj ją sobie grzecznie, nie za szybko... a zobaczysz ze wyniki będą zadowalające i przy następnym pr update dostaniesz to na co zasłużysz

pamiętaj ze wpis do katalogu jest nierówny wpisowi, sprawdz sobie link popularity i zobacz ile masz linków z pr 1 i więcej, to na nich budujesz pagerank

... kurcze jak zwykle mnie ci SEO plotkarze wyprzedzili w odpowiedzi na ten temat... i na dodatek sprzeczne opinie

..nie lubię was ! :P

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności